Ευτυχία Μελή στο Znews: «Βασίστηκα στην Αλέξις της Δυναστείας για να παίξω την Κατερίνη στο Προξενιό»
Σειρές

Ευτυχία Μελή στο Znews: «Βασίστηκα στην Αλέξις της Δυναστείας για να παίξω την Κατερίνη στο Προξενιό»

Ευτυχία Μελή στο Znews: «Βασίστηκα στην Αλέξις της Δυναστείας για να παίξω την Κατερίνη στο Προξενιό»

Η ηθοποιός που θα ενσαρκώσει την Κατερίνη Στασινοπούλου στο Προξενιό της Ιουλίας σε μια αποκλειστική και απολαυστική συνέντευξη στο Znews

Είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομά της: Ευτυχία όνομα και πράγμα η ηθοποιός Ευτυχία Μελή που αφήνει πίσω της την εντυπωσιακή και 80s Τζένη από τα «Καλύτερά μας χρόνια» για να μπει σε έναν ακόμα ρόλο εποχής, την Κατερίνη Στασινοπούλου στο Προξενιό της Ιουλίας που κάνει πρεμιέρα στον Alpha την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου στις 22.40.

Η συζήτηση μαζί της μια όαση θετικής ενέργειας και αισιοδοξίας. Κακή κουβέντα δεν θα πάρεις από την Ευτυχία, που πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής της στην Αμερική κυνηγώντας το όνειρο στην σκληρή βιομηχανία του Χόλιγουντ. Και τα κατάφερε περίφημα!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ευτυχία Μελη (@efteheameli)

Η κουβέντα μας αναπόφευκτα πήγε πρώτα από όλα στις φωτιές του καλοκαιριού που απείλησαν το σπίτι της και το καταφύγιο για αδέσποτα που έχει δημιουργήσει. Όπως μας είπε το σπίτι της σώθηκε, κάηκε όμως του ξαδέλφου της ενώ ακόμα πιο δραματική ήταν η κατάσταση όταν έριξε τις πρώτες δυνατές βροχές με την κακοκαιρία Daniel.

«Δύσκολο καλοκαίρι. Δυστυχώς κάηκε το σπίτι του ξαδέρφου μου, μιας φίλης μου και τα ζωάκια της. Δεν είχαμε δεντράκια στα βουνά μας να κρατήσουν το νερό. Τα νερά σε μένα τρέχανε σαν ποτάμι, ήταν τρομακτικό. Φοβόμουν περισσότερο για τα τυφλά γατάκια που έχω, ανέβηκαν επάνω στα σπιτάκια τους και ενώ πλέανε στα νερά, όλα μου τα ζώα σώθηκαν. Ήμουν μόνη μου μέσα στα νερά να προσπαθώ να σώσω ζώα. Αν έβρεχε λίγη ώρα ακόμα θα είχα και θανάτους. Σίγουρα θα έχουμε ξανά πρόβλημα και προσπαθώ να βρω τρόπο να μην μπαίνουν τόσα νερά στον χώρο μου».

Όσα μας αποκάλυψε για τα γυρίσματα του Προξενιού και τον ρόλο της

Φέτος θα είσαι στο Προξενιό της Ιουλίας και θα κάνεις την Κατερίνη Στασινοπούλου. Πώς σου έγινε η πρόταση;

