Ξεχωριστή θέση στη ζωή του τηλεοπτικού κοινού έχουν πάρει οι τρεις κριτές του MasterChef.

Ο χιουμορίστας Λεωνίδας Κουτσόπουλος, ο ζεν πρεμιέ Πάνος Ιωαννίδης και ο αυστηρός Σωτήρης Κοντιζάς κρατούν κάθε βράδυ συντροφιά στην πλειοψηφία των τηλεθεατών, που όμως γνωρίζει λίγα για τις προσωπικές τους ζωές.

Το TV Έθνος παρουσιάζει τις άγνωστες πτυχές της ζωής των τριών σεφ!

Οι κριτές του MasterChef

Οι κριτές του MasterChef

Λεωνίδας Κουτσόπουλος: Απ’ την Πλατεία στα Michelin

Ονειρευόταν να γίνει ποδοσφαιριστής, ως φανατικός οπαδός της ομάδας του Πανιωνίου αλά και ως γέννημα θρέμμα της Νέας Σμύρνης. Τελειώνοντας το λύκειο μπήκε τυχαία, κατόπιν παρότρυνσης ενός φίλου του σε μια σχολή μαγειρικής, την οποία ποτέ δεν τελείωσε, αφού θέλησε να περάσει στην ενεργό δράση και να εργαστεί.

Θέλοντας να μάθει τις πρώτες ύλες από πρώτο χέρι, ξεκίνησε να δουλεύει αμισθί σε ένα κρεοπωλείο και ένα αρτοποιείο. Κατόπιν εργάστηκε αρχικά στο πλευρό του Γιάννη Γκελντή και στη συνέχεια στον άλλοτε κριτή του MasterChef, τον Γιάννη Λουκάκο, τον οποίο θεωρεί «μαγειρικό του μπαμπά».

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος στην κουζίνα του MasterChef

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος στην κουζίνα του MasterChef

Κάποια στιγμή όμως θέλησε να τολμήσει, να ανοίξει τα φτερά του για το εξωτερικό και να χτυπήσει την πόρτα του εστιατορίου του διάσημου Gordon Ramsay, τα βιβλία του οποίου αγαπούσε να διαβάζει. Και τα κατάφερε.

Στη συνέχεια δούλεψε σκληρά δίπλα σε μεγάλες μορφές της διεθνούς γαστρονομίας και σε κουζίνες υψηλών απαιτήσεων με πολλά αστέρια Michelin. Εργαζόταν σχεδόν όλη μέρα και η αμοιβή του ήταν ελάχιστη. Κάποια στιγμή επέστρεψε στην Ελλάδα και έπιασε δουλειάς σε γνωστά εστιατόρια της Αθήνας.

Όταν του πρότειναν να αναλάβει ένα εστιατόριο στη Γερμανία είπε αμέσως «ναι», χωρίς τελικά ποτέ να μπορέσει να προσαρμοστεί εκεί, γι αυτό έπειτα από έξι μήνες παραμονής πήρε το αεροπλάνο και γύρισε στα πάτρια εδάφη.

Tην περίοδο που το MasterChef προβαλλόταν από το Mega, ήρθε και η πρόταση για το ριάλιτι μαγειρικής, για συμμετοχή του στην προετοιμασία των δοκιμασιών, σε ένα σημαντικό οργανωτικό backstage ρόλο, ως food and beverage producer. Παράλληλα πέρασε από μεγάλα εστιατόρια για να βρεθεί σήμερα στον ρόλο του executive chef στον εστιατόριο Feedέλ Urban Gastronomy.

Το αρέσει πολύ να κάνει βόλτες με τη μηχανή του, ακούει Τρύπες, Διάφανα Κρίνα, Ξύλινα Σπαθιά, Panx Romana, Θανάση Παπακωνσταντίνου και Γιάννη Αγγελάκα, αγαπάπολύ τα ζώα, μια και έχει δύο σκύλους και έναν γάτο.

Πάνος Ιωαννίδης: Από χίπις… ζεν πρεμιέ!

Έχει καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη, γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Ο προπάππους του ήταν σεφ στη γαλλική πρεσβεία της Κωνσταντινούπολης , ενώ οι δύο γιαγιάδες του, ήταν Πολίτισσες και εξαιρετικές μαγείρισσες.

Ο ίδιος μπήκε στην κουζίνα πολύ μικρός και το πρώτο φαγητό που έφτιαξε σε ηλικία 9 ετών, ήταν ένα μυδοπίλαφο. Στα 16 του γα να μπορεί να συντηρεί τον εαυτό του, ξεκίνησε να εργάζεται. Υπήρξε σερβιτόρος, υπάλληλος συνεργείου αυτοκινήτων, μπάρμαν, πλανόδιος πωλητής κοσμημάτων και δούλεψε και ως μοντέλο διαφημίσεων.

Ο Πάνος Ιωαννίδης διδάσκει στην κουζίνα του MasterChef

Ο Πάνος Ιωαννίδης διδάσκει στην κουζίνα του MasterChef

Κατόπιν σπούδασε σε σχολή τουριστικών επαγγελμάτων και πήρε πτυχίο από ελβετικό κολέγιο στο μάρκετινγκ, στη διοίκηση εστιατορίων και στην ανάπτυξη προϊόντων. Τότε ήταν που αποφάσισε να αλλάξει την πάλαι ποτέ χίπικη εμφάνισή του και να κάνει στροφή στο look που διατηρεί μέχρι σήμερα.

