Ρόδος: Σε κίνδυνο τα ελάφια – Ποια τροφή είναι η μόνη ασφαλής για να καταναλώνουν;
Τηλεόραση

Ρόδος: Σε κίνδυνο τα ελάφια – Ποια τροφή είναι η μόνη ασφαλής για να καταναλώνουν;

Ρόδος: Σε κίνδυνο τα ελάφια – Ποια τροφή είναι η μόνη ασφαλής για να καταναλώνουν;

Η αυστηρή οδηγία προς όσους θέλουν να τα βοηθήσουν

Επί επτά ημέρες οι φλόγες «καταπίνουν» τη Ρόδο με χιλιάδες στρέμματα δάσους να έχουν αφανιστεί και την καταστροφή του τοπικού οικοσυστήματος να είναι τεράστια.

Ανάμεσα στις μεγάλες απώλειες και τα αμέτρητα ζώα που κάηκαν στη φωτιά.

Ένα από τα αθώα θύματα είναι και τα ελάφια, σήμα κατατεθέν του νησιού, με τις εικόνες που δείχνουν τα καμένα σώματά τους στο διαδίκτυο να προκαλούν θλίψη.

Όσα εξ αυτών κατάφεραν να γλιτώσουν εξακολουθούν να κινδυνεύουν από την πείνα και τη δίψα  δεδομένου ότι το  φυσικό τους περιβάλλον κάηκε.

Ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ δημοσίευσε οδηγίες προς τους πολίτες που επιθυμούν να βοηθήσουν τα ελάφια προκειμένου να μην τους προκαλέσουν προβλήματα άθελά τους.

«Πολλοί μας τηλεφωνούν για τα ελάφια της Ρόδου, πώς να τα βοηθήσουν, και βλέπουμε επίσης διάφορες αναρτήσεις με λάθος συμβουλές που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στα ζώα.
Η μόνη ασφαλής τροφή είναι η μπάλα τριφυλλιού, που θα βρείτε σε καταστήματα και αποθήκες ζωοτροφών για άλογα κλπ. Τοποθετήστε, όσοι ενδιαφέρεστε, μπάλες στα σύνορα καμένου-άκαυτου όπως και δοχεία με νερό. Επικοινωνήστε με το Δασαρχείο και με τον Κυνηγετικό Σύλλογο, για να μάθετε τα σωστά σημεία.
Η ΑΝΙΜΑ είναι ήδη σε επικοινωνία με τις δασικές αρχές και τους συνεργάτες μας στη Ρόδο καθώς και με εθελοντή κτηνίατρο, για να συντονιστούμε τις προσεχείς ημέρες εφόσον υπάρξει ανάγκη».