Θα σε πάω λίγο πιο πίσω. Τα Καλύτερά μας χρόνια τα αγάπησε όλος ο κόσμος και βγήκαμε όλοι από τη σειρά με δουλειές. Δεν το έχω ξαναζήσει! Με πήρε τηλέφωνο η βοηθός παραγωγής της σειράς και μου κανόνισε ραντεβού με τον Νίκο τον Κρητικό (σ.σ. ο σκηνοθέτης της σειράς), μιλήσαμε και μετά από 3 εβδομάδες έλαβα το καταπληκτικό τηλεφώνημα που μου έδιναν τον ρόλο. Ο Νίκος με είχε δει στα Καλύτερά μας χρόνια. Θα σου πω κάτι που με άγγιξε πολύ. Όταν τελείωναν τα Καλύτερά μας χρόνια είχε πάρει το αυτί μου ότι ο Μελέτης Ηλίας έχει κλείσει για μια σειρά. Και είπα στον εαυτό μου “τι ωραία που θα ήταν να ήμουν κι εγώ εκεί” γιατί πάρα πολύ καλός άνθρωπος, είναι έξω καρδιά, μας καλωσόρισε τόσο όμορφα με πάρα πολύ θετική ενέργεια. Το βρήκα πολύ αστείο και δύσκολο να είμαι ξανά μαζί του. Όταν πήγα στο μίτινγκ με τον σκηνοθέτη μου το φύλαξε τελευταίο ότι θα παίζει και ο Μελέτης στη σειρά. Σηκώθηκα από την καρέκλα μου και πήγα παραπέρα και με πήραν τα κλάματα! Ξανακάθισα και οι εκπλήξεις συνεχίστηκαν αφού μου είπαν ότι στη σειρά θα παίζει και ο Δημήτρης ο Σέρφας (ο Άγγελος στα Καλύτερά μας χρόνια). Είναι ένα καταπληκτικό παιδί, δουλεύει πάρα πολύ σκληρά, διαβάζει, είναι τυπικός. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη.

Ποια είναι η Κατερίνη;

Θα είναι μια ανάπαυλα στο δράμα (γέλια). Είναι μια γυναίκα που αγαπάει πάρα πολύ την οικογένειά της, είναι ακόμα ερωτευμένη με τον άντρα της και θέλει να καλοπαντρευτούν τα κορίτσια της. Έχω δύο κόρες (πολύ καλές ηθοποιοί, επαγγελματίες). Το ενδιαφέρον μου αρχικά το έχω για τη μεγαλύτερη, τη Φιλιώ και είναι σημαντικό να πάρει τον καλύτερο και δεν με ενδιαφέρει αν ο άντρας που θέλω να πάρει, ο Γρηγόρης Ραζίνης, η καρδιά του είναι αλλού γιατί θεωρώ ότι θα τις ξεχάσει όλες. Τον θεωρεί τον σωστό για την κόρη της. Δεν είναι κακιά γυναίκα αλλά έχει μια φαντασίωση ότι θα ξεχάσει τον έρωτά του για την Ιουλία και θα αγαπήσει την κόρη της. Είναι λίγο… στον κόσμο της.

Θα μηχανορραφήσει για να γίνει αυτός ο γάμος;

Πάντα προσπαθεί με τον τρόπο της να γίνει αυτό που φαντασιώνεται.

Τον άντρα της, τον διοικητή της Χωροφυλακής, τον επηρεάζει;

Πολύ. Είναι έξυπνη και λίγο χειριστική, έχει τον τρόπο της, είναι πονηρούλα αλλά με την καλή έννοια γιατί θεωρεί ότι αυτό είναι το σωστό και έτσι θα τον τουμπάρει.

Τον άντρα σου υποδύεται ο Δημήτρης Αλεξανδρής. Πώς είναι η συνεργασία σου μαζί του;

Μαγεία! Είμαι πολύ τυχερή που πήρα αυτόν τον ρόλο, που έχω έναν άνθρωπο που είναι πολύ επαγγελματίας, είναι κύριος, σοβαρός και στη δουλειά του και είναι πάρα πολύ καλός ηθοποιός. Κάθε φορά και με τα λόγια του και συναισθηματικά είναι πάντα προετοιμασμένος. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είμαι αντάξιά του. Πάω πάντα διαβασμένη!

Είναι αρκετά προχωρημένα τα γυρίσματα;

Έχουμε αγγίζει και το επεισόδιο 15 αλλά έχουμε και σκηνές από προηγούμενα επεισόδια.

Πώς αντιμετώπισες την πρόκληση να αφήσεις την Τζένη και να πιάσεις την Κατερίνη, να μπεις σε μία άλλη εποχή;

Την Τζένη ήταν πολύ εύκολο και να την πιάσω και να την αφήσω γιατί ήταν σαν να παίζω τον εαυτό μου. Γι’ αυτό νομίζω ότι ο ρόλος βγήκε τόσο καλός. Έζησα τα 80s, τα κολάν, τις γκέτες, την Τζέιν Φόντα, την τρέλα.

