Η στενή φίλη του Γιώργου Ασημακόπουλου μιλάει αποκλειστικά στο Znews: «Προσευχήθηκα μόνο να μην έχει κάποιον τραυματισμό. Θεωρώ ότι είναι φαβορί»
Συνεντεύξεις

Η στενή φίλη του Γιώργου Ασημακόπουλου μιλάει αποκλειστικά στο Znews: «Προσευχήθηκα μόνο να μην έχει κάποιον τραυματισμό. Θεωρώ ότι είναι φαβορί»

Η στενή φίλη του Γιώργου Ασημακόπουλου μιλάει αποκλειστικά στο Znews: «Προσευχήθηκα μόνο να μην έχει κάποιον τραυματισμό. Θεωρώ ότι είναι φαβορί»

«Δεν ήξερε κανένας από τον κύκλο του ότι θα μπει στο παιχνίδι» μας λέει η Αθηνά Σφυρή

Γιώργος Ασημακόπουλος: Είναι ο 29χρονος καλογυμνασμένος Survivor με τους 254 χιλιάδες ακολούθους που έκανε τη διαφορά από την πρώτη μέρα στους «Μαχητές».

Θεωρείται ένα από τα φαβορί, έχει δείξει από την πρώτη μέρα πόσο ικανός και μαχητικός είναι στα αγωνίσματα, αλλά και πόσο ήπιος με τους συμπαίκτες του, αν και αρκετά ανταγωνιστικός.

Συνιδιοκτήτης της οικογενειακής επιχείρησης Sandy Kosta, έφυγε από την Πάτρα από όπου κατάγεται για να έρθει στην Αθήνα και να αναζητήσει το όνειρό του. Έτσι ρίσκαρε και άνοιξε μαγαζιά σε όλα τα καλά στέκια της πόλης, από τη Γλυφάδα ως την Κηφισιά και πέτυχε το στόχο του.

Έχει περάσει και από τον χώρο του μόντελινγκ συνεργαζόμενος με κάποιες εταιρείες.

Η Αθηνά Σφυρή είναι η πιο στενή του φίλη και συνεργάτης και τον ξέρει όσο κανένας.  Είναι άλλωστε και η τελευταία που τον είδε λίγο πριν αναχωρήσει για τον Άγιο Δομίνικο, αφού ως το δεξί του χέρι στα μαγαζιά που διατηρεί, ρύθμισαν μαζί τις υποχρεώσεις του και έκαναν τις τελευταίες προετοιμασίες.

Μας μίλησε αποκλειστικά, για τον δικό της Γιώργο όπως τον ξέρει αλλά και πώς πήρε την απόφαση να πάει στο Survivor.

Ο Γιώργος και η Αθηνά την τελευταία μέρα πριν από την αναχώρησή του

«Είμαστε πολλά χρόνια φίλοι με τον Γιώργο. Τον ξέρω από τότε που ήρθε στην Αθήνα από την Πάτρα. Επαγγελματικά τον γνώρισα αρχικά αλλά ήρθε σε δεύτερη μοίρα γιατί μπήκε μπροστά η φιλία μας και η εμπιστοσύνη που είχαμε ο ένας στον άλλον» μας λέει.

Η συμμετοχή του Survivor φαίνεται ότι ξάφνιασε τους δικούς του ανθρώπους.

«Μου έκανε πάρα πολύ μεγάλη εντύπωση γιατί είναι ένα παιδί πάρα πολύ συγκροτημένο πάνω στην επιχειρηματική του ζωή και πολύ στρατιώτης στα επιχειρηματικά του όνειρα. Φοβήθηκα ότι αυτό μπορεί να τον πάει πίσω επαγγελματικά. Το θεώρησα σαν τρέλα. Αλλά πάντα έλεγε ότι αν ποτέ πήγαινε σε κάποιο παιχνίδι θα πήγαινε στο Survivor γιατί θεωρούσε ότι ήταν το απόλυτο παιχνίδι που θα μπορούσε να συμμετέχει. Ήταν κάτι που του άρεσε γιατί είναι πολύ αθλητικός τύπος. Έχει κάθε μέρα στο πρόγραμμά του τη γυμναστική. Έχει ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο σπίτι του με όργανα γυμναστικής, είναι η καθημερινότητά του η άθληση και η διατροφή. Στα μαγαζιά του πάει με ταπεράκι, με κοτόπουλο, βραστά αυγά, αγαπάει το fitness».

«Δεν ήξερε κανένας από τον κύκλο του, τον προσωπικό και τον επαγγελματικό, ακόμα και οι υπάλληλοί του, ότι θα μπει στο παιχνίδι. Τους ήρθε κεραμίδα. Το μάθανε τελευταία στιγμή. Ήταν top secret, απαγορευόταν από την παραγωγή αλλά και ο ίδιος δεν ήθελε να πει κάτι» μας εξομολογείται η Αθηνά.

