MasterChef: Ο Γιώργος που είπε ψέματα, “έκλεψε”, ζήτησε συγγνώμη, η “βαρετή” Ντέμη και ο νικητής-έκπληξη
Reality TV

MasterChef: Ο Γιώργος που είπε ψέματα, “έκλεψε”, ζήτησε συγγνώμη, η “βαρετή” Ντέμη και ο νικητής-έκπληξη

MasterChef: Ο Γιώργος που είπε ψέματα, “έκλεψε”, ζήτησε συγγνώμη, η “βαρετή” Ντέμη και ο νικητής-έκπληξη

Ο παίκτης έκανε ένα απαράδεκτο λάθος

Ανατροπές αλλά και δυσάρεστες εκπλήξεις είχε το τεστ δημιουργικότητας στο MasterChef.

Aμέσως μόλις ολοκληρώθηκε η προσπάθεια των παικτών για να φτιάξουν τα πιάτα τους, οι άνθρωποι της παραγωγής πλησίασαν τον Γιώργο για να τους πει αν όλα τα υλικά στο πιάτο του μπήκαν στον προβλεπόμενο χρόνο.

Ο παίκτης απάντησε καταφατικά στις επίμονες ερωτήσεις τους. Οι κάμερες όμως ήταν ο αδιάψευστος μάρτυρας του ότι εκπρόθεσμα έβαλε στα πιάτα του φύλλα καπουτσίνου.

Εν τέλει, αναγκάστηκε να το παραδεχτεί στην παραγωγή, παρόλο που δυσκολεύτηκε.

https://streamable.com/5vbwe1

Η ομολογία του Γιώργου και η επαναλαμβανόμενη Ντέμη

Οι κριτές τον κάλεσαν για να αξιολογήσουν την προσπάθειά του και εκεί ομολόγησε την πράξη του, ζητώντας μάλιστα συγγνώμη από τους συμπαίκτες του.

Τον έκριναν δίκαια και αυστηρά, δεν δοκίμασαν από το πιάτο του και όπως του εξήγησαν το θέμα είναι να είναι ειλικρινής αλλά και να διασφαλιστεί το αδιάβλητο της διαδικασίας.

Δεν ήταν όμως μόνο ο Γιώργος που δέχτηκε αρνητική κριτική.

Στο στόχαστρο των κριτών μπήκε και η Ντέμη διότι το πιάτο της ήταν επανάληψη των προηγουμένων.

“Επαναλαμβάνεσαι” της είπε ο Σωτήρης Κοντιζάς που της ζήτησε να αγκαλιάσει όλα τα υλικά ή να το κάνει πιο έξυπνα αν σκοπεύει να επιμείνει στη χορτοφαγία.

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος της θύμισε τη συζήτηση που είχαν στα πρώτα στάδια του διαγωνισμού για το αν θα βάλει στην άκρη τις vegan αρχές της για να μαγειρέψει.

“Όσο περνάει ο καιρός έρχεσαι αντιμέτωπη με την πρώτη σου απάντηση. Με 10 υλικά που ανακυκλώνονται γύρω γύρω νομίζω ότι θα είναι εμπόδιο στην τελική σου προσπάθεια. Θεωρώ ότι είναι μια κακή προσπάθεια και νομίζω ότι το μπαρμπούνι είναι κακομεταχειρισμένο”.

https://streamable.com/alzvbx

Η Μαρία με κάρτα ασυλίας, ο Δημήτρης στα χειρότερα πιάτα

Το τεστ δημιουργικότητας εξελίχθηκε με πολύ ιδιαίτερο τρόπο όταν ήρθε η ώρα να κριθεί ο νικητής που θα έπαιρνε και την κάρτα ασυλίας.

Τρεις προσπάθειες ξεχώρισαν: της Μαρίας, του Τζον και του Σταυρή.

Όλως παραδόξως νικήτρια ήταν η Μαρία που είχε πιο νόστιμο πιάτο από του Σταυρή, πήρε την κάρτα και γίνεται αρχηγός στην επόμενη ομαδική δοκιμασία.

Τα καλά νέα τελείωσαν γρήγορα με τον Γιώργο να πηγαίνει αυτόματα στη δοκιμασία αποχώρησης.

Κατόπιν κλήθηκαν οι επόμενες τρεις κακές προσπάθειες: η Ντέμη, ο Δημήτρης (που ο Σωτήρης Κοντιζάς βρήκε κόκκαλο στο πιάτο του!) και ο Ηρακλής.

“Τα νεύρα μου έχουν φτάσει πιο πάνω κι από πάνω. Τώρα που την πήρα στα χέρια μου την κάρτα…” σχολίασε η Μαρία.

https://streamable.com/8kx9ba

Δεύτερη υποψήφια προς αποχώρηση με μεγάλη ευκολία ήταν η Ντέμη, στην οποία ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος είπε ότι “η ανακύκλωση συγκεκριμένων υλικών γευστικά θα αρχίσει να φαίνεται βαρετή”.

Τρίτος υποψήφιος ήταν για άλλη μια φορά ο Ηρακλής που πλέον η κούρασή του φαίνεται και στα πιάτα του, με τους κριτές να του ζητούν να ξαναδούν τον Ηρακλή που γνώρισαν στην αρχή.

Ο Δημήτρης έμεινε μόνος του μπροστά στους κριτές θέλοντας να πάει απευθείας ως υποψήφιος όμως εκείνοι του είπαν ότι δεν ήταν τόσο κακή η προσπάθειά του αλλά να το δει ως ένα “καμπανάκι” γιατί είναι ένας εν δυνάμει νικητής του παιχνιδιού.

Και φυσικά το επεισόδιο τελείωσε με τη Μαρία να “τραβάει το αυτί” του συντρόφου της και να τον κατσαδιάζει και την Κατερίνα να κάνει μια ανεπανάληπτη εξήγηση με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο του σκεπτικού της Μαρίας για το τι θα κάνει με την κάρτα ασυλίας.

“Είναι ντιπ για ντιπ. Δεν είναι άντρας αυτός! Δεν έχει λίγο πυγμή να της πει ώπα ρε κούκλα, σταμάτα. Άχρηστος! Δώρο να μου τον κάνεις δεν τον θέλω τέτοιον άντρα!”.

https://streamable.com/ooskzv