Είχε όμως μια δραματική τροπή η Τζένη που μας άφησε άφωνους! Ήταν plot twist!

Τι θυμήθηκες! Δεν έχουμε όμως όλοι μέσα μας το δράμα μας; Κι εγώ έχω πιάσει τον εαυτό μου να βάζω μάσκα και να δείχνω ένα άλλο πρόσωπο.

Τώρα όμως πας σε άλλη εποχή και σε δράμα.

Το δράμα το έχω γιατί πήγα σε πάρα πολλές σχολές και έμαθα τεχνικές για αυτό. Να αφήνεις τον εαυτό σου, να μπαίνεις στον ρόλο, να αγγίζεις τον πόνο, τα δάκρυα. Εγώ έπρεπε να το μάθω. Κάποιοι το έχουν όπως η Ιφιγένεια η Τζόλα που παίζαμε στις 8 λέξεις που σε ένα λεπτό όταν της το ζητούσαν έκλαιγε χωρίς να της βάζουν δάκρυα κι εγώ πήγα σε τόσες σχολές για να το μάθω. Οπότε οι τεχνικές με βοήθησαν. Η κωμωδία μου βγήκε εύκολα γιατί είμαι χαρούμενο άτομο. Για το Προξενιό έπρεπε να το σκεφτώ, η Κατερίνη δεν μου έβγαινε τόσο φυσικά γιατί ούτε την εποχή έζησα ούτε εγκρίνω κατά κάποιον τρόπο αυτά που κάνει, το να έχεις τον έλεγχο των παιδιών σου, να κανονίζεις τις ζωές τους. Κάποια πράγματα που κάνει η Κατερίνη δεν θα τα έκανα αλλά έχουμε και κοινά σημεία. Αγαπάει αληθινά, γίνεται θυσία για την οικογένειά της, είναι πιστή γυναίκα, αγαπάει και θαυμάζει τον άντρα της που θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό για μια γυναίκα να νιώθει έτσι αλλά δεν θα έμπαινα στις ζωές των ανθρώπων να κάνω κουμάντο.

Είχες κάποιο πρότυπο πάνω στο οποίο πάτησες;

Είδα τα επεισόδια της Δυναστείας και είδα την Τζόαν Κόλινς που έκανε την Αλέξις! (γέλια) Και στην Τζένη έκανα το ίδιο. Η γυναίκα είναι καταπληκτική. Από τη Δυναστεία πήρα αυτό το “εγώ ξέρω, έχω δίκιο, αριστοκρατία”. Και η Κατερίνη είναι από καλή οικογένεια και πλούσιο πατέρα και τώρα είναι γυναίκα του διοικητή. Σε αυτό είναι πολύ Τζόαν Κόλινς!

Λίντα Έβανς υπάρχει στη σειρά; Θα έχεις αντίπαλο;

Όχι, γιατί η Κατερίνη δεν δημιουργεί ίντριγκες και έχει φίλες. Και φίλη της είναι η Κυριακούλα Ραζίνη που παίζει η Πέγκυ Τρικαλιώτη. Τις αγαπώ και τις δύο.

Σε θέλει για συμπεθέρα η Κυριακούλα;

Ε να μην με θέλει; (γέλια).

Τι συναίσθημα θα αφήσει η Κατερίνη στον κόσμο; Θα ταυτιστεί η μέση Ελληνίδα μάνα με κόρη;

Θα ταυτιστεί ως προς το ότι θέλει το καλύτερο για τα παιδιά της. Θέλω να πιστεύω ότι το 2023 στηρίζουμε τον γάμο στον έρωτα και την αγάπη όχι στο προξενιό. Επειδή εγώ δεν θέλω τον Γρηγόρη με την Ιουλία εκεί λίγο ίσως να χάσω το κοινό από το να συμπαθήσουν την Κατερίνη.

Είχες μέχρι τώρα συναισθηματικά έντονες σκηνές;

Όχι στον βαθμό που έχουν οι άλλοι γιατί είμαι το κωμικό διάλειμμα στη σειρά! Έχουμε πάντα καλές σκηνές γιατί η ποιότητα της σειράς είναι καλή. Η Πέγκυ Τρικαλιώτη ξέρω ότι θα έχει δραματικές σκηνές, όπως και η πανέμορφή μας Ελισάβετ Μουτάφη και η Ευγενία Ξυγκόρου.

Είμαι πολύ ευχαριστημένη γιατί βλέπω απίστευτο επαγγελματισμό από όλους, είναι όλοι στο είδος τους πάρα πολύ καλοί και υπάρχει μια απερίγραπτη περιποίηση στους ηθοποιούς που δεν είχα συναντήσει στην Ελλάδα. Μας προσέχουν πάρα πολύ για να μας έχουν ξεκούραστους και ψυχολογικά και σωματικά, μας βοηθάνε με τις πρόβες και τους χαρακτήρες μας. Δεν μας έδωσαν τον ρόλο και μας παράτησαν. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη γιατί υπάρχει αληθινός σεβασμός.

Γυρίσματα κάνεις στην Αθήνα;

Έγινε μια προσπάθεια για γυρίσματα στη Λάρισα αλλά δυστυχώς με τον καιρό έπρεπε να φύγουν για να μην εγκλωβιστούν όμως τη βρίσκουν τη λύση για να βγει όμορφο το αποτέλεσμα. Στην Αθήνα κάθε οικογένεια έχει το δικό της σπίτι, αληθινό σπίτι. Έχουν βρει υπέροχα σπίτια εποχής και το δικό μας είναι στην Κηφισιά. Με έπιπλα εποχής, μπαίνεις μέσα και βλέπεις και την αρχιτεκτονική του 50.

Έχεις ξεχωρίσει κάποιον ρόλο ή ηθοποιό που σου έκανε εντύπωση;

Έχω μαγευτεί από τον Δημήτρη Αλεξανδρή και μου άρεσε από μικρή η Πέγκυ Τρικαλιώτη. Αν έλεγες στη μικρή Ευτυχία ότι θα παίξει με την Πέγκυ θα σου έλεγε ότι είναι αστείο. Έχουμε πολύ έμπειρους ηθοποιούς και από το θέατρο. Όταν έλεγα ότι θα παίξω με τον Δημήτρη οι γυναίκες μου έλεγαν όλες ότι είναι ερωτευμένες μαζί του! Είναι συγκλονιστικός. Με το που λέμε “πάμε” είναι μέσα στον ρόλο του 1000%. Είναι πολύ έντονο το ταλέντο του. Είναι από τους καλύτερους στην Ελλάδα.

Έχουμε ακούσει πάρα πολλά για τον Αδάμ Μπουσδούκο.

Τον Αδάμ δεν τον ήξερα και τον γνώρισα σε μία σκηνή με πολλούς ηθοποιούς και έκατσα δίπλα του να τον καλωσορίσω. Έχω δει σκηνές του και είναι συγκλονιστικός. Σαν άνθρωπος είναι μια γλύκα και έχει χαρεί πάρα πολύ που ήρθε στην Ελλάδα, προσπαθεί να συνδυάσει και την Ελλάδα και την οικογένειά του που έχει στη Γερμανία. Η παραγωγή τον βοηθάει με το γκρουπάρισμα των γυρισμάτων. Είναι τέλειος για τον ρόλο, θα το δείτε και έχει πολύ καλή χημεία με την Πέγκυ Τρικαλιώτη, θα βγει πολύ καλό το ζευγάρι αυτό.

Τα Καλύτερά μας χρόνια, ο Ρόκι, ο Αντρέας Γεωργίου και οι 8 λέξεις

Για να γυρίσω στα Καλύτερά μας χρόνια, τι θυμάσαι πιο έντονα από τη σειρά; Τι feedback είχες από τον κόσμο;

Μου μίλαγαν για την Τζένη ειδικά από τις γυναίκες. Βέβαια ο κόσμος δυσκολευόταν λίγο να με αναγνωρίσει γιατί στη σειρά έπεφτε βάψιμο των 80s. Αυτό που με συγκίνησε σαν Ευτυχία είναι ότι επειδή εγώ μεγάλωσα ακούγοντας αυτές τις μουσικές, τις ταινίες και έχω όλες τις ταινίες του Ρόκι που είναι μεγάλο κίνητρο για όσους θέλουν να ακολουθήσουν δύσκολα όνειρα, το ότι βρέθηκα να ξαναζώ την εποχή και να τους το μαθαίνω ήταν η δεύτερη ευκαιρία να ξαναζήσω τα καλύτερά μου χρόνια. Θυμάμαι που είχαμε του Ρόκι τη μουσική και ήμουν η αρχή της ομάδας για να τρέξουμε τον γύρο της Αθήνας μου δόθηκε και η ευκαιρία να κάνω τις κινήσεις του Ρόκι!

