Σάλος στην Κύπρο: Μοναχοί κατέγραφαν τις σεξουαλικές τους συνευρέσεις στη Μονή
Τηλεόραση

Σάλος στην Κύπρο: Μοναχοί κατέγραφαν τις σεξουαλικές τους συνευρέσεις στη Μονή

Σάλος στην Κύπρο: Μοναχοί κατέγραφαν τις σεξουαλικές τους συνευρέσεις στη Μονή

Ο μηχανισμός - απάτη για τα «δάκρυα» των εικόνων

Σάλος έχει προκληθεί στην Κύπρο μετά την αποκάλυψη ότι μοναχοί κατέγραφαν τις σεξουαλικές τους συνευρέσεις και μεταξύ άλλων έβαζαν χέρι στα χρήματα των πιστών.

Το Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο έδωσε εκτενέστερα το ρεπορτάζ που έχει «παγώσει» τόσο τη Κύπρο όσο και την Ελλάδα.

Δυο μοναχοί κατηγορούνται για σεξουαλικές συνευρέσεις στο μοναστήρι της Κύπρου, οι οποίες μάλιστα καταγράφονταν από κάμερες που είχαν τοποθετήσει οι ίδιοι. Έβαζαν χέρι στα χρήματα των πιστών και έκαναν αγορές ακόμη και διαμερισμάτων στην Ελλάδα, ενώ μιλούσαν και για μια σειρά από θαύματα, που σε ορισμένους προκαλούσαν συγκίνηση.

Οι πιστοί έβλεπαν και άκουγαν για χρόνια για καρκινοπαθείς που έγιναν καλά, για άτεκνα ζευγάρια που κατάφεραν να αποκτήσουν παιδί και για γονείς που ανακουφισμένοι έλεγαν πως το πρόβλημα υγείας του παιδιού τους, ανήκει στο παρελθόν.

Μέσα σε όλα αυτά, έβλεπαν και… εικόνες να δακρύζουν, όπως έλεγαν οι μοναχοί, που μιλούσαν για θαύματα. Μόνο που η αλήθεια ήταν εντελώς διαφορετική όπως έμελλε να αποκαλυφθεί.

Όπως διαπιστώθηκε, το μύρο που έσταζαν οι εικόνες ήταν πραγματικό μόνο που για αυτό είχαν φροντίσει οι κατηγορούμενοι μοναχοί. Είχαν τοποθετήσει ένα μηχανισμό που διοχέτευε μύρο στις εικόνες από δοχείο, το οποίο όμως δεν ήταν ορατό. Ο μηχανισμός αυτός κάποια στιγμή ανακαλύφθηκε αλλά κανείς αρχικά δεν μίλησε για απάτη, για να μην σκανδαλιστούν οι πιστοί. Κάπως έτσι οι δύο μοναχοί φαίνεται να αποθρασύνθηκαν ακόμα περισσότερο, στη Μονή του Οσίου Αββακούμ.

Οι συζητήσεις για τα υποτιθέμενα θαύματα φέρνουν στη Μονή πλήθος πιστών και οι δωρεές είναι ασταμάτητες.

Οι καλόγεροι έχουν βρει όπως φαίνεται τη συνταγή για να πλουτίσουν. Εμπορεύονται προϊόντα στο κατάστημα της Μονής, ζητούν χρήματα μέσα από μια σειρά αναρτήσεων στο διαδίκτυο, δήθεν για έργα ενίσχυσης του μοναστηριού και παρουσιάζουν ανθρώπους που πλέον αναζητούνται, να μιλούν για το υποτιθέμενο θαύμα που έζησαν.

Οι δύο μοναχοί κατηγορούνται ότι πήραν στην κατοχή τους κοσμήματα και τάματα αξίας, μαζί με μετρητά άνω τους ενός εκατομμυρίου ευρώ. Με αυτά φέρονται να έκαναν επενδύσεις τόσο στην Κύπρο, όσο και στον Πειραιά, με αγορές διαμερισμάτων.

Μπροστά στις κάμερες οι μοναχοί περιέγραφαν τη ζωή τους στο μοναστήρι με λόγια κατάνυξης για χρόνια.

Διαβάστε επίσης

Μαριώ: «Παράτησα μαγαζιά για τις πονηριές. Άφηνα τους πελάτες με ματωμένα πόδια»