Ράνια Τζίμα: «Υπάρχουν “τζαζ” δημοσιογράφοι που έχουν χάσει την επαφή τους με την πραγματικότητα»
Τηλεόραση

Ράνια Τζίμα: «Υπάρχουν “τζαζ” δημοσιογράφοι που έχουν χάσει την επαφή τους με την πραγματικότητα»

Ράνια Τζίμα: «Υπάρχουν “τζαζ” δημοσιογράφοι που έχουν χάσει την επαφή τους με την πραγματικότητα»

Η συνέντευξή της στη Δανάη Μπάρκα

Η Ράνια Τζίμα ήταν καλεσμένη στην εκπομπή Πάμε Δανάη και μίλησε για την επαγγελματική της ζωή, για την αναγνωρισιμότητα, την στάση της απέναντι στο χρόνο και τον ρόλο της ως μητέρα.

«Εμένα η αναγνωρισιμότητα και τα κεντρικά δελτία ειδήσεων μου ήρθαν σε μεγάλη ηλικία, είχα δομήσει πολλά πράγματα μέσα μου όποτε μου ήταν δύσκολο να “σαλέψω”. Για εμένα η δουλειά είναι ένα ”παράθυρο”, κλείνω το διακόπτη και ζω μια κανονική ζωή. Έχω βρει λάθη μου καθημερινά, αλλά δεν έχω αδικήσει ποτέ τους συνομιλητές μου».

«Μου αρέσει που στον δρόμο με σταματάνε γυναίκες. Οκτώ στους δέκα που με σταματούν είναι γυναίκες και μου λένε ”σε βλέπει ο άντρας μου”. Επίσης με σταματούν νέα παιδιά, αν καταφέρουμε και κερδίσουμε την προσοχή ενός νέου ανθρώπου στις ειδήσεις τότε σημαίνει κάτι καλό. Δεν παρακολουθώ καθόλου αυτά που γράφουν για εμένα στα social media. Δεν έχω ούτε Facebook, ούτε Tik tok».

«Η εκπροσώπηση των γυναικών στην πολιτική είναι πολύ χαμηλή. Είναι θέμα ουσίας, το βλέπεις στις συζητήσεις. Εάν ένας άντρας πολιτικός έχει απέναντι του μια γυναίκα δημοσιογράφο και έναν άντρα, το βλέμμα του θα πέσει στον άντρα. Το πιο δύσκολο πράγμα που μπορεί να κάνεις σε αυτή τη δουλειά είναι να διαχειριστείς την έκθεση. Θέλει πολύ καλές σχέσεις με τους γύρω σου και τα πόδια σου βιδωμένα στη γη».

«Υπάρχουν ”τζαζ” δημοσιογράφοι αλλά υπάρχουν και γλυκύτατοι κανονικοί άνθρωποι.  Οι ”τζαζ” δημοσιογράφοι θεωρούνται αυτοί που έχουν χάσει την επαφή τους με την πραγματικότητα. Πώς θα καλύψεις την καθημερινότητα από κάτι που έχεις κοπεί πάρα πολλά χρόνια; Δεν είμαι επαναστάτρια, είμαι πολύ συντηρητική, υποχωρώ σε πολλά πράγματα».

Για την σχέση της με το χρόνο, είπε:

«Δεν μου αρέσει που μεγαλώνω, αλλά είμαι ευγνώμων. Ωριμάζοντας νιώθω μεγάλη ευγνωμοσύνη. Είμαι σε μια φάση που το να ξυπνάω το πρωί το θεωρώ δώρο ζωής».

Τέλος μίλησε για τον ρόλο της ως μητέρα:

«Δεν έχω βρει την απόλυτη ισορροπία στο πως να κάνω την κόρη μου να μην γίνει φοβική. Είμαι πιο πολύ κοντά στο ”μη παιδάκι μου, τι πας να κάνεις εκεί;”. Με την μητέρα μου που έφυγε από τη ζωή είχαμε μια παράδοση να στολίζουμε το δέντρο με τις φίλες μου. Το ίδιο προσπαθώ να κάνω και με την κόρη μου, το έκανα εικόνα».

Δείτε όλη τη συνέντευξη από την εκπομπή: