MasterChef: Μια συγκινητική δοκιμασία αποχώρησης
Reality TV

MasterChef: Μια συγκινητική δοκιμασία αποχώρησης

MasterChef: Μια συγκινητική δοκιμασία αποχώρησης

Το 16ο επεισόδιο του MasterChef  έκρυβε πολλές ανατροπές και συγκινήσεις. Για πρώτη φορά στο παιχνίδι είχαμε 9 παίκτες σε διαδικασία αποχώρησης, έπειτα από απόφαση των κριτών.

Ο μαγειρικός στρουθοκαμηλισμός

Στο τι έφταιξε και η κουζίνα του MasterChef γέμισε με 9 μαύρες ποδιές στάθηκαν οι κριτές με τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο να μιλά με σκληρά λόγια: «Όταν δουλεύουμε, μέσα στις κουζίνες υπάρχουν αρκετά άτομα, ανάλογα βέβαια σε ποια κουζίνα βρισκόμαστε. Υπάρχουν παιδιά τα οποία εξελίσσονται μέσα στην ίδια κουζίνα, αλλά υπάρχουν και άλλα που μένουν πάντα σε ένα συγκεκριμένο πόστο κάνοντας τα ίδια πράγματα. Εγώ ξέρετε πώς το ονομάζω αυτό; Μαγειρικό στρουθοκαμηλισμό».

Υπήρξαν και παίκτες, βέβαια που δεν κατάλαβαν τίποτα. Όπως η Ασημίνα:

Το πιάτο αντιγραφής και το τρικ των κριτών

Οι διαγωνιζόμενοι έπρεπε να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, προκειμένου να εντυπωσιάσουν τους μέντορές τους στo πιάτο αντιγραφής που έκρυβε η καμπάνα.

Όπως χαρακτηριστικά ακούστηκε από τα χείλη των κριτών, οι παίκτες όφειλαν να παρουσιάσουν ένα “πιάτο-φωτοτυπία” με αυτό που ήταν κάτω από την καμπάνα.

Οι παίκτες έπρεπε σε 60 λεπτά να πετύχουν το ιδανικό αποτέλεσμα, τόσο σε εμφάνισή, όσο και σε γεύση. Οι κριτές είχαν ετοιμάσει 3 ίδια πιάτα και τα είχαν κρύψει σε 3 καμπάνες, τρομάζοντας αρχικά τους παίκτες, οι οποίοι νόμιζαν πως πρόκειται για 3 διαφορετικά πιάτα. Εν τέλει ήταν το ίδιο γεύμα και στις 3 περιπτώσεις, απλώς επειδή ήταν πολλοί οι υποψήφιοι το ετοίμασαν σε 3 (ίδιες) εκδοχές.

Χαρακτηριστική ατάκα ήταν του Γιώργου, ο οποίος είπε: «Μας τρόμαξαν οι κριτές. Σατανάδες!».

Το πιάτο που έπρεπε να ετοιμάσουν ήταν βιολογικό κοτόπουλο τυλιγμένο με προσούτο, πουρέ μανιταριών, πατάτα fondant, σπανάκι και σάλτσα gastrique.

“Μάτωσαν” οι παίκτες στη δοκιμασία

Οι 10 παίκτες από τον εξώστη προσπαθούσαν να καθοδηγήσουν τους 9 συμπαίκτες τους, ενώ οι 3 μέντορες έκαναν τον έλεγχό τους, δίνοντας παράλληλα τις συμβουλές τους.

Οι 9 υποψήφιοι “μάτωσαν” μεταφορικά και κάποιοι κυριολεκτικά (λόγω κοψιμάτων) για να τα καταφέρουν.

Με το πέρας της μιας ώρας που είχαν διορία οι υποψήφιοι, οι κριτές έκαναν την αξιολόγησή τους, παρατηρώντας την εμφάνισή του κάθε πιάτου και δοκιμάζοντας τη γεύση του φαγητού για να κρίνουν εάν πληρούσε τις προδιαγραφές.

Νικήτρια της δοκιμασίας ήταν η Ιωάννα.

Οι κριτές έκαναν συμβούλιο και αποφάσισαν ποιος παίκτης έπρεπε να αποχωρήσει από το σπίτι του MasterChef.

Μια αποχώρηση που συγκίνησε

Οι δύο που βρέθηκαν να έχουν τα πιο “αδύναμα” πιάτα ήταν η Κωνσταντίνα και ο Θάνος. Ένας όμως τελικά έπρεπε να φύγει. Αυτός ήταν ο Θάνος. Όπως του ανέφεραν οι κριτές, το πιάτο του είχε τις πιο πολλές αδυναμίες αλλά έβαλε “ψυχή”. “Μαγείρευες με κομμένο δάχτυλο. Μετά από αυτή τη δοκιμασία έγινες καλύτερος μάγειρας. Είσαι καλό παιδί, με καθαρό βλέμμα και αγαπάς πολύ τη μαγειρική. Ελπίζουμε στο διάστημα που ήσουν εδώ να κατάφερες να εισπράξεις όσο περισσότερο MasterChef μπορούσες” του είπαν οι κριτές.

Ο Θάνος παραχώρησε την ποδιά και την κονκάρδα του και έφυγε από το παιχνίδι εισπράττοντας ένα θερμό χειροκρότημα από τους συμπαίκτες του αλλά και πολλά δάκρυα.