Ρένια Λουιζίδου: «Στα 40 είσαι η πρωταγωνίστρια και στα 45 η μαμά της»
Τηλεόραση

Ρένια Λουιζίδου: «Στα 40 είσαι η πρωταγωνίστρια και στα 45 η μαμά της»

Ρένια Λουιζίδου: «Στα 40 είσαι η πρωταγωνίστρια και στα 45 η μαμά της»

Η Ρένια Λουιζίδου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή Πάμε Δανάη!

Η Ρένια Λουιζίδου ήταν καλεσμένη στην εκπομπή Πάμε Δανάη και μίλησε για την σχέση της με την εικόνα της, τον χρόνο και τους θεατρικούς και τηλεοπτικούς ρόλους σε μεγαλύτερες ηλικίες.

«Μεγάλωσα μπροστά στα μάτια του κόσμου, μερικές φορές αν ανοίξεις την τηλεόραση μπορείς να δεις το φωτογραφικό άλμπουμ της ζωής μου. Πώς ήμουν στα είκοσι, στα τριάντα ακόμα και στα σαράντα. Οπότε μεγάλωσα μπροστά στα μάτια του κόσμου, από ποιον να κρυφτώ;

Το να έχεις αγαπήσει αυτό που είσαι είναι πολύ μεγάλη κουβέντα. Το να το έχεις αντιμετωπίσει ή αποδεχτεί ή συμφιλιωθεί ναι… δεν μπορείς να το έχεις αγαπήσει, ποιος χαίρεται να γίνεται χειρότερος από ότι ήταν;», ανέφερε.

Για τη σχέση της με το χρόνο και τις δύσκολες περιόδους που περνά μια γυναίκα, σχολίασε:

«Είναι μια αόρατη κοινωνική πίεση να κρατηθείς σε κάτι που ήσουν πριν, το οποίο απέξω ακόμα και αν κάνεις την επιλογή να το χτίσεις λύνεις ένα μέρος του προβλήματος. Το πρωί που σηκώνεσαι από το κρεβάτι πενήντα πέντε χρονών θέλει λάδωμα το σώμα σου. Δεν είσαι αυτός που πεταγόταν στα εικοσιπέντε και τα τριάντα του και με ένα καφέ πας για δεκάωρο γύρισμα. Εγώ δεν είμαι έτσι και ούτε οι συνομήλικοί μου που έχω συζητήσει. Άντε και έλυσες αυτό που βλέπει ο άλλος ή εσύ στον καθρέφτη, το μέσα σου;».

«Δεν μπορώ να υποστηρίξω ένα δεκάωρο γύρισμα με ατέλειωτο κείμενο και μετά να πάω σε μια θεατρική παράσταση όλο μπρίο και ενέργεια. Δεν την διαθέτω πια αυτή την ενέργεια. Αυτό είναι το μέσα μου δεν είναι το απ’ έξω…».

Επίσης αναφέρθηκε στους θεατρικούς και τηλεοπτικούς ρόλους σε μεγαλύτερες ηλικίες και πώς αυτοί αλλάζουν ταυτότητα, τι ανέφερε:

«Στο θέατρο υπάρχουν ρολόι για όλες τις ηλικίες, ίσα ίσα που όσο μεγαλώνεις οι ρόλοι γίνονται καλύτεροι και πιο σύνθετοι. Ενώ των νεαρών κοριτσιών είναι ένα κορίτσι αγαπάει ένα αγόρι και κάποιος δεν τους αφήνει και εκεί τελειώνει το πράγμα. Στο θέατρο υπάρχουν ηθοποιοί βέβαια που δεν θέλουν να παίξουν ρόλος με μεγαλύτερης ηλικίας χαρακτήρες».

«Στην παράσταση λέω κάποια στιγμή κάτι που συμφωνώ πολύ. Στα 40 είσαι η πρωταγωνίστρια και στα 45  είσαι η μαμά της! Ισχύει ότι όταν φεύγεις από τη νεότητα είναι σαν να φεύγεις από την πλευρά του ερωτικού στις σκηνές. Αυτό δεν ισχύει ναι φεύγεις από εκεί αλλά έρχεται η ποιότητα σε αυτό…».

Δείτε όλη τη συνέντευξη από την εκπομπή:

Διαβάστε επίσης:

Ρένια Λουιζίδου: «Έχουν τη γυναίκα με εμμηνόπαυση σαν προϊόν που έληξε στο σούπερ μάρκετ»