Ρούλα Πισπιρίγκου: Ολοκλήρωσε την απολογία της με δάκρυα – «Είναι σκληρή κι άτεγκτη», υποστηρίζει ο Μάνος Δασκαλάκης
Τηλεόραση

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ολοκλήρωσε την απολογία της με δάκρυα – «Είναι σκληρή κι άτεγκτη», υποστηρίζει ο Μάνος Δασκαλάκης

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ολοκλήρωσε την απολογία της με δάκρυα – «Είναι σκληρή κι άτεγκτη», υποστηρίζει ο Μάνος Δασκαλάκης

«Δεν με ενδιαφέρει να αθωωθώ», είπε η κατηγορούμενη μητέρα από την Πάτρα

Ένατη και τελευταία ημέρα απολογίας ήταν η σημερινή (19/1) για τη Ρούλα Πισπιρίγκου, με την κατηγορούμενη να δέχεται και σήμερα βροχή ερωτήσεων από τους σύνεδρους.

«Η χαρτού μου είπε ότι δεν είμαι δολοφόνος»

-Σύνεδρος: Σε ένα μήνυμα λέτε στον κ. Δασκαλάκη έχετε πει: «Η χαρτού μου είπε ότι δεν είμαι δολοφόνος». Αφού το παιδί είχε πεθάνει γιατί πήγατε στη χαρτορίχτρα;

-Πισπιρίγκου: Είχα πολύ κακές παρέες… Ήμασταν στο σπίτι της νονάς της Τζωρτζίνας και μου είπε να δούμε από τι πέθανε το παιδί και από μόνη της είπε πως δεν είμαι η δολοφόνος.

«Δεν με ενδιαφέρει τόσο να αθωωθώ όσο να μάθω την αλήθεια για το παιδί μου», είπε η Πισπιρίγκου ενώπιον του δικαστηρίου.

-Σύνεδρος: Είπατε εδώ ότι η Τζωρτζίνα θα φύγει όταν δικαιωθεί. Για εσάς μιλάτε; Αν αθωωθείτε εσείς δηλαδή;
-Πισπιρίγκου: Όχι, όταν βρεθεί η αλήθεια θα δικαιωθεί. Δε με ενδιαφέρει να αθωωθώ. Με ενδιαφέρει να βγει η αλήθεια για το παιδί. Γι’ αυτό έχουμε απευθυνθεί στο εξωτερικό.

«Πιστεύω ότι όλα αυτά είναι υποκινούμενα από τον κ. Ηλιάδη»

Οι γιατροί προσπάθησαν να κουκουλώσουν πως εκείνοι έδωσαν την κεταμίνη απάντησε εξοργισμένη η Πισπιρίγκου στην συνέχεια.

-Σύνεδρος: Είχε κάποιον λόγο ένας εντατικολόγος που προσπαθεί να επαναφέρει στη ζωή ένα παιδάκι, να πει ψέματα; Τι ήθελε να κρύψει;

-Πισπιρίγκου: Την κεταμίνη.

-Σύνεδρος: Ας υποθέσουμε ότι έδωσε κεταμίνη και ότι αυτό ήταν το πρωτόκολλο της διασωλήνωσης. Γιατί να πει ψέματα αν αυτό ήταν το πρωτόκολλο; Θα έφερνε εδώ 50 γιατρούς μαζί του να μας πουν ότι έτσι έπρεπε να γίνει.

-Πισπιρίγκου: Αυτό που υποθέτω εγώ είναι ότι μπορεί να πήρε ο Ράϊκος τηλέφωνο και να τους είπε ότι «έχω βρει ένα καράβι κεταμίνη». Και άρα τους είπε ότι έχει γίνει σφάλμα και πήγαν όλοι να το καλύψουν.