Η Ευτυχία Μελή ως Τζένη Αποστολοπούλου με τον τηλεοπτικό της σύζυγο Λαέρτη Μαλκότση (Γκρεγκ) και την κόρη της στη σειρά Τα καλύτερά μας χρόνια, Μέγκι Σούλι (Κάθριν)

Σκηνή από τα Καλύτερά μας χρόνια της ΕΡΤ

Μέχρι τώρα οι ρόλοι που σε έχουμε δει είναι μαμάς. Και τώρα κάνεις μία μαμά. Ο επόμενός σου ρόλος ποιος θα ήθελες να είναι;

Θα ήθελα να παίξω μία μοιραία γυναίκα σαν την Μόνικα Μπελούτσι, κάτι λίγο πιο έντονο ή με πιο πολύ ρίσκο. Θα ήθελα πάρα πολύ να αντιπροσωπεύσω πράγματα που έχουν περάσει οι γυναίκες. Ζήλεψα πάρα πολύ τον ρόλο της πρωταγωνίστριας στα Ψέματα.

Έχεις συνεργαστεί με τον Αντρέα Γεωργίου. Πώς και δεν σε είδαμε στη Γη της ελιάς;

Δεν έτυχε. Έχω πάρα πολύ καλή σχέση με τον Αντρέα και θα τον εκτιμώ και εκείνον και τον Κούλλη Νικολάου. Μπορεί να μην ταίριαξα. Έχω λίγο αμερικάνικο που πρέπει να βγάλω από πάνω μου. Είμαι 100% σίγουρη ότι θα ξανασυνεργαστώ μαζί του, το ζητάω από το σύμπαν!

Η ζωή στην Αμερική, η μεγάλη απεργία και το Metoo

Ένα μέρος της ζωής σου το πέρασες στην Αμερική.

Ναι, πολύ μεγάλο. Γεννήθηκα στη Νέα Υόρκη, στην Αστόρια που είναι η ελληνική κοινότητα. Έζησα εκεί μέχρι 8 χρονών. Γύρισα στην Ελλάδα και πήγα και αμερικάνικο και ελληνικό σχολείο. Μετά σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων που ήταν το όνειρο του μπαμπά αλλά δεν με ενδιέφερε καθόλου. Όταν κατάλαβα ότι ζω τα όνειρα του μπαμπά, βρήκα τη δύναμη και χρήματα και σηκώθηκα και πήγα στην Αμερική το 1999, στο Λος Άντζελες για 17 χρόνια. Δεν πέτυχα τον στόχο μου 100% γιατί αν δεν έχεις χρήματα είναι πολύ δύσκολο να γίνεις ηθοποιός. Έπρεπε να δουλεύω που είναι εμπόδιο για να πηγαίνω στις οντισιόν. Πρέπει και να δουλεύεις για να επιβιώσεις και να πηγαίνεις στις οντισιόν. Ο ανταγωνισμός είναι εξωφρενικός. Εμένα με βοήθησε ότι είχα λίγο μεσογειακό λουκ και κάλυπτα και την Ιταλίδα, και την Ισπανίδα και την Ελληνίδα και άρεσε αυτό. Γύρισα γιατί έχασα τον πατέρα μου και η οικογένειά μου με χρειάστηκε. Γύρισα όχι για να μείνω. Η μαμά μου έβλεπε φανατικά Τατουάζ και κόλλησα κι εγώ και της είπα ότι πρέπει να βρω την παραγωγή. Εντυπωσιάστηκα από τη Δανάη Παππά που ξεκίνησε χωρίς να έχει κάνει υποκριτική. Σκέφτηκα ότι για να βγει έτσι ο ρόλος της έχει πολύ καλούς σκηνοθέτες. Έτσι έκατσε από το σύμπαν και έμαθα για την οντισιόν για τις 8 λέξεις και με πήραν. Ήμουν η σύζυγος του Κούλλη Νικολάου και ήταν λαχείο. Είναι ένας άνθρωπος που σε κάνει να περνάς καλά. Έμαθα πολλά δίπλα του.

Ήμουν τυχερή γιατί όσο ήμουν εκεί έκλεισα δουλειές και έκανα κάποιες διαφημίσεις που σε καλύπτουν οικονομικά. Είχα μικρούς ρόλους σε σημαντικές παραγωγές.

Δούλεψα στο Star Trek με τον Chris Pine – ήμουν βασική κομπάρσα στο σκάφος και έφευγες με 500 δολάρια την ημέρα από το γύρισμα-,  στο Modern Family με τη Σοφία Βεργκάρα όπου έβγαλα 1000 δολάρια σε μια μέρα και συνολικά από τα δικαιώματα της σειράς 15.000 δολάρια.

Έχω δουλέψει με τον Nicolas Cage στην ταινία National Treasure και είχα δουλέψει με την Alyssa Milano στις Μάγισσες. Έπαιζα μία χίπισσα. Έχω δανείσει τη φωνή μου στη Disney στην Disneyland. Έμπαινες μέσα και ήμουν η φωνή που σε καθοδηγούσε. Επίσης δούλεψα έναν ολόκληρο χρόνο με τον Ray Romano.

Ακόμη έκανα το λεγόμενο standing στους ηθοποιούς ώστε να είναι όλα έτοιμα και όταν έρθουν οι πρωταγωνιστές να μπουν σε έτοιμο σετ. Όταν χρειάζονταν και κάποιον μικρό ρόλο, έπαιζα.

Επίσης ήμουν βοηθός σεναριογράφου με τον Ντουέιν Τζόνσον στα γυρίσματα του Ηρακλή στη Βουδαπέστη.

Λόγω όλων αυτών των ρόλων είσαι μέλος του σωματείου των Αμερικανών ηθοποιών (SAG AFTRA). Πώς βλέπεις όλο αυτό που γίνεται με την απεργία στο Χόλιγουντ;

Είναι δύσκολο να μπεις αλλά επειδή έκανα μια διαφήμιση με έβαλαν. Τα σωματεία στην Αμερική είναι πολύ δυνατά, σε προστατεύουν και σε υποστηρίζουν ειδικά στο οικονομικό. Επειδή έχει έρθει η AI υπάρχει τεχνολογία που θα μπορούσε να αντικαταστήσει τους σεναριογράφους δημιουργώντας και εξελίσσοντας ιδέες. Αυτό σημαίνει ότι οι δουλειές των σεναριογράφων θα μειωθούν. Δεύτερον, οι πλατφόρμες streaming έχουν σύστημα που κρύβουν τα νούμερα και την επιτυχία των σειρών και των ταινιών με αποτέλεσμα οι σεναριογράφοι να μην παίρνουν τα ανάλογα δικαιώματα και για αυτό παλεύουν. Τρανό παράδειγμα το Bird Box, που εμφάνιζε χαμηλά νούμερα. Ο σεναριογράφος το κυνήγησε και ανακάλυψε ότι το σύστημα τα έκρυβε με αποτέλεσμα να του χρωστάνε άλλα τρία εκατομμύρια δολάρια. Το ίδιο πρόβλημα έχουν και οι ηθοποιοί.

Δεν μιλάμε για μια απλή απεργία.

Είναι τεράστια για να προλάβουν την καταστροφή από την έλευση της τεχνολογίας. Είναι η πρώτη φορά από το 1960 που και τα δύο σωματεία κάνουν απεργία μαζί. Τα καλά νέα είναι ότι την άλλη εβδομάδα παίζει να τα βρουν και να λήξει.

Και το Metoo, πώς το βίωσες σαν κίνημα;

Στην Αμερική λίγο να σε πειράξει κάποιος έχεις τον νόμο στα χέρια σου. Το γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι ήταν υπεράνω του νόμου σημαίνει ότι είχαν υπερβολική δύναμη στα χέρια τους. Και δυστυχώς κάποια κορίτσια είχαν δίλημμα αν έπρεπε να χαλάσουν την καριέρα τους για να ξεμπροστιάσουν θύτες. Κάποιες έφτασαν στο αμήν και μίλησαν. Δυστυχώς βλέπω ότι και εδώ και εκεί κάποιοι το έχουν εκμεταλλευτεί αυτό και βγαίνουν ψέματα. Έπρεπε να βγουν κάποια πράγματα για να «μαζέψουν κάποιοι τα παντελόνια τους». Πλέον κάποιοι φοβούνται.

Η αγάπη της για τα ζώα και το καταφύγιο στο Λαγονήσι

Η Ευτυχία με δικά της έξοδα έχει δημιουργήσει ένα δικό της καταφύγιο σε ένα μεγάλο κτήμα με ελιές στο Λαγονήσι που το νοικιάζει και αυτό το διαθέτει για τις γάτες που σώζει. Όπως μας είπε επιλέγει να σώζει τραυματισμένα και άρρωστα ζώα γιατί κανείς άλλος δεν το κάνει. Έτσι και τους παρατείνει τη ζωή αλλά και τους χαρίζει κάποιες καλές στιγμές αν η κατάστασή τους είναι μη αναστρέψιμη. Όπως μας λέει, τουλάχιστον έχει παρατηρήσει μια μεγάλη αλλαγή στη συμπεριφορά των ανθρώπων προς τα ζώα προς το καλύτερο ενώ σημαντικοί είναι οι νέοι νόμοι, η κοινότητα στο Facebook και το γεγονός ότι ο κόσμος πλέον μιλάει.

«Όταν πρωτοήρθα στην Ελλάδα μου κακοφάνηκε πάρα πολύ το θέμα με τα αδέσποτα. Έσωσα ένα γατάκι και μετά ένα δεύτερο και μετά αρχίζεις να τα δέχεσαι όλα. Είχα εισόδημα από την Αμερική και μπόρεσα οικονομικά να το στηρίξω. Τώρα αρχίζω να δυσκολεύομαι. Έχω περίπου 60 με 70 γάτες. Ταΐζω καθημερινά 120 γάτες. Τον περασμένο μήνα έσωσα έναν κοκκαλιασμένο σκύλο. Παίρνω τα προβληματικά ζώα, τα πηγαίνω στον γιατρό, πληρώνω νοσηλείες, στειρώνω 100 γάτες τον χρόνο. Κάνω το έργο μου, αφού δεν έχω γίνει μανούλα, κάτι προσφέρω. Κάποιος πρέπει να το αντέξει και να το κάνει. Απλά έχω κουραστεί πάρα πολύ σωματικά και θα ήθελα να είμαι λίγο καλύτερα οικονομικά για να έχω έναν άνθρωπο ακόμα. Παλεύω μόνη μου. Είναι πολλή δουλειά αλλά όσο και να κουράζομαι δεν μπορώ να τους γυρίσω την πλάτη. Είμαι η Ευτυχία που κάνει το καλύτερο που μπορεί. Το ψάχνω να ιδρύσω μια ΜΚΟ στην Αμερική και θα αρχίσω να προωθώ και υιοθεσίες. Με έχουν ανακαλύψει και μου πετάνε και γατάκια. Τον τελευταίο μήνα μου έχουν πετάξει συνολικά 13 γατάκια. Είναι πολύ σημαντικό να στειρώσουμε έστω και ένα ζώο αντί να αγοράσουμε ένα ακριβό φόρεμα ή παπούτσια, αυτό είναι το μήνυμά μου. Είναι δώρο για την ψυχή σου να χαλάσεις λεφτά για ένα ζώο που σε χρειάζεται από το να ξοδέψεις για να κάνεις φιγούρα. Αυτό που με στεναχωρεί περισσότερο είναι ότι οι πιο φτωχοί δίνουν τα περισσότερα για τα ζώα. Και επιτέλους τα λεφτά των Δήμων που προορίζονται για τα ζώα να ελέγχεται ότι πηγαίνουν σε αυτά. Θα μπορούσε να γίνει περισσότερη δουλειά με τα ίδια λεφτά».