Ειρήνη Τζώρτζογλου: “Με έχουν καλέσει να εμφανιστώ στο ελληνικό MasterChef”
Reality TV

Ειρήνη Τζώρτζογλου: “Με έχουν καλέσει να εμφανιστώ στο ελληνικό MasterChef”

Ειρήνη Τζώρτζογλου: “Με έχουν καλέσει να εμφανιστώ στο ελληνικό MasterChef”

Η φετινή νικήτρια του βρετανικού MasterChef, η 61χρονη Ειρήνη Τζώρτζογλου, μίλησε στο περιοδικό People και τον Μαρίνο Βυθούλκα.

https://www.instagram.com/p/BvtkO8gHm9o/?utm_source=ig_web_copy_link

“Ήμουν διαρκώς στην κουζίνα της γιαγιάς μου, μια που η μητέρα μου εργαζόταν στους αγρούς. Η γιαγιά μου ήταν παπαδιά, είχε επτά παιδιά και καθώς ο παππούς μου είχε μεγάλη περιουσία το σπίτι ήταν γεμάτο με εργάτες και ανθρώπους που φιλοξενούσε εκείνος. Μάλλον ενοχλούσα παρά βοηθούσα, αλλά οι μυρωδιές και η ζεστασιά τον χειμώνα και βέβαια οι λιχουδιές την ώρα της ετοιμασίας τους με κρατούσαν εκεί, στην ποδιά της γιαγιάς”, θυμάται η Ειρήνη.

Κατόπιν εξήγησε την ιστορία της πώς η απώλεια του πατέρα της την ανάγκασε να διακόψει τις σπουδές της στην Αθήνα και να γυρίσει 19 χρονών στην Κρήτη και να αρχίσει να εργάζεται.

https://www.instagram.com/p/Bv4aCzwH1Dp/?utm_source=ig_web_copy_link

Παρακολουθούσατε το βρετανικό MasterChef;

Ναι, όπως και το Great British Menu, το Great British Bake Off και προγράμματα συγκεκριμένων σεφ.

Σκεφτήκατε να δηλώσετε συμμετοχή στο ελληνικό MasterChef;

Όχι, δεν το σκέφτηκα καθόλου. Ένας σημαντικός λόγος που αποφάσισα να δηλώσω συμμετοχή στο αγγλικό MasterChef ήταν η διάθεση προβολής της κουζίνας μας όπως την έβλεπα να εξελίσσεται στην Ελλάδα. Αυτή η εξέλιξη δεν έφτανε στην Αγγλία. Οι Βρετανοί εξακολουθούσαν να πιστεύουν πως η ελληνική κουζίνα περιοριζόταν μόνο σε 4-5 πιάται που ετρωγαν διαρκώς στις διακοπές τους.

Είχατε ξεχωρίσει κάποιον από τους Έλληνες διαγωνιζόμενους;

Θυμάμαι κάποιους από το πρώτο MasterChef και συνέχισα να παρακολουθώ την εξέλιξη του Άκη Πετρετζίκη.

Δηλώσατε ότι προετοιμαζόσασταν για έναν ολόκληρο χρόνο. Τι κάνατε;

Κατέβηκα στην Αθήνα και έφαγα σε αρκετά καλά εστιατόρια, αγόρασα διάφορες συσκευές, όπως παγωτομηχανή, sous vide, smoker και άρχισα να πειραματίζομαι με συνδυασμούς ελληνικών συστατικών με πιάτα και τεχνοτροπίες που ανήκουν στη διεθνή κουζίνα. Μιλούσα και μοιραζόμουν σκέψεις και αναζητούσα ιδέες. Σε αυτό με βοήθησε αρκετά ο θείος μου, ο σεφ Γιώργος Αναστασάκης.

https://www.instagram.com/p/Bv38rNWHIlq/?utm_source=ig_web_copy_link

Εντοπίζετε διαφορές ανάμεσα στο ελληνικό και στο βρετανικό MasterChef;

Το βρετανικό είναι καθαρά διαγωνισμός μαγειρικής με τρία σκέλη: Ένα για επαγγελματίες, ένα για celebrities και ένα για ερασιτέχνες. Το συμβόλαιο είναι αρκετά αυστηρό όσον αφορά τη συμμετοχή. Πρέπει να δηλώσεις ότι δεν έχεις εργαστεί σε εστιατόριο, ούτε είχες ποτέ αποδοχές από το χώρο του φαγητού. Επιπλέον δεν επιτρέπεται να ζητήσεις οποιαδήποτε διδασκαλία ή εργασία που μπορεί να σε βοηθήσει πριν ή κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού. Το πρόγραμμα περιορίζεται στη μαγειρική στην κουζίνα του στούντιο, σε ρεστοράν και σε άλλους χώρους. Όμως έξω από αυτές τις δραστηριότητες δεν υπάρχει ουδεμία επαφή με τους συμπαίκτες σου ούτε σημαντική επαφή και εκτενείς συνομιλίες ή άνεση με τους κριτές, οι οποίοι είναι πολύ τυπικοί και αυστηροί.

Σας έχουν καλέσει να εμφανιστείτε στο ελληνικό MasterChef;

Ναι, αλλά το timing δεν ήταν σωστό.

Έχετε γνωρίσει κάποιον από τους κριτές ή τους παίκτες του ελληνικού MasterChef; Υπάρχει κατά την άποψή σας κάποιο φαβορί;

Λυπάμαι αλλά οι τελευταίοι μήνες ήταν λίγο σαν σίφουνα για μένα και δεν είχα την ευκαιρία να δω το φετινό πρόγραμμα πέρα από τα πρώτα 3 επεισόδια. Δεν έχω γνωρίσει κάποιον από τους κριτές, Ευελπιστώ όμως αυτό να γίνει στο μέλλον.

https://www.instagram.com/p/BwJsW93HzJz/?utm_source=ig_web_copy_link

Όσο για τα σχέδιά της; “Θα ήθελα να γνωρίσω  καλύτερα το ελληνικό φαγητό ταξιδεύοντας ανά την Ελλάδα και ερχόμενη σε επαφή με ανθρώπους του χώρου, παραγωγούς και σεφ, αλλά και με τους απλούς ανθρώπους που ακόμα θυμούνται και μαγειρεύουν τα φαγητά της γιαγιάς τους. Επίσης με ενδιαφέρει να προωθήσω είτε με βιβλία είτε με τηλεοπτικά προγράμματα την ελληνική κουζίνα ευρύτερα από ό,τι μπόρεσα μέσα από το MasterChef”.