Σύνεδρος: Η αναμενόμενη στάση γιατρού αν ξέρει ότι η κεταμίνη είναι το σωστό, δεν είναι να φέρει εδώ 10 γιατρούς να πουν ότι όλοι κεταμίνη θα έδιναν; Έπρεπε να στοχοποιήσουν τη μητέρα;

-Πισπιρίγκου: Προφανώς θα έσωζε τον εαυτό του….

-Σύνεδρος: Έχετε ακούσει πολλές φορές να κατηγορούν γονείς για θάνατο του παιδιού τους;

-Πισπιρίγκου: Δεν έχω ακούσει να κατηγορούν γονείς αλλά πιστεύω ότι όλα αυτά είναι υποκινούμενα από τον κ. Ηλιάδη.

«Yπάρχει πολύς και λίγος θάνατος; »

Η πρόεδρος στη συνέχεια θα κάνει κάποιες συμπληρωματικές ερωτήσεις από όσα άκουσε να απαντά η κατηγορούμενη.

-Προέδρος: Σήμερα είπατε πρώτη φορά κάτι το οποίο κατά τη γνώμη μου αντιβαίνει στη λογική. Ότι το παιδί έπαθε ανακοπή, επανήλθε σε λίγα λεπτά και φώναξε. Στην πρώτη ανακοπή ήταν διασωληνωμένη. Εδώ δεν είχαμε διασωλήνωση;

-Πισπιρίγκου: Δεν ξέρω…

-Προέδρος: Άρα την πρώτη φορά δεν είχε πεθάνει πολύ; Yπάρχει πολύς και λίγος θάνατος; Ουσιαστικά μας λέτε ότι πέθανε και μετά φώναξε…

-Πισπιρίγκου: Έβγαλε ένα “α”…

-Σύνεδρος: Μας είπατε ότι η ανακοπή στις 11/4 σας θύμισε το περιστατικό της Μαλένας. Αναρωτιέμαι από τη στιγμή που έτσι χάσατε τη Μαλένα, δεν ανησυχήσατε ακραία; Δεν τρέξατε κοντά της;

-Πισπιρίγκου: Προσπάθησα να βγω έξω να φωνάξω τους ειδικούς.

-Σύνεδρος: Ήρθε η νοσοκόμα και τους φώναξε. Γιατί δεν πήγατε κοντά στο παιδί σας;

-Πισπιρίγκου: Γιατί δεν ήξερα αν θα ακούσουν. Βγήκα κι εγώ στον διάδρομο για να τους βρω.

Η δίκη συνεχίστηκε με τον Αλέξη Κούγια να καταθέτει κάποια αιτήματα, ενώ άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως κανένας από τους ενόρκους δεν θέλησε να κάνει κάποια ερώτηση προς την κατηγορούμενη.

«Ρωτάτε σαν κουτσομπόλες της γειτονιάς»

«Ρωτάτε σαν κουτσομπόλες της γειτονιάς και γι’ αυτό εγώ για πρώτη φορά στην καριέρα μου ζήτησα να εξαιρεθεί έδρα», είπε ο Αλέξης Κούγιας στην ένατη μέρα απολογίας της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Κούγιας: Δεν μπορεί δικαστής ή εισαγγελέας να ειρωνεύεται. Εδώ η ειρωνεία χτες ξεπέρασε τα όρια.. Φτάσατε στο σημείο να ρωτάτε γιατί έκανε έρωτα με το Δασκαλάκη… για να φανεί αναίσθητη.

Πρόεδρος: Δεν σας τα είπανε καλά… Εμείς ρωτήσαμε γιατί έπρεπε να το γράψει σε μηνύματα…

Κούγιας: Αυτό δείχνει ενοχή ανθρωποκτονίας; Τι σχέση έχει αν πήρε διαζύγιο και πόσες αναβολές δόθηκαν στο διαζύγιο;

Πρόεδρος: Αν δεν ήθελε να απαντήσει…

Κούγιας: Τι να θέλει.. Είναι ιερά εξέταση εδώ! Είναι πρωτοφανής η δίκη, θα μείνει στην ιστορία. Έχω καταλάβει ποια είναι η πρόθεση σας.. γι’ αυτό έκανα και την πρώτη αίτηση εξαίρεσης στην καριέρα μου. Οι χειρότεροι εκτελεστές, οι χειρότεροι μαφιόζοι, ποτέ κανείς δεν είχε τέτοια συμπεριφορά. Κάνετε 9 μέρες απολογία και δεν κάνατε δεκτό να εξετάσω το

Ράικο. Ρωτάτε σαν κουτσομπόλες της γειτονιάς..

«Ελάτε στην θέση μου όλοι. Αν ήταν το δικό σας παιδί»

Ο Κούγιας ζήτησε να γίνει αυτοψία στο παίδων για να μετρηθούν οι αποστάσεις από το δωμάτιο μέχρι το γραφείο των γιατρών. Αίτημα το οποίο απορρίφθηκε όπως κι εκείνο για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Ο συνήγορος κατέθεσε επίσης και ένα έγγραφο της καθηγήτριας ανοσολογίας στο Ηνωμένο Βασίλειο Carola Vinueza, το οποίο έγινε δεκτό, ωστόσο απορρίφθηκε να κληθεί η καθηγήτρια ως μάρτυρας.

Πρόεδρος: Αφού ολοκληρώθηκαν οι ερωτήσεις, κα. κατηγορούμενη θέλετε να μας πείτε κάτι άλλο;

Πισπιρίγκου: Ήταν πολλές οι μέρες της απολογίας. Αρχικά θέλω να ζητήσω συγγνώμη για κάποιες στιγμές έντασης γιατί καταλαβαίνετε ότι είναι δύσκολη η θέση μου. Είναι πράγματα και λεπτομέρειες που μου ζητάτε να θυμηθώ και είναι πάρα πολύ δύσκολα. Όχι που θέλω να ξεχάσω. Που με στοιχειώνουν. Μπορεί σε κάποιους να μην τους αρέσει το πρόσωπο μου. Μπορεί να είμαι ο χειρότερος άνθρωπος του κόσμου όμως έχω κατηγορηθεί για ένα αδίκημα που για μια μάνα είναι ό,τι χειρότερο. Στην δικαιοσύνη απευθύνθηκα για τον θάνατο της μαλενας και απευθύνομαι και τώρα σε εσάς να δικαιωθεί το παιδί μου. Ελάτε στην θέση μου όλοι. Αν ήταν το δικό σας παιδί. Αν ήταν το αίμα του δικού σας παιδιού. Θέλω απαντήσεις. Θέλω να μάθω τι έχει γίνει. Σας ευχαριστώ που με ακούσατε.

Η Πισπιρίγκου ολοκλήρωσε την απολογία της με δάκρυα στα μάτια. Την ερχόμενη Πέμπτη θα έχουμε την αγόρευση της εισαγγελέως και στη συνέχεια θα αγορεύσουν οι δικηγόροι του Μάνου Δασκάλακη.

«Δε θα με ένοιαζε να δω από τι πέθανε το παιδί μου;»

Σύνεδρος: Τη στιγμή που μαθαίνετε ότι πέθανε η Τζωρτζίνα, καταρρέει ο κόσμος σας;

Πισπιρίγκου: Μάλιστα.

Σύνεδρος: Παρόλα αυτά έχετε στο μυαλό σας που θα γίνει η νεκροψία; Ένα γραφειοκρατικό θέμα!

Πισπιρίγκου: Μα μου το είπε ο μπαμπάς της!

Σύνεδρος: Όποιος και να σας το είπε, εσείς εκείνη την ώρα είχατε το ψυχικό σθένος;

Πισπιρίγκου: Μα δε θα με ένοιαζε να δω από τι πέθανε το παιδί μου;

Η αγόρευση Κούγια που αναμένεται μέσα Φλεβάρη αναμένεται να σταθεί και στον ρόλο που διαδραμάτισε ο Ανδρέας Ηλιάδης στην υπόθεση, καθώς σύμφωνα με την κατηγορούμενη εκείνος κρύβεται πίσω από όλα.

Σύνεδρος: Είχατε έναν γιατρό που είχε το παιδί σας στα χέρια του και θεωρούσε ως αιτία της κατάστασης του εσάς την ίδια. Αυτόν τον γιατρό δεν τον αμφισβητήσατε; Την επιστημονική του κατάρτιση εννοώ;

Πισπιρίγκου: Όχι, γιατί όταν μιλήσαμε μου έβγαλε την εμπιστοσύνη!

Σύνεδρος: Εσείς ακούσατε κάτι ακραίο, εξωφρενικό. Φαίνεται να αναζητά περισσότερα στοιχεία γι’ αυτό και έχει καλέσει ιατροδικαστή. Παρολ’ αυτά τον εμπιστεύεστε τυφλά; Γιατί;

Πισπιρίγκου: Γιατί πίστεψα ότι αν εγώ υπήρχε περίπτωση να έχω κάνει κάτι κακό στην κόρη μου και το έβρισκε, θα το προχωρούσε.

Σύνεδρος: Κυρία μου ψάχνει εσάς ότι κάνετε κακό στο παιδί. Αυτό δε σας προβλημάτισε;

Πισπιρίγκου: Όχι γιατί πίστεψα και τη συγγνώμη του.

Σύνεδρος: Ο κ. Ηλιάδης σας υποτεύεται κι εσείς τον εμπιστεύεστε επειδή σας είπε συγγνώμη;

Πισπιρίγκου: Ναι.

Η επόμενη ακροαματική διαδικασία θα γίνει στις 25 του μηνός με την αγόρευση της εισαγγελέως.

«Η στάση της κατηγορούμενης είναι σκληρή κι άτεγκτη»

O δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη, Δημήτρης Γεωργακόπουλους, μίλησε στο Live News για την απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Ακούσαμε πολλά που περιμέναμε άλλα όχι αυτά που θα θέλαμε. Είναι μία σκληρή κι άτεγκτη στάση άρνησης ότι ‘εγώ δεν έχω κάνει τίποτα’. Εμένα αυτό που μου δημιουργεί πολλά ερωτήματα ως στάση κατηγορουμένου είναι : η υποτιθέμενη κατευθυνόμενη κατάθεση των γιατρών προϋποθέτει – και το είπε και η κατηγορούμενη αυτό – να έχουν συνεννοηθεί και οι ίδιοι από κοινού να καταθέσουν εις βάρος της, από 4 διαφορετικά νοσοκομεία».

Στο κομμάτι των ερωτήσεων που διατυπώθηκαν από την πλευρά της Προέδρου της Έδρας υπογράμμισε ο δικηγόρος:

«Η πλευρά της Έδρας ήθελε να συνδυάσει τα περιστατικά τα οποία είχαν συμβεί μέσα στα νοσοκομεία με τον τρόπο που σκεφτόταν η κατηγορούμενη. Δηλαδή να κάνει αξιολόγηση της προσωπικότητάς της».

Πώς αξιολόγησε ο Μάνος Δασκαλάκης την απολογία της πρώην συζύγου του και κατηγορούμενης;

«Για τον Μάνο Δασκαλάκη ήταν κάτι σκληρό, γιατί – όπως μου είπε και ο ίδιος – πολλά από αυτά που ανέφερε η κατηγορούμενη δεν έχουν γίνει με τον τρόπο που τα ανέφερε. Και εκφράζει την ικανοποίησή του για την ενδελεχή εξέταση που έγινε από τους δικαστές».

Διαβάστε ακόμα

Αλέξης Κούγιας: «Η φυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου είναι πρωτοφανές σκάνδαλο»