MasterChef: Οι τέσσερις καμπάνες, η ανατροπή του τηγανητού αυγού και η αναφορά στο… Mulholland Drive
Reality TV

MasterChef: Οι τέσσερις καμπάνες, η ανατροπή του τηγανητού αυγού και η αναφορά στο… Mulholland Drive

MasterChef: Οι τέσσερις καμπάνες, η ανατροπή του τηγανητού αυγού και η αναφορά στο… Mulholland Drive

Μία ανάσα από την ανάδειξη του μεγάλου νικητή

Λίγες ώρες μας χωρίζουν από την ανάδειξη του νικητή στο MasterChef και η αγωνία έχει φτάσει στα ύψη.

Σταύρος ή Σταυρής θα είναι αυτός που θα κερδίσει τον τίτλο του νέου Έλληνα MasterChef και το έπαθλο των 50.000€;

Όπως είδαμε στην πρώτη φάση του τελικού χθες ζητούμενο ήταν η παρασκευή δύο πιάτων  μέσα σε δύο ώρες, ένα πιάτο που θα βαθμολογούσαν με 10 και ένα πιάτο που θα έβαζαν στο μενού εστιατορίου.

Σήμερα η πρόκληση κορυφώνεται καθώς οι δύο επίδοξοι σεφ θα φτάσουν στα όριά τους αφού θα πρέπει να μαγειρέψουν 4 πιάτα αντιγραφής.

Αργά και βασανιστικά αποκάλυψαν οι κριτές την ακριβή δοκιμασία στους παίκτες αφού στην αρχή έπρεπε ο καθένας να διαλέξει 2 καμπάνες από τις 4 που βρίσκονταν μπροστά τους.

Η μία έκρυβε μπακαλιάρο, η δεύτερη σούσι, η τρίτη ένα αυγό τηγανητό με πατάτες και η τέταρτη ένα ξύλινο κουτί – έκπληξη που περιλάμβανε πολύχρωμα μακαρόν.

Εν τέλει, όπως αποδείχθηκε το τηγανητό αυγό δεν ήταν αυτό που αρχικά νομίζαμε αφού επρόκειτο για πανακότα βανίλιας με μάνγκο και sponge κέικ φουντουκιού!

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος εξήγησε στους διαγωνιζόμενους ότι πρέπει να φτιάξουν και τα 4 πιάτα αποδίδοντας απόλυτα εμφάνιση και γεύση.

https://streamable.com/of1unf

Ο χρόνος που τους δόθηκε ήταν 3 ώρες και λίγο πριν από το εναρκτήριο λάκτισμα ο Σωτήρης Κοντιζάς εξήγησε πώς θα προκύψει ο νικητής βάσει της χθεσινής τους βαθμολογίας σε συνδυασμό με την αποψινή τους εμφάνιση.

https://streamable.com/lt873d

Για όσους αναρωτιέστε ποιανού ιδέα ήταν το καθένα από τα 4 πιάτα αντιγραφής αλλά και πώς ήρθε η έμπνευση για το “ψεύτικο” τηγανητό αυγό ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος έδωσε την απάντηση:

“Βλέπαμε όλοι μαζί μία ταινία, David Lynch, Mullholland Drive. Είναι από μία σκηνή του Mullholland Drive που είναι στο θέατρο η μπάντα που δεν υπάρχει μπάντα όταν παίζει το θεατρικό και επιμένει αυτός εκεί και λέει παιδιά δεν υπάρχει μπάντα και είναι όλο αυτό το illusion οπότε εμείς κάναμε ένα ψεύτικο αυγό σε γλυκό. Από εκεί είναι η έμπνευση”.

https://streamable.com/i4kgzn