MasterChef – Highlights: Η «κλοπή» της Ανούς, οι σαμπάνιες στα πόδια του Τζαμάλ και το «σκάσε» της Μαργαρίτας
Reality TV

MasterChef – Highlights: Η «κλοπή» της Ανούς, οι σαμπάνιες στα πόδια του Τζαμάλ και το «σκάσε» της Μαργαρίτας

MasterChef – Highlights: Η «κλοπή» της Ανούς, οι σαμπάνιες στα πόδια του Τζαμάλ και το «σκάσε» της Μαργαρίτας

Όσα ενδιαφέροντα είδαμε στην ομαδική δοκιμασία στο Λαύριο

Μια νέα ομαδική, η όγδοη κατά σειρά, τελείωσε για τους παίκτες του MasterChef, τους 9 που έμειναν.

Με αρχηγούς τη Λία για τους Κόκκινους και τη Μαργαρίτα για τους Μπλε, οι παίκτες μπήκαν με φόρα στη δοκιμασία με αρχηγούς.

Η Μαργαρίτα τα πήγε πολύ καλά με τον Τζαμάλ που τον αποκαλεί «το άλλο μου μισό μαγειρικά» παρά τα πειράγματα. Ήταν όμως ιδιαίτερα αγχωμένη.

Ας δούμε όμως μερικά χαρακτηριστικά σημεία της δοκιμασίας.

Οι καραβίδες που έκαναν φτερά

Οι παίκτες πήγαν στα ράφια για να πάρουν προμήθειες. Έτσι έκανε και η Ανούς που έψαχνε καραβίδες. Ο Τζιοβάνι είχε πάρει τις περισσότερες με αποτέλεσμα τη διαμαρτυρία της. Η Λία της είπε να πάρει γαρίδες, εκείνη δεν ήθελε και ο Τζιοβάνι προσφέρθηκε να της δώσει δύο. Η Ανούς πήγε στον πάγκο των Μπλε να πάρει δύο καραβίδες αλλά πήρε τρεις και δεν είπε τίποτα. Το αποτέλεσμα ήταν να ψάχνει μετά και ο Τζιοβάνι καραβίδες.

Ο Στέφανος που δεν ήξερε από ζαχαροπλαστική και το «σκάσε» της Μαργαρίτας

Ο Στέφανος ανέλαβε να κάνει μακαρόν αλλά ο παρατηρητικός Τζαμάλ είδε ότι μάλλον δεν ξέρει καλά τη συνταγή και το επεσήμανε στη Μαργαρίτα. «Όλοι ξέρουμε τι εστί μακαρόν, τι εστί Στέφανος οπότε αυτά τα δύο να συμφιλιωθούν» είπε ο Παναγιώτης στο κιου. Όταν η συντάκτρια από την παραγωγή τον ρώτησε αν τα κάνει από μόνος του ή έχει συνταγή, ο Τζαμάλ έπαθε νευρικό κλονισμό από τα γέλια και δεν μπορούσε να σταματήσει. «Μην τα πετάς έτσι. Ο Στέφανος γενικά βρίσκει συνταγές, του τις λένε; Τι βλέπει όνειρο; Έχει γεμίσει ένα τετράδιο αλλά δεν ξέρει αν βγαίνουν» είπε.

Λίγο αργότερα όμως άκουσε ένα αρχηγικό «σκάσε» από τη Μαργαρίτα γιατί δεν έβαζε γλώσσα μέσα.

https://streamable.com/ecfaq5

Και όμως υπάρχει Τζαμάλ σε fast mode!

«Στο μαγαζί του ο καθένας ας κάνει ό,τι θέλει. Όταν όμως πρέπει να ηγηθείς σε μια μπριγάδα πρέπει να ξέρεις ότι υπάρχει θυμός, άγχος και πίεση και πάνω από όλα κάποιος που θέλει να βγάλει ένα καλό πιάτο» ήταν το αιχμηρό σχόλιο του Διονύση που δεν ήθελε να τίποτα να δεχτεί ότι η Λία ήταν αρχηγός της ομάδας του χωρίς να ζορίζει τους συμπαίκτες της και να τους πουσάρει όπως εκείνος.

Από τα πλάνα που καταγράφηκαν ως συλλεκτικό και θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί είναι αυτό του Τζαμάλ να τρέχει!

https://streamable.com/gy87hp

Κάνει «μπάνιο» σε σαμπάνιες ο Παναγιώτης!

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος επισκέφτηκε τους πάγκους των δύο ομάδων και ξεκίνησε να μιλάει με τη Λία, με τον Διονύση να διακόπτει.

«Αυτός έχει σκάσει από τη ζήλια του που δεν πήγε να δοκιμάσει σαμπάνια. Φέρτε μία εδώ» παρακάλεσε τον σεφ. «Στο τέλος» της είπε με τη Λία να επικαλείται ως μάρτυρα τον κόσμο.

Η Μαργαρίτα έδειχνε απογοητευμένη που περνούσε στους συμπαίκτες της το αίσθημα ότι είναι αυστηρή και κακιά και τους επισήμανε πολλές φορές ότι εκείνη θα αναλάβει όλη την ευθύνη και θα φύγει.

Διατήρησε όμως το χιούμορ της. «Θα νευριάσω, έχει πάει στον Στέφανο αντί να ΄ρθει σε μένα! Θα τον αποκληρώσω από κουμπάρο» είπε.

Κορυφαία στιγμή όταν ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος ρώτησε τον Τζαμαλή από πού γνωρίζει για τη συγκεκριμένη σαμπάνια της δοκιμασίας.

«Η αγαπημένη μου σαμπάνια. Όλα τα λεφτά εκεί πάνε. Μου ανοίγουν. Ο μετρ μου ανοίγει. Είμαι τακτικός πελάτης σε μερικά μαγαζιά και με προσέχουν. Όταν θα μπείτε και θα δείτε τα highlights μου στο Instagram θα καταλάβετε» του είπε αφήνοντάς τον άφωνο.

«Θα σου φέρω τον Κοντιζά για κουμπάρο, να μη γίνει ο γάμος ποτέ, στο λέω εγώ» είπε στη Μαργαρίτα ο θείος Λεό. «Και χωρίς τον Κοντιζά έτσι θα πάει» ήταν η σπόντα της για τον σύντροφό της.

https://streamable.com/jdbjtm

Τα μακαρόν που δεν ήταν μακαρόν

Και ίσως κοστίσουν τελικά τη δοκιμασία στους Μπλε τα «μάκαρον» που ανατέθηκαν στον Στέφανο, έναν παίκτη που έχουμε δει ότι κάνει διαρκώς του κεφαλιού του στις ομαδικές και τελικά ρίχνει τις ευθύνες αλλού.

Δεν ήξερε να τα ψήσει σωστά, έκανε δεύτερη φουρνιά και στο τέλος η Μαργαρίτα δήλωσε ότι δεν θα τα πουν «μάκαρον».

«Θα τα πούμε Σταύρο» πετάχτηκε  ο Τζαμάλ που έφαγε ένα αγριοκοίταγμα από την αρχηγό του αλλά το δέχτηκε.

https://streamable.com/tcstta

Και πράγματι όπως θα ακούσετε από τους κριτές, το γλυκό της Μπλε ομάδας είχε τα χειρότερα σχόλια.

https://streamable.com/3jyhgl

Φυσικά οι σαμπάνιες του Τζαμάλ συγκέντρωσαν αμέτρητα σχόλια στο Twitter.

https://twitter.com/GamprosLondino/status/1379880715144331274