17 Κλωστές: Σκέψεις και προβληματισμοί από το συγκλονιστικό φινάλε
Σειρές

17 Κλωστές: Σκέψεις και προβληματισμοί από το συγκλονιστικό φινάλε

17 Κλωστές: Σκέψεις και προβληματισμοί από το συγκλονιστικό φινάλε

Όταν η κοινωνία επιτίθεται στα τέρατα που θρέφει

Περίπου ένα χρόνο πριν, ο κύκλος ‘Έτερος Εγώ” έκλεινε επισήμως μετά από τρεις φοβερά επιτυχημένες σεζόν (και μία ταινία) και η Τατιάνα Γεωργακοπούλου, το monopoli.gr – θυμάται – αναρωτιόταν τι θα μπορούσε να κάνει ο Σωτήρης Τσαφούλιας, για να ξεπεράσει αυτό το επίπεδο.

Μερικούς μήνες αργότερα έγινε γνωστό ότι ο σκηνοθέτης θα συνεργαζόταν με τη Μιρέλλα Παπαοικονόμου και την Κάτια Κισσονέργη, για να φέρουν στην COSMOTE TV κάτι εντελώς διαφορετικό: μία δραματική σειρά εποχής, ένα true crime, βασισμένο στην πραγματική ιστορία του πρώτου serial killer που γνώρισε η χώρα, το μακρινό 1909 στα Κύθηρα. Φυσικά, μιλάμε για τις “17 Κλωστές”.

Από τα πρώτα κιόλας επεισόδια, νομίζω ότι έγινε ξεκάθαρο πως αυτή η σειρά δεν θα ήταν σαν όλες τις άλλες. Το επίπεδο ήταν εμφανώς ανεβασμένο, με κινηματογραφικά πλάνα και την εγγύηση που αποτελεί ένα σενάριο δια χειρός Μιρέλλας Παπαοικονόμου.

Φυσικά, και η ιστορία ήταν από μόνη της συγκλονιστική, σίγουρα πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα. Ακόμα πιο “πρωτόγνωρος” όμως ήταν ο τρόπος με τον οποίο μεταφέρθηκε αυτή η ιστορία στις οθόνες μας, χωρίς τις μελό σκηνές που συνηθίζουν οι δραματικές ελληνικές σειρές, αλλά με την απαραίτητη ωμότητα που πρέπει να τολμήσεις όταν γυρίζεις ένα true crime.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr