MasterChef – Τελικός: Οι «καταραμένες» μαρέγκες και τα «σκάσε» του Διονύση – «Θα με πάρουν τα ζουμιά», είπε ο Κουτσόπουλος
Reality TV

MasterChef – Τελικός: Οι «καταραμένες» μαρέγκες και τα «σκάσε» του Διονύση – «Θα με πάρουν τα ζουμιά», είπε ο Κουτσόπουλος

MasterChef – Τελικός: Οι «καταραμένες» μαρέγκες και τα «σκάσε» του Διονύση – «Θα με πάρουν τα ζουμιά», είπε ο Κουτσόπουλος

Οι φιναλίστ δυσκολεύτηκαν στο γλυκό και τα νεύρα δεν έλειψαν από την κουζίνα - Συγκίνηση στο τέλος

Τελικός MasterChef απόψε και στην γνωστή και αγαπημένη κουζίνα, Μαργαρίτα και Διονύσης έδωσαν «μάχη» για να παρουσιάσουν ένα εξαιρετικά απαιτητικό μενού, του Jason Atherton!

Οι δύο παίκτες πέρασαν στους πάγκους τους και έπρεπε να φτιάξουν τέσσερα πιάτα, ένα ορεκτικό, ένα κυρίως πιάτο και δύο πιάτα του γλυκού.

Η μαρέγκα χρειαζόταν 3 ώρες για να ετοιμαστεί για το γλυκό, γι αυτό και τα παιδιά ξεκίνησαν με αυτήν τη παρασκευή, ενώ οι κριτές αλλά και ο καλεσμένος σεφ έκαναν βόλτες από τους πάγκους.

Από τον εξώστη, τα παιδιά προσπαθούσαν να βοηθήσουν τους φιναλίστ, με τον Ιωάννη να αποκαλεί «τζιτζιφιόγκο» τον Διονύση και τη μαμά του να αντιδρά.

Ο σεφ Κουτσόπουλος αποφάσισε να κάνει μια γύρα από τα παιδιά και φυσικά για ακόμα μια φορά στο στόχαστρό του μπήκε ο Παύλος και το «ενδυματολογικό του ατόπημα». «Γιατί δεν έβαλες σανδάλι με κάλτσα; Χάλι μαύρο».

Ο κριτής πήγε από τη Μαργαρίτα αλλά εκείνη δεν του έδωσε σημασία, ενώ περνώντας από τον Διονύση, ο μπαμπάς του φώναζε ότι ήταν με τον Πανιώνιο μπας και ξεκλέψει κανέναν έξτρα βαθμό για τον γιο του.

Η σειρά του Κοντιζά να περάσει από τους πάγκους. «Μαγειρέψτε γιατί αύριο δεν έχει. Και να έρθετε αύριο έστω και από συνήθεια, θα είμαστε κλειστά», είπε χαρακτηριστικά.

https://streamable.com/dfz8n9

Τα τελευταία 45 λεπτά της μαγειρικής δοκιμασίας ήταν αγχωτικά. Η Μαρίνα προσπαθούσε να εμψυχώσει τη Μαργαρίτα και ο Διονύσης, ως συνήθως ήταν εξοργιστικός με τις αντιδράσεις του. «Ας της πει κάποιος να σκάσει», είπε μέσα από τα δόντια του, χωρίς φυσικά να τον ακούσει η Μαρίνα.

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος ανέβηκε στον εξώστη και πρόσφερε σοκολάτες σε κάποιους παίκτες. Όσες σοκολάτες χώραγαν στις τσέπες του, τόσες και πρόσφερε, με κάποιους να παραπονιούνται. Ο «θείος» είχε κουβέντα και με τη μαμά της Μαργαρίτας, με την ίδια να συγκινείται. Συζήτησε και με τον αγαπητικό Χρήστο.

Στα 5 τελευταία λεπτά και τα δύο παιδιά προσπαθούσαν να βγάλουν τις μαρέγκες από τα τσέρκια, ωστόσο για κανέναν από τους δύο τίποτα δεν πήγε καλά. Η Μαργαρίτα πήρε την κρέμα του Διονύση κι εκείνος νευρίασε. «Σκάστε λίγο», φώναξε στον εξώστη, με την Μαργαρίτα να σύμφωνη. Η φιναλίστ, μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα έτρεχε, ενώ στο τέλος οι δυο τους έκαναν μια μεγάλη αγκαλιά.

«Αυτή είναι η τελευταία συνταγή για φέτος που πιάνεται στα χέρια σας», ανακοίνωσε ο Λεωνίδας Κουτσόοπουλος. «Αυτή είναι η τελευταία δοκιμασία αντιγραφής», συνέχισε με τη Μαργαρίτα να ξεσπά σε κλάματα. «Σταμάτα Μαργαρίτα, θα με πάρουν κι εμένα τα ζουμιά», πρόσθεσε ο «θείος».

https://streamable.com/u1kszt