Πώς είναι ο Γιώργος εκτός Survivor;

«Είναι πάρα πολύ καλός άνθρωπος, είναι εργατικός, ακριβοδίκαιος, προσφέρει, βοηθάει. Ως επαγγελματίας έχει πολύ σπουδαία χαρακτηριστικά. Το μόνο που βλέπω ίσως διαφορετικό στο παιχνίδι, είναι που του βγαίνει καμιά φορά και τρελαίνεται. Είναι επειδή πεινάει! Ο Γιώργος κάθε 3-4 ώρες κάνει τα γεύματά του, αυτό το κομμάτι του φαγητού ήταν το μόνο που για το οποίο δεν ήξερα πώς θα μπορούσε να ξεπεράσει τον εαυτό του», μας λέει η Αθηνά.

«Είχε ξετρελαθεί που πέρασε στο κάστινγκ αλλά φοβόταν αυτό με το φαγητό. Το συζητάγαμε με την οικογένειά του πώς ο Γιώργος θα αντεπεξέλθει στην στέρηση, σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες» συμπλήρωσε.

«Του αρέσει να κερδίζει και κάνει τα πάντα για την ομάδα του. Του αρέσει το παιχνίδι. Πριν φύγει μου είπε “Αθηνά, όλα στη ζωή μας είναι ένα παιχνίδι”. Αυτό του άρεσε πάρα πολύ ως ευκαιρία. Και χρονικά έκατσε καλά. Είναι μια περίοδος που μπορούσε να στηρίξει αυτή την επιλογή του (λόγω του ότι τα μαγαζιά είναι κλειστά λόγω κορονοϊού). Μου έκανε πολύ μεγάλη έκπληξη όταν με πήρε και μου είπε “φιλενάδα θα κάνω αυτό, με στηρίζεις;”. Η οικογένειά του έπρεπε να βάλει πλάτη. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που είναι στο παιχνίδι και τον απολαμβάνω καθημερινά» μας λέει η Αθηνά.

Του αρέσει η δημοσιότητα, όπως δήλωσε πριν από μερικές μέρες η μητέρα του;

«Δεν έχει ανάγκη τη δημοσιότητα. Είναι ένα παιδί που είχε δημοσιότητα μέσα από τη δουλειά του και την καθημερινότητά του. Δεν το αποκλείω βέβαια. Δεν του αρέσει η δημοσιότητα για τη δημοσιότητα. Έχει πρόγραμμα καθημερινά, αγαπάει τη θάλασσα, λατρεύει τη δράση ακόμα και στις διακοπές».

Πόσο ανταγωνιστικός είναι;

«Παίζουμε μαζί μπιρίμπα και ξέρω ότι θέλει και του αρέσει να κερδίζει. Αλλά του αρέσει και η ομαδικότητα. Από την πρώτη στιγμή που μου είπε ότι θα συμμετάσχει στο παιχνίδι μέσα μου ένιωθα ότι ο Γιώργος μπορεί να είναι ο νικητής του Survivor. Βλέποντάς τον στο παιχνίδι επιβεβαιώνεται αυτή μου η πρόβλεψη. Εύχομαι να είναι τυχερός -γιατί θέλει και τύχη και να είσαι προσηλωμένος στο αγώνισμα και δεν έχει να κάνει μόνο με το πόσο δυνατός είναι κάποιος, έχει μια γενικότερη στρατηγική και αυτό είναι το πολύ ωραίο. Τα αγωνίσματα έχουν ανέβει επίπεδο, οι πίστες είναι μεγάλο και έχουν ξεκάθαρα ένα προβάδισμα οι Μαχητές. Έχει δυνατά παιδιά μέσα αλλά είναι νωρίς να πούμε ποια είναι η τελική πεντάδα».

Τι την φοβίζει για το παιχνίδι;

«Του ευχήθηκα πριν φύγει να είναι ο εαυτός του, να προσέχει την υγεία του. Δεν ένιωθα ότι πάει κάπου που θα είναι απροστάτευτος γιατί είναι μια τεράστια παραγωγή και μια πολύ σοβαρή εταιρεία που έχει αναλάβει το project. Προσευχήθηκα να μην έχει κάποιον τραυματισμό. Μόνο αυτό φοβάμαι. Του είπα να το ζήσει όταν πήγα και τον άφησα για να ταξιδέψει. Ήμουν ο τελευταίος άνθρωπος που τον αποχαιρέτισε».

«Αγαπάει πάρα πολύ την Ελλάδα και ταξιδεύει όσο πιο συχνά γίνεται όταν επιτρέπεται, είναι πολύ αθλητικός στην καθημερινότητά του, ξυπνάει, κάνει γυμναστική, ασχολείται με τη διατροφή του. Μου φάνηκε πολύ τρέλα που σηκώθηκε και πήγε. Όμως το υποστηρίζει  και εύχομαι να του βγει σε καλό. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι γυρίζοντας να είναι ευχαριστημένος κι ευτυχισμένος για την επιλογή του. Χάρηκα όμως που πήγε στους Μαχητές. Τον βλέπω να πηγαίνει πολύ μακριά. Θεωρώ ότι είναι φαβορί» μας είπε κλείνοντας η Αθηνά.