MasterChef: Το σοκολατένιο “στεφάνι”, τα πειράγματα των κριτών και ο κρέπα-master Σελίμ
Reality TV

MasterChef: Το σοκολατένιο “στεφάνι”, τα πειράγματα των κριτών και ο κρέπα-master Σελίμ

MasterChef: Το σοκολατένιο “στεφάνι”, τα πειράγματα των κριτών και ο κρέπα-master Σελίμ

Δοκιμασία αντιγραφής υψηλών προδιαγραφών η αποψινή στο MasterChef  αφού το πιάτο που κλήθηκαν να αντιγράψουν οι παίκτες ήταν ένα περίτεχνο γλυκό.

Ο pastry chef, Φίλιππος Παπασπύρου, της γνωστής οικογενείας των ζαχαροπλαστών, έφτιαξε ένα σαμπλέ με πικρή σοκολάτα που είχε πολλές παρασκευές και απαιτούσε προσεκτική διαχείριση χρόνου.

Οι παλιοί παίκτες έδειχναν πιο χαλαροί, την ίδια στιγμή που οι φετινοί παίκτες έδειχναν αρκετά αγχωμένοι.

Τα ζευγάρια που διαγωνίστηκαν σήμερα ήταν τα εξής:

Και κάπου εκεί άρχισαν τα πειράγματα και οι… κρέπες!

Παρά το γεγονός ότι τα πράγματα ήταν… σοβαρά για να κριθούν τα 4 ζευγάρια του ημιτελικού, οι κριτές είχαν κέφι για “παιχνίδι” με τους παλιούς παίκτες.

Πρώτα από όλα σχολίασαν το μουσταρδί παντελόνι του Γλωσσίδη που είχε σχολιαστεί και πέρσι, ενώ εξηγούσαν τους κανόνες της αντιγραφής.

Οι κριτές εξήγησαν ότι πριν την κύρια δοκιμασία, θα υπήρχε μία μικρότερη ώστε ένα ζευγάρι να κερδίσει 10 λεπτά μπόνους για την κύρια δοκιμασία.

Και φυσικά φώναξαν τον Σάββα και τον πέρασαν από ανιχνευτή για να δουν αν έχει κρυμμένα μυστικά!

Η δοκιμασία με τις κρέπες, αλμυρές και γλυκιές, ξεκίνησε και τα 6 ζευγάρια επιδόθηκαν σε έναν ανελέητο “πόλεμο” κρέπας.

Ο νικητής όμως ήταν ένας και απόλυτα θεαματικός: ο Σελίμ που στο τελευταίο δευτερόλεπτο με ένα απίστευτο slam dunk χάρισε τη νίκη σε εκείνον και τον Μανώλη.

Ο αγχωμένος Πάνος και ο Κουτσόπουλος που δεν σταύρωσε ατάκα!

Με το που ξεκίνησε η δοκιμασία για την αντιγραφή του γλυκού οι κουζίνες πήραν φωτιά. Στη δοκιμασία, οι παλιοί παίκτες επιτρεπόταν μόνο να δίνουν εντολές και να επιβλέπουν και όχι να συμμετέχουν στις παρασκευές.

Οι κριτές έκατσαν στην άκρη και άρχισαν τη συζήτησή τους. Ο Πάνος όμως ήταν ιδιαίτερα αγχωμένος και έτρεχε διαρκώς πάνω κάτω στην κουζίνα με αποτέλεσμα να μην αφήσει τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο να ολοκληρώσει αυτό που ήθελε να πει για την Ασημίνα:

Το άγχος του Πάνου έγινε φανερό και από ένα άλλο σκηνικό:

Τα 4 ζευγάρια του ημιτελικού

Καθώς εξελισσόταν η διαδικασία, φάνηκε ποια ζευγάρια θα περνούσαν στον ημιτελικό και ποια όχι. Και αυτό κρίθηκε από το σοκολατένιο “στεφάνι” του γλυκού που δύο ζευγάρια δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν: η Ασημίνα με τον Γλωσσίδη και ο Πάνος με τον Σάββα.

Έτσι, τα 4 ζευγάρια που προκρίνονται είναι: Ιωάννα-Κώστας Συμεωνίδης, Χρήστος-Αργύρης Αγλαμίσης, Σπυριδούλα-Τιμολέων Διαμαντής και Μανώλης-Σελίμ Σελτζούκ.

Αύριο τους περιμένει μια πρωτότυπη ιταλική δοκιμασία που θα κρίνει τα ζευγάρια του τελικού.