Άννα Μάσχα – «Αυτή η νύχτα μένει»: «Στο πρώτο γύρισμα αισθάνθηκα θεά πάνω στην πίστα. Τρελή αποθέωση να σε ραίνουν με λουλούδια»
Σειρές

Άννα Μάσχα – «Αυτή η νύχτα μένει»: «Στο πρώτο γύρισμα αισθάνθηκα θεά πάνω στην πίστα. Τρελή αποθέωση να σε ραίνουν με λουλούδια»

Άννα Μάσχα – «Αυτή η νύχτα μένει»: «Στο πρώτο γύρισμα αισθάνθηκα θεά πάνω στην πίστα. Τρελή αποθέωση να σε ραίνουν με λουλούδια»

Όσα είπε για τον ρόλο της αλλά και την προσωπική της ζωή στο περιοδικό ΟΚ!

Η Άννα Μάσχα μίλησε στον Μιχάλη Ροδόπουλο και το περιοδικό ΟΚ!, μεταξύ άλλων και για τον ρόλο της Διαμάντως στη σειρά του Alpha, «Αυτή η νύχτα μένει».

Πώς μπήκες στην ατμόσφαιρα ενός σκυλάδικου της επαρχίας;

Είδα πολύ υλικό, ό,τι υπάρχει στο διαδίκτυο. Τη Στανίση, πολλές κυρίες του τραγουδιού και παλιότερες, και του ’80 και μετά, την Άντζελα Δημητρίου, τη Ρίτα Σακελλαρίου. Είδα πώς στήνονται, πώς κρατάνε το μικρόφωνο, πώς κοιτούν τους θαμώνες, πώς γίνεται όλη αυτή η διάδραση με τον πελάτη, τι κάνουν όταν η πίστα είναι γεμάτη από τον κόσμο που χορεύει. Ήταν μεγάλη έρευνα. Την πρώτη φορά που έγινε γύρισμα και άρχισαν να σπάνε αυτά τα γύψινα πιάτα, δημιουργήθηκε ένα βουνό και τότε κατάλαβα αυτό που είχε πει σε μια εκπομπή η Χριστίνα Δελλή ότι τα πόδια τους ήταν καταματωμένα από τα πιάτα. Το πιάτο είναι ιστορία ολόκληρη. Ένα βουνό πιάτα και λουλούδια και δεν μπορούσαν να πατήσουν εκεί πάνω. Τότε στο πρώτο γύρισμα αισθάνθηκα θεά πάνω στην πίστα. Δεν το είχα ξανανιώσει, τρελή αποθέωση και άμεση να σε ραίνουν με λουλούδια.

Σαν να ήμουν το τελευταίο πρόσωπο που θα μπορούσαν να φανταστούν. Ήταν όμως μια μεγάλη πρόκληση. Ξέρεις, τα δύο πρώτα επεισόδια ήταν γραμμένα αρχικά για μια γυναίκα εύσωμη. Η δεύτερη επιλογή ήταν μια ξερακιανή και εκεί έπεσε πρώτο το όνομά μου. Εμπιστεύτηκα αυτή την τροπή της τύχης, έφτασε στην πόρτα μου αυτή η πρόταση και προχώρησα.

«Η ζωή μάς πάει όπου θέλει αυτή, κρατάει τα κουπιά κι εμείς αρμενίζουμε» έχει πει σε ένα επεισόδιο η Διαμάντω. Συμφωνείς;

Έχει αρκετή μοιρολατρία αυτή η φράση, αλλά εν μέρει τη συμμερίζομαι. Θεωρώ ότι πολλά πράγματα στη ζωή είναι τυχαία, όχι με την έννοια του τζόγου, ότι ρίχνω ζάρια και ρισκάρω στη ζωή. Όχι με την έννοια της τύχης, αλλά της τυχαιότητας. Εξάλλου και τη Διαμάντω που λέει αυτή την ατάκα μπορεί να την πήγε η ζωή, αλλά κάποιες φορές αντιστάθηκε και ακολούθησε άλλο μονοπάτι. Δεν εννοώ ότι είμαστε μόνο έρμαια, αλλά είναι μια ψευδαίσθηση ότι είμαστε ικανοί να έχουμε τον απόλυτο έλεγχο της ζωής μας.

Γιατί έχεις αποφασίσει να μην έχεις λογαριασμούς στα social media;

Γιατί δεν έχω χρόνο να κάθομαι να τα ενημερώνω. Και δεν μου αρέσει να γίνεται από κάτω ένας πόλεμος, οι μισοί να σε αποθεώνουν και οι άλλοι μισοί να σε κατακεραυνώνουν. Ούτε θέλω να αρχίσω να μετράω τους followers. Όσο μπορώ να το αποφύγω ακόμη, θα το αποφεύγω. Αν αρχίσουν να μας προσλαμβάνουν στις δουλειές με βάση τους followers, ελπίζω να είμαι κοντά στη σύνταξη. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω να ενσωματωθώ σε αυτό τον καινούριο κόσμο.

Γιατί το λες;

Δεν έχω πια τις νεανικές ψευδαισθήσεις ότι υπάρχει κάτι για να σώσουμε τον κόσμο. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι μικρά πράγματα στη δική μας ζωή, μεγαλώνοντας σωστά το παιδί μας, ας πούμε. Τώρα σε μεγάλη κλίμακα δεν νομίζω.

Οι άγνωστες λεπτομέρειες της προσωπικής της ζωής

Άννα, είσαι παντρεμένη;

Όχι ακόμη, αλλά είμαι σε συνθήκες γάμου εδώ και 23 χρόνια.

Δεν γνωρίζουμε κάτι για αυτό τον άνθρωπο που είναι πλάι σου.

Ο άγιος αυτός άνθρωπος που είναι μαζί μου είναι ακόμη πιο συνεσταλμένος από μένα. Κάνει μια άσχετη δουλειά, ασχολείται με το εμπόριο και παλιότερα ερασιτεχνικά με τη μουσική. Είχε κι ένα γκρουπάκι, παίζει πολύ συχνά κιθάρα στο σπίτι και με βάζει να τραγουδάω. Εντάξει, καλή είμαι.

Τι τραγουδάς;

Τα ακούσματά μας είναι πιο indie rock μέχρι και hip-hop. Μου αρέσει πάρα πολύ το τραγούδι. Θα ήθελα να είμαι τραγουδίστρια, να έχω πολύ καλή φωνή και να τραγουδάω. Καμιά φορά όταν στο θέατρο θέλω να ζεστάνω τη φωνή μου και βαριέμαι να κάνω αυτές τις γνωστές ασκήσεις με τις ανάσες, αρχίζω και τραγουδάω και σιγά σιγά έρχεται και η φωνή και η ψυχή και η διάθεση. Τραγουδάω ό,τι να ’ναι, από νανουρίσματα μέχρι το Casta Diva. Αν έχω μπει στο ταξί και παίζει κάτι στο ραδιόφωνο εκείνη την ώρα, μου κολλάει και το λέω.

Έχετε αποκτήσει και έναν γιο με τον άντρα σου.

Ναι, τον Θάνο. Είναι 13 χρόνων και εδώ και κάνα δύο χρόνια μένει πολλές ώρες στο σπίτι μόνος του και τα καταφέρνει μια χαρά. Τον φροντίζει όμως ο άντρας μου, έχει ένα κανονικό ωράριο 9-5. Εγώ υπάρχουν μέρες που φεύγω το πρωί και γυρνάω το βράδυ.

Ποιος μαγειρεύει στο σπίτι;

Αυτές τις μέρες κανείς, τρώμε όλο απέξω. (Γελάει.) Ό,τι μπορούν κάνουν μόνοι τους. Η γιαγιά, η πεθερά μου, μας ξελασπώνει πολλές φορές, είναι πιο κοντά και είναι πιο εύκολο. Πάντως φτιάχνω φοβερή κοτόσουπα και αυτό είναι νέο για όσους με ξέρουν, γιατί δεν μαγείρευα πριν από το παιδί. Μετά απογειώθηκε η μαγειρική μου. (Γελάει.)

Η μαμά σου ζει άραγε λίγο μαζί σου τη ζωή που δεν έζησε;

Έχει τεράστια αίσθηση, αλλά δεν παίρνει μέρος στη διαδικασία των επιλογών μου. Μπαίνει με μεγάλη αθωότητα κάθε φορά που βλέπει κάτι που κάνω. Και τώρα με τη Διαμάντω έχει πολλή πλάκα. Μου έστειλε ένα SMS προχθές:«Διαμάντω, μην τα βάζεις με τη Νίτσα Δίκιο έχει». Και γελούσαμε