MasterChef: Οι παλιοί επέστρεψαν στην κουζίνα και ο Παντελής έζησε «déjà vu»
Reality TV

MasterChef: Οι παλιοί επέστρεψαν στην κουζίνα και ο Παντελής έζησε «déjà vu»

MasterChef: Οι παλιοί επέστρεψαν στην κουζίνα και ο Παντελής έζησε «déjà vu»

Εβδομάδα από ασήμι έχουμε στο MasterChef, καθώς ξεκίνησε σήμερα η πενθήμερη διαδικασία για το Silver Award. Έτσι, 9 νέοι και 9 παλιοί παίκτες από τον περσινό κύκλο δημιούργησαν ζευγάρια και η πρώτη δοκιμασία άρχισε.

Οι κανόνες

Οι παίκτες έπρεπε να δημιουργήσουν ένα πιάτο με το βασικό υλικό που έφεραν οι περσινοί παίκτες. Μάλιστα δεν μπορούσαν να μαγειρέψουν ταυτόχρονα, αλλά ξεχωριστά, ανά 15′!

Κάθε μέρα θα γίνεται και από μία δοκιμασία και ένα ζευγάρι θα αποχωρεί. Ο παίκτης του φετινού παιχνιδιού, που θα αποτελέσει το νικητήριο δίδυμο θα κερδίσει 10.000€.

Φυσικά αυτήν την εβδομάδα δεν θα υπάρξει αποχώρηση.

Οι φετινοί παίκτες «έκαναν τα ψώνια τους» έπειτα από την 5λεπτη συνεννόηση που είχαν με τους παλιούς και η διαδικασία ξεκίνησε.

Οι περσινοί παίκτες ως πιο έμπειροι είχαν και τον ρόλο του συντονιστή, αφού καθοδηγούσαν τους φετινούς συμμετέχοντες.

Οι παίκτες του περσινού κύκλου είπαν ότι τους έλειψε το παιχνίδι, παρατήρησαν κάποιες αλλαγές σε σχέση με τη δική τους συμμετοχή και προσπάθησαν να βοηθήσουν τους νέους παίκτες να ξεκινήσουν δυναμικά στην πρώτη δοκιμασία.

https://www.instagram.com/p/BvcVqStpBwg/

Το χιούμορ ήταν έντονο την πρώτη ημέρα

Μάλιστα οι παλιοί έκαναν αρκετή πλάκα μεταξύ τους, αλλά και με τους κριτές, με το γέλιο να κυριαρχεί στην κουζίνα.

Ο ένας πείραζε τον άλλον και η διαδικασία ήταν πολύ ευχάριστη, αφού ήξεραν όλοι πως δεν θα υπήρξε αποχώρηση.

Χαρακτηριστική στιγμή είναι ο διάλογος του Κοντιζά με τον Γλωσσίδη. Ο κριτής ρώτησε τον περσινό φιναλίστ πώς πηγαίνει το μαγαζί του και εκείνος του απάντησε πως είναι πολύ καλά τα πράγματα. Όταν ο παίκτης ρώτησε τον μέντορα για το δικό του μαγαζί, εκείνος απάντησε: “Είμαστε τόσο γεμάτοι που στέλνουμε κόσμο και σ’ εσάς”. Ο Γλωσσίδης απάντησε: “Αχ, μωρέ τι καλά παιδιά που είστε”.

Ο Χρήστος Γλωσσίδης μας συστήθηκε πέρσι και για το χιούμορ του, πέρα από τις μαγειρικές ικανότητές του.

Μια από τις πολλές ατάκες του ήταν ο σχολιασμός για τα… οπίσθια του Τιμολέοντα και της Σπυριδούλας που έχουν και οι δυο καταγωγή από τον Βόλο: “Ο Τιμολέων έχει λίγο πεταχτό π… και κοιτώ και τη Σπυριδούλα και έχει κι αυτή πεταχτό π…”.

Επίσης κάποια στιγμή ο φούρνος της Ασημίνας και του Χρήστου πήρε φωτιά για λίγο και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος είπε πως ο καπνός είναι από την εκλογή του Πάπα!

Οι παίκτες εναλλάσσονταν ανά 15 λεπτά και έπρεπε να συνδυαστούν κατάλληλα για να προλάβουν να ετοιμάσουν ένα πιάτο που θα πείσει τους κριτές. Παρά τις υψηλές απαιτήσεις και τη δυσκολία, τόσο οι νέοι όσο και οι παλιοί παίκτες απόλαυσαν τη διαδικασία, μαγειρεύοντας με ευχαρίστηση, χωρίς προστριβές και με αρκετό χιούμορ.

Το ζευγάρι που αποκλείστηκε

Μετά το τέλος της δοκιμασίας οι παίκτες παρουσίασαν τα πιάτα τους στους 3 μέντορες, οι οποίοι τα δοκίμασαν και έκαναν την κριτική τους.

Μετά τη βαθμολογία οι κριτές έκαναν ένα μικρό συμβούλιο και αποφάσισαν πιο πιάτο ήταν το λιγότερο καλό σε σχέση με τα υπόλοιπα 8.

Το ζευγάρι που αποκλείστηκε ήταν ο Παντελής με τον Χαράλαμπο που ετοίμασαν λαβράκι και έτσι είχαμε την πρώτη απώλεια από το Silver Award. Σε κάποια φάση του παιχνιδιού οι παίκτες που αποκλείστηκαν, θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία!