Ράνια της Ιορδανίας: «Παλαιστίνιες μητέρες γράφουν τα ονόματα των παιδιών τους στα χέρια τους»
Τηλεόραση

Ράνια της Ιορδανίας: «Παλαιστίνιες μητέρες γράφουν τα ονόματα των παιδιών τους στα χέρια τους»

Ράνια της Ιορδανίας: «Παλαιστίνιες μητέρες γράφουν τα ονόματα των παιδιών τους στα χέρια τους»

Κόλαφος η Βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας για τον πόλεμο στην Παλαιστίνη και τους δυτικούς

Κόλαφος κατά της Δύσης και των δυτικών καναλιών ήταν η Βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας σε συνέντευξη που έδωσε στο CNN και τη δημοσιογράφο Κριστιάν Αμανπούρ για τη σύρραξη Ισραήλ – Παλαιστίνης.

«Δεν μπορώ να περιγράψω την θλίψη, τον πόνο και το σοκ που νιώθουμε όλοι στην Ιορδανία. Βλέπουμε Παλαιστίνιες μητέρες να πρέπει να γράψουν τα ονόματα των παιδιών τους στα χέρια τους. Επειδή η πιθανότητα να σκοτωθούν από βομβαρδισμό και τα σώματά τους να γίνουν σοροί είναι πολύ υψηλή».

Η παλαιστινιακής καταγωγής σύζυγος του βασιλιά της Ιορδανίας κατηγόρησε τη Δύση ότι αντιμετωπίζει τη σύγκρουση με διπλά μέτρα και σταθμά.

«Μας λένε ότι είναι λάθος να σκοτωθεί μια ολόκληρη οικογένεια υπό την απειλή όπλου αλλά είναι εντάξει να σκοτώσεις με βομβαρδισμούς; Υπάρχουν κραυγαλέα διπλά μέτρα και σταθμά σε αυτήν την περίπτωση. Αυτό σοκάρει τον αραβικό κόσμο. Είναι η πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία που υπάρχει τόσος ανθρώπινος πόνος και ο πλανήτης δεν καλεί καν σε κατάπαυση πυρός. Υπάρχει μεγάλο πρόθεμα για τη Χαμάς τώρα λόγω αυτού που συνέβη τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Αλλά αυτό είναι ένα πρόβλημα που προηγείται πολύ και θα συνεχιστεί μετά τη Χαμάς».

Συνέχισε στέλνοντας ένα μήνυμα:

«Αυτός είναι ένας αγώνας για ελευθερία, για δικαιοσύνη και αυτό είναι που πρέπει να ακουστεί».

Στα σχόλια που της μετέφερε η Κριστιάν Αμανπούρ, ότι η Χαμάς και όσα έκανε ευθύνεται για ότι περνούν οι δύσμοιροι άνθρωποι στη Γάζα, απάντησε: «Κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της, αλλά όχι με οποιονδήποτε μέσο. Όχι με εγκλήματα πολέμου, όχι με συλλογική τιμωρία. Βλέπουμε να εκτυλίσσεται μια σφαγή σε μαζική κλίμακα με όπλα ακριβείας.

Έπειτα συμπλήρωσε:  «Γιατί όταν το Ισραήλ διαπράττει αυτές τις φρικαλεότητες γίνεται λόγος για αυτοάμυνα, αλλά όταν υπάρχει βία από την Παλαιστίνη αυτή χαρακτηρίζεται αμέσως τρομοκρατία; Η λέξη τρομοκράτης προορίζεται αποκλειστικά για τους Μουσουλμάνους και τους Άραβες;». 

«Οι δύο πλευρές της σύγκρουσης δεν είναι ισότιμες, και το δικαίωμα στην αυτοάμυνα μιας χώρας δεν λέει ολόκληρη την ιστορία που περιέχει παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου σε βάθος 75 ετών. Δε λέει την ιστορία του πόνου και της κατοχής», κατέληξε η βασίλισσα Ράνια.

Δείτε απόσπασμα από την συνέντευξη: