MasterChef: O πρώτος της τελικής τετράδας και τα… «απαγορευμένα» του Κουτσόπουλου
Reality TV

MasterChef: O πρώτος της τελικής τετράδας και τα… «απαγορευμένα» του Κουτσόπουλου

MasterChef: O πρώτος της τελικής τετράδας και τα… «απαγορευμένα» του Κουτσόπουλου

Σε δοκιμασία αποχώρησης οι τέσσερις που δεν τα κατάφεραν

Δοκιμασία με τεστ δημιουργικότητας είχε η δεύτερη μέρα των ημιτελικών του MasterChef, με τους πέντε φιναλίστ να βάζουν τη φαντασία τους να λειτουργήσει για ένα πιάτο με βασικό υλικό το αυγοτάραχο.

Οι διαγωνιζόμενοι είχαν 45 λεπτά στη διάθεσή τους για να μαγειρέψουν και οι κριτές δοκίμασαν και τις πέντε προσπάθειες με πρώτη αυτή του Παύλου, η οποία ενώ ακούγονταν εξαιρετική τελικά απέτυχε.

Ο Παύλος ήθελε να παρουσιάσει ένα πιάτο Alaska bomb, δηλαδή να κάνει τη μαρέγκα φλαμπέ μπροστά τους κριτές, ωστόσο η ποσότητα του ούζου που έριξε ήταν αρκετή, ώστε να του χαλάσει τα σχέδια.

«Θα φάμε ή θα κάνουμε βεντούζες; Με λίγη φαντασία είναι ένα μικρό παγοβουνάκι που έχει ξεκολλήσει», είπε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος και συνέχισε: «Είναι λίγο πιο νόστιμο το πιάτο από ότι είδαμε, μέσα σε όλο αυτό χάνεται το αυγοτάραχο».

Σειρά πήρε η Μαργαρίτα με την καρμπονάρα σουπιάς με αυγοτάραχο.

https://streamable.com/9jxa2x

«Έχω ενθουσιαστεί» είπε ο Πάνος Ιωαννίδης βλέποντας το πιάτο της, αλλά ήταν εκείνος που της το χάλασε για να δοκιμάσει. «Ίσως να έχουμε μπροστά μας το καλύτερο πιάτο που έχεις φέρει», είπε ο Σωτήρης Κοντιζάς, ενώ ο Πάνος της δήλωσε ότι δεν θα πείραζε τίποτα. «Ίσως από τα καλύτερα πιάτα που έχω δοκιμάσει σε όλα τα MasterChef».

«Αυτό το πιάτο είναι στην κατηγορία του “ω να σου…”», είπε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος.

Το πιάτο της Μαρίνα χαρακτηρίστηκε «νόστιμο», αλλά έλειπε η γεύση από το αυγοτάραχο. «Το πιάτο για μένα φωνάζει μανιτάρι», είπε ο Κοντιζάς.

Με αναστεναγμό έφτασε στους κριτές με το πιάτο του ο Αλέξανδρος που δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος με την προσπάθειά του. «Κερδίζει το σκόρδο και όχι το αυγοτάραχο», του είπε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος.

Τελευταίο πιάτο αυτό του Διονύση. «Έχουμε ένα όμορφο και ένα νόστιμο πιάτο», τόνισε ο Πάνος Ιωαννίδης. «Τεχνικά δεν έχει καμία αδυναμία», είπε ο σεφ Κουτσόπουλος.

https://streamable.com/zgdll6

Νικητής του τεστ δημιουργικότητας η Μαργαρίτα, η οποία πέρασε στους «4» και πήρε και ένα στρατηγικό πλεονέκτημα το οποίο θα μάθει αργότερα!

«Εγώ τα στρατηγικά δεν τα θέλω, δώστε μου ένα για μένα», είπε χαρακτηριστικά.

https://streamable.com/omgh6a