MasterChef 5: Καθαρή νίκη των Μπλε – Αποκαλύφθηκε το «φίδι» από την Κρήτη που έκρυβαν στον κόρφο τους
Reality TV

MasterChef 5: Καθαρή νίκη των Μπλε – Αποκαλύφθηκε το «φίδι» από την Κρήτη που έκρυβαν στον κόρφο τους

MasterChef 5: Καθαρή νίκη των Μπλε – Αποκαλύφθηκε το «φίδι» από την Κρήτη που έκρυβαν στον κόρφο τους

Ποια παίκτρια δεν εννοεί να πει καλό λόγο;

Συμβούλιο των ομάδων περιελάμβανε το σημερινό επεισόδιο του MasterChef μετά την ομαδική δοκιμασία με φιλανθρωπικό σκοπό.

Οι κριτές αρχικά έκαναν παρατήρηση στις δύο ομάδες ότι δεν τα πήγαν καλά στο πακετάρισμα με αποτέλεσμα οι Μπλε να ξεχάσουν σαλάτες και οι Κόκκινοι να μην έχουν ίσες μερίδες.

Η φοκάτσια του Τζιοβάνι ικανοποίησε ιδιαίτερα τους κριτές. «Είναι η συνταγή της μάνας μου» είπε  ο Ιταλός παίκτης. Μάλιστα ο Παναγιώτης μπήκε μπροστά και δήλωσε ότι επέμενε ο Τζιοβάνι να μην αλλάξει τη συνταγή που την έχει κάνει και στο σπίτι.

Στους Κόκκινους, ο Ιωάννης δήλωσε ότι η λαδένια του ήθελε λίγο παραπάνω ψήσιμο. Ο Κωστής μπροστά στους κριτές δήλωσε ότι ήταν ικανοποιημένος αλλά στο booth δήλωσε ότι δεν οργανώθηκαν σωστά σε άψογα… κρητικά.

https://streamable.com/aa84cw

Οι Μπλε πήραν αρχικά 8 πόντους διαφορά στη βαθμολογία.

Στην κριτική για τις σούπες οι Κόκκινοι προηγήθηκαν με 35/40 γιατί έκαναν τραχανά που ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος δήλωσε ότι του άρεσε πάρα πολύ.

«Ευχάριστη έκπληξη» δήλωσε ο Σωτήρης  Κοντιζάς ότι ήταν η σαλάτα με φακές της Μαργαρίτας που έγινε trend στο Twitter.

Οι Κόκκινοι είχαν πρόβλημα και στο φρικασέ καθώς  τα χόρτα ήταν λίγα με τη Λία να δηλώνει ότι προειδοποίησε από την εμπειρία της ότι οι ποσότητες που πήρα από το pantry ήταν λίγες.

Και πράγματι πήραν 29 βαθμούς για το πιάτο τους έναντι 33 των Μπλε.

https://streamable.com/sparcm

Το πρόβλημα των Μπλε αποκαλύφθηκε στο γλυκό καθώς η Ηρώ ως πιο «τσαούσα» δεν άκουσε την Κωνσταντίνα που είναι ζαχαροπλάστης και η διαφωνία τους οδήγησε σε αστοχία του γλυκού.

«Μήπως σου έχουν φορτώσει τη θέση του ζαχαροπλάστη;» ρώτησε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος τον Παύλο. Και η Ηρώ πετάχτηκε να πει την άποψή της με τους κριτές να μην κατανοούν την παρέμβασή της, κατηγορώντας εμμέσως πλην σαφώς -και χωρίς προφανή λόγο- την Κωνσταντίνα ότι επαναπαύεται στο να κάνει γλυκά που είναι η ειδικότητά της.

Και φυσικά οι φίλες της Κωνσταντίνας αν και στην αντίπαλη ομάδα την υπερασπίστηκαν. Η Μαρίνα καταλόγισε δόλο στην Ηρώ, ότι το κάνει για να βγει η Κωνσταντίνα από τη μέση δουλεύοντας  σε αλμυρά πιάτα. «Έξαλλη με έχει κάνει» είπε η Λία.

Τελικά και το γλυκό της Μπλε ομάδας ήταν καλό και τους έδωσε τη νίκη αφήνοντας την Ηρώ εκτεθειμένη.