MasterChef: Η τυρένια δοκιμασία ασυλίας και η απογοήτευση του Twitter για την ασυλία της Ντέμης
Reality TV

MasterChef: Η τυρένια δοκιμασία ασυλίας και η απογοήτευση του Twitter για την ασυλία της Ντέμης

MasterChef: Η τυρένια δοκιμασία ασυλίας και η απογοήτευση του Twitter για την ασυλία της Ντέμης

Με τον Κώστα να χάνει επίτηδες

Εν μέσω τεράστιας απογοήτευσης η κόκκινη ομάδα αναγκάστηκε να αποδεχτεί τη μεγάλη ήττα της με τον αρχηγό Κώστα να ζητάει να μη συμμετέχει στη δοκιμασία ασυλίας.

Προηγουμένως η Ντέμη φρόντισε να πει μπροστά σε όλους ότι το πάσο δεν δούλεψε σωστά κατηγορώντας εμμέσως ότι Κώστας και Ηλίας έχασαν τη μπάλα.

Ο Κώστας δεν το αρνήθηκε αλλά, όπως είπε, μέσα στον πανικό του έγιναν λάθη. Ο Ηλίας που είχε μερίδιο ευθύνης βρήκε πάλι τρόπο να ξεγλιστρήσει λέγοντας ότι δεν φταίει για όλα το πάσο με τον Σταύρο να διαφωνεί μιλώντας στο booth.

“Το πήγαν για χαβαλέ πιο πολύ από ό,τι έπρεπε” ήταν μια πιο ορθολογική αιτιολόγηση της ήττας από τον Διονύση.

https://streamable.com/7bucy

“Δεν ήταν καθόλου επαγγελματικό αυτό” είπε η Ντέμη για ό,τι συνέβη.

“Ήταν ένα μπάχαλο” είπε ο Κώστας και αμέσως βγήκε μπροστά ως προτεινόμενος ενώ όπως είπε αν υπάρχει πλεονέκτημα ασυλίας, θα το δώσει στον Ηλία.

Οι κριτές ανακοίνωσαν στον Κώστα ότι δεν υπάρχει πλεονέκτημα αυτή τη φορά και έστειλαν τους παίκτες στη δοκιμασία ασυλίας, με τον Κώστα να δηλώνει ότι θέλει να πάει κατευθείαν για δοκιμασία αποχώρησης και τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο να διαφωνεί.

“Υπάρχουν διάφορες ασυλίες και υπάρχουν για να τα εκμεταλλεύεστε. Και θα πρέπει ανεξάρτητα από το τι έχει προκύψει να τα διεκδικείτε” του είπε ο σεφ.

https://streamable.com/poap3

Η φέτα, το άγνωστο σε όλους κατίκι και το δύσκολο χαλούμι

Η δοκιμασία ασυλίας στο πρώτο της μέρος περιελάμβανε τη γνωστή “τυφλή γευσιγνωσία”. Σήμερα θα δοκίμαζαν όλοι 10 τυριά, με τη Ντέμη να δηλώνει ότι έχει 5 χρόνια να φάει τυρί και τους σεφ να της λένε ότι δεν υπάρχει λόγος να τα καταπιεί.

“Ο μεγαλύτερός μου φόβος είστε εσείς που θα μου δώσετε ό,τι ζωικό υπάρχει για να φάω”, είπε στον Λεωνίδα Κουτσόπουλο.

“Και ζωντανά ζώα να της φέρουν θα αφήσει τον βιγκανισμό για να κερδίσει” είπε ο Σταύρος στο booth.

https://streamable.com/wnky9

Πρώτος κλήθηκε ο Κώστας, ο οποίος ομολόγησε ότι στην αρχή ξεκίνησε τη δοκιμασία για να χάσει, μετά προσπάθησε να κερδίσει και τελικά βρήκε μόνο 2 και δήλωσε ευχαριστημένος που κατάφερε αυτό που ήθελε, δηλαδή… να χάσει!

Ο Ηλίας βρήκε 4 στα 10 τυριά.

https://streamable.com/lo7nm

Όταν ήρθε η σειρά της Ντέμης κατάφερε να βρει 5 τυριά και να ισοψηφήσει με τον Ηρακλή, ο οποίος χαριτολογώντας δήλωσε βρίσκοντας το πρώτο που ήταν φέτα ότι όλα τα άλλα είναι κασέρια ως γνήσιος Θεσσαλονικιός!

Το εντυπωσιακό σε κάθε περίπτωση είναι ότι οι φιλόδοξοι σεφ δεν γνώριζαν τυριά όπως η παρμεζάνα ή το κατίκι -που δεν το βρήκε κανείς- ενώ και το χαλούμι τούς ήταν άγνωστο.

Φέτα και ανθότυρο ήταν τα δυνατά τους σημεία.

https://streamable.com/hte7b

Τελευταίος δοκίμασε ο Διονύσης που βρήκε κάποια τυριά και ήθελε να κρατάει στο χέρι του το κομμάτι ενώ οι συμπαίκτες του γελούσαν επειδή έβγαζε πολύ έξω τη γλώσσα του για να δοκιμάσει!

https://streamable.com/5aojq

Στην επόμενη φάση πέρασαν όπως είναι λογικο ο Ηρακλής και η Ντέμη που έπρεπε στη δεύτερη φάση να κάνουν σαγανάκια και για την ακρίβεια 12 σαγανάκια, έξι από λαδοτύρι και 6 φορμαέλες.

Νικήτρια αναδείχτηκε η Ντέμη που ήταν πιο συγκεντρωμένη ενώ ο Ηρακλής έφτασε πολύ κοντά στη νίκη αλλά όπως είπαν οι συμπαίκτες του ήταν λίγο τσαπατσούλης.

https://streamable.com/sqesz

Το ανελέητο “κράξιμο” στο Twitter για τη βίγκαν Ντέμη

Στο Twitter όπως είναι φυσικό οι χρήστες “έβγαλαν νύχια” για τη Ντέμη κυρίως γιατί δεν πιστεύουν ότι είναι βίγκαν ή γιατί πιστεύουν ότι το χρησιμοποιεί προς όφελός της.

https://twitter.com/ioannnoula/status/1245452580454572032