Η αγάπη της μητέρας του για την ιταλική κουζίνα τον οδήγησε μετά τις στρατιωτικές υποχρεώσεις του στην Ιταλία, όπου εργάστηκε κάνοντας πρακτική άσκηση σε μεγάλα εστιατόρια για 4,5 χρόνια. Εκεί δέχτηκε bullying και έπειτα επέστρεψε στην Ελλάδα και εργάστηκε για 15 χρόνια ως executive chef στη βασιλική πρεσβεία της Δανίας, στην Αθήνα, έχοντας συχνά κληθεί να μαγειρέψει ως private chef για σημαίνουσες προσωπικότητες.

Παράλληλα είναι μέχρι και σήμερα καθηγητής μαγειρικής σε τουριστικές σχολές, το 2010 βρέθηκε στο Top Chef, ενώ το 2016 του πρότειναν να συμμετέχει στο MasterChef, με τον ίδιο να πιστεύει ότι τον ήθελαν για διαγωνιζόμενο. Τελικά πείστηκε ότι άξιζε τον κόπο να αναλάβει τον ρόλο του κριτή.

Αντιπαθεί τη φέτα, ακούει τζαζ και στο σπίτι του ανοίγει την κουζίνα του για να του μαγειρέψουν. Δεν αποχωρίζεται το δαχτυλίδι – βέρα που του έφτιαξε ο πατέρας του, που ήταν σχεδιαστής κοσμημάτων.

Αγαπημένο του πιάτα το spaghetti al pomodoro confit με φρέσκο βασιλικό και παρμεζάνα και ένα ποιοτικό μπέργκερ ή ένα παραδοσιακό σουβλάκι.

Σωτήρης Κοντιζάς: Ο «Φουτζίτσου» της μαγειρικής

Όταν ήταν μικρός έλεγε στους γονείς του ότι θα γίνει δοκιμαστής φαγητών, επειδή του άρεσε το φαγητό που μαγείρευε η μητέρα του, που είναι Γιαπωνέζα. Εκείνη του είχε μάθει πολλά πράγματα χωρίς να του πει σχεδόν τίποτα, είχε δηλώσει ο ίδιος.

Στο άκουσμα των δηλώσεων του μικρού Σωτήρη τότε, ο πατέρας του τον έστρεψε στο καράτε. Οι γονείς του γνωρίστηκαν στο Λονδίνο, ωστόσο στη συνέχεια λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων του πατέρα του, η οικογένεια του μετακόμισε για δυο χρόνια στην Ιαπωνία και όταν ο Σωτήρης έγινε δύο ετών, ήρθαν μόνιμα στην Ελλάδα.

Ο Σωτήρης Κοντιζάς μοιράζεται τα μυστικά του στην κουζίνα του MasterChef

Ο Σωτήρης Κοντιζάς μοιράζεται τα μυστικά του στην κουζίνα του MasterChef

Ο «Φουτζίτσου» όπως τον αποκαλούσαν οι συμμαθητές του, πέρασε στο πανεπιστήμιο και λίγα χρόνια αργότερα ως πτυχιούχος από το Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου, εργάστηκε ως τραπεζικός υπάλληλος. Η προαγωγή ωστόσο που ήρθε στη συνέχεια δεν στάθηκε αρκετή να τον κρατήσει κοντά στα χρηματοοικονομικά.

Αντίθετα μάλιστα, στάθηκε αφορμή για να ξανασκεφθεί τη ζωή του και να κυνηγήσει το όνειρο των παιδικών χρόνων του, την ενασχόληση με τη μαγειρική.

Για να μην έχει απωθημένα, πήγε σε μια σχολή μαγειρικής, την οποία τελικά δεν παρακολούθησε. Μέσω κοινών γνωστών αποφάσισε να τολμήσει να ζητήσει από τον γνωστό σεφ Χριστόφορα Πέσκια να μπει σε μια κουζίνα για να μάθει. Ανταποκρίθηκε πλήρως, αλλά ο Κοντιζας ήθελε να δοκιμαστεί και σε μια κουζίνα στο εξωτερικό. Βρέθηκε στην Κοπεγχάγη και στη συνέχεια στο Λονδίνο, όπου εργάστηκε σε βραβευμένα εστιατόρια, ενώ όταν επέστρεψε στην Ελλάδα, δημιούργησε μαζί με τον φίλο του Κώστα Πισσιώτη, το Nolan, όπου «παντρεύει» ελληνικά και ιαπωνικά υλικά και τεχνικές και από τις δύο χώρες.

Το 2016 ανακηρύχθηκε ως ο καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος σεφ, σε διεθνή διαγωνισμό, ενώ το 2017 έγινε κριτής στο MasterChef.

Σε ένα εστιατόριο γνώρισε τη σύζυγό του, με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά, την κόρη του Αριάννα – Τσιχίριο και έναν γιο. Μένει στα Εξάρχεια και δεν μαγειρεύει σχεδόν ποτέ στο σπίτι.