Ρετρό Πρωτοχρονιά: Μουστακί, Μοσχολιού, Καλογιάννης και Αρλέτα τραγουδούν τα κάλαντα
Τηλεόραση

Ρετρό Πρωτοχρονιά: Μουστακί, Μοσχολιού, Καλογιάννης και Αρλέτα τραγουδούν τα κάλαντα

Ρετρό Πρωτοχρονιά: Μουστακί, Μοσχολιού, Καλογιάννης και Αρλέτα τραγουδούν τα κάλαντα

Εορταστικό flashback στην Πρωτοχρονιά του 1975

Με χρυσά γράμματα έχουν γραφτεί στην τηλεοπτική ιστορία τα πλούσια εορταστικά προγράμματα της ΕΡΤ που επί χρόνια κρατούσαν συντροφιά στους τηλεθεατές στα χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα ρεβεγιόν.

Πριν τα χρόνια της ιδιωτικής τηλεόρασης η κρατική τηλεόραση είχε τα σκήπτρα στο ψυχαγωγικό πρόγραμμα των εορτών, πάντα διοργανώνοντας φαντασμαγορικές βραδιές με εκλεκτούς καλεσμένους.

Λίγο πριν από την έλευση του 2023 εμείς θυμηθήκαμε την πρωτοχρονιάτικη εκπομπή του 1975 με καλεσμένο τον Ζωρζ Μουστακί.

Ο Γιώργος Παπαστεφάνου παρουσιάζει και αφηγείται στοιχεία για τη ζωή και το έργο του ελληνικής καταγωγής Γάλλου μουσικού, γεννημένου στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου με εβραϊκή καταγωγή από Ιταλία και Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής ο Ζωρζ Μουστακί μίλησε για τη ζωή και τη μουσική του, για το ξεκίνημα ως μουσικός του δρόμου, τη συνεργασία με την Εντίθ Πιάφ και τον Ζωρζ Μπρασένς, αλλά και το κατά πόσο έχει αλλάξει μετά την καθιέρωσή του στο μουσικό στερέωμα.

Στο στούντιο μάλιστα ερμήνευσε δημοφιλή τραγούδια του όπως τα Portugal, La philosophie, Pourquoi je chante, Petite chanson pour Etienne, Il est trop tard, Le Meteque.

Μαζί του στο πλατό βρέθηκαν και οι Αντώνης Καλογιάννης, Αρλέτα και Βίκυ Μοσχολιού, οι οποίοι τραγούδησαν μαζί του τραγούδια όπως «Μοναξιά» και «Μεσόγειος», αλλά και τον «Κυρ Μιχάλη» του Μάνου Χατζιδάκι.

Στο φινάλε οι τέσσερίς τους αποχαιρέτησαν το τηλεοπτικό κοινό τραγουδώντας τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα.

 Διαβάστε επίσης

Ρετρό TV: Όταν η Μιμή Ντενίση συνάντησε τον Barry White στο χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν της ΕΡΤ