Ρούλα Πισπιρίγκου: Οι περίεργες ερωτήσεις στον παιδίατρο – «Μου έκανε εντύπωση»
Τηλεόραση

Ρούλα Πισπιρίγκου: Οι περίεργες ερωτήσεις στον παιδίατρο – «Μου έκανε εντύπωση»

Ρούλα Πισπιρίγκου: Οι περίεργες ερωτήσεις στον παιδίατρο – «Μου έκανε εντύπωση»

Όσα είπε ο παιδίατρος στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο

Η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου συνεχίζεται κανονικά, με τον παιδίατρο, Κωνσταντίνο Τζιούβα, να καταθέτει και να βεβαιώνει ότι δεν χορηγήθηκε ποτέ κεταμίνη.

Ο παιδίατρος τόνισε πώς είδε αρκετές φορές περίεργες συμπεριφορές από τη μητέρα της Τζωρτζίνας κυρίως όταν γίνονταν τα περιστατικά.

«Στα είκοσι λεπτά αφ’ ότου είχαμε ξεκινήσει ΚΑΡΠΑ στο παιδί και δεν ανταποκρινόταν, ως είθισται, βγήκα να πω στη μητέρα ότι η Τζωρτζίνα δεν τα έχει καταφέρει.

Μας είπε να προσπαθήσουμε κι άλλο το σεβάστηκα. Μας ρώτησε αν δουλεύει ο βηματοδότης. Μου έκανε μια τεχνική ερώτηση και μου έκανε εντύπωση.

Συνήθως από την εμπειρία μου οι άνθρωποι κλαίνε, καταρρέουν, γίνονται επιθετικοί, κατηγορούν τους γιατρούς.

Μάρτυρας: Ήταν σε στρες. Ήταν ήρεμη σχετικά φαινόταν όμως ότι μέσα της κάτι έβραζε στα μάτια της στο πως κοίταγε. Μας ευχαρίστησε για την προσπάθεια.

Η ερώτηση ήταν αν θα πάει στην Αθήνα ή στην Πάτρα για νεκροτομή. Περίεργο μου φάνηκε γιατί το ρωτάει. Αλλά είχε γίνει ήδη νεκροτομή σε προηγούμενο παιδί στην Πάτρα. Της είπα ότι δεν μπορώ να καθορίσω εγώ που θα πάει για νεκροτομή.

Πρόεδρος: Εκείνη την ώρα δεν σας ρώτησε γιατί πέθανε;

Μάρτυρας: Δεν θυμάμαι να το ρώτησε.

Ο Κωνσταντίνος Τζιούβας, κατέθεσε στο δικαστήριο ότι δεν χορηγήθηκε κεταμίνη γιατί δεν είναι απαραίτητο σε παιδί που δεν έχει τις αισθήσεις του.

Πρόεδρος: Ξέρετε να μας πείτε αν δώσουμε υπερβολική δόση κεταμίνης τι θα προκληθεί στον οργανισμό;

Μάρτυρας: Στην ανάνηψη δεν θα γίνει τίποτα. Αν δεν είμαστε σε ανάνηψη θα κάνει ταχυκαρδία, μυδρίαση, παραλήρημα, καταστολή και αναλγησία.

Δεν χορηγήσαμε ποτέ κεταμίνη αλλά ούτε και μιδαζολάμη. Χορηγήσαμε μόνο αδρεναλίνη και ροκουρόνιο. Ο συνδυασμός κεταμίνης και μιδαζολάμης μπορεί να προκαλέσει ανακοπή.