Ελληνικές σειρές 2023-2024: Ο τηλεοπτικός οδηγός της σεζόν ανά κανάλι
Σειρές

Ελληνικές σειρές 2023-2024: Ο τηλεοπτικός οδηγός της σεζόν ανά κανάλι

Ελληνικές σειρές 2023-2024: Ο τηλεοπτικός οδηγός της σεζόν ανά κανάλι

Δείτε αναλυτικά τις τηλεοπτικές σειρές που θα προβληθούν από τα κανάλια την σεζόν 2023 – 2024

Πολύ πλούσιο θα είναι όπως όλα δείχνουν το πρόγραμμα της σεζόν 2023-2024 σε ελληνικές σειρές σε όλα τα κανάλια, αφού η στροφή στη μυθοπλασία είναι πλέον ξεκάθαρη.

Ήδη τα τρέιλερ σειρών που συνεχίζουν και νέων έχουν κάνει την εμφάνισή τους ή έχουν προαναγγελθεί με άλλους τρόπους από πρωταγωνιστές ή το ίδιο το κανάλι.

Με κορωνίδα τον Σασμό που θριάμβευσε για δεύτερη χρονιά αλλά και τη Γη της ελιάς που οδεύουν ολοταχώς για την τρίτη – και μάλλον τελευταία- σεζόν τους, υπάρχει μια ποικιλία σειρών που θα δούμε και καλύπτουν όλα τα γούστα.

Ιδού ο αναλυτικός οδηγός των σειρών της νέας σεζόν με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

ΑLPHA

Σασμός

«Σασμός, ο επίλογος» είναι ο τίτλος της τρίτης σεζόν της μεγάλης επιτυχίας του Alpha, που αν κρίνουμε από το τρέιλερ θα είναι ακόμα πιο αιματοβαμμένη.

Αυτό που όλοι περιμένουν είναι ποιος θα είναι ο νέος ήρωας που θα μπει στη σειρά (το όνομα του Βασίλη Μπισμπίκη ακούγεται πολύ έντονα) αλλά και πώς εξελιχθούν οι ιστορίες των ηρώων εκεί που τις αφήσαμε.

«Ξαφνικά, απρόσμενα, μια μαυροφορεμένη φιγούρα εισβάλλει στο χώρο. Η απειλή; Όλοι μένουν παγωμένοι κι ανυπεράσπιστοι, νικημένοι απέναντι στην μοίρα όπως οι κατακτητές μπροστά στο θάνατο. Μια φωτογραφία πέφτει στις φλόγες. Ύστερα αίμα και χέρια. Χέρια βαμμένα κόκκινα, χέρια ποτισμένα στο αίμα. Μία κολυμπήθρα. Τα χέρια βουτούν στην κολυμπήθρα. Όλοι τυλίγονται στα μαύρα. Μια αργοπορημένη τιμωρία- για ποιο άραγε σφάλμα;» λέει η περιγραφή του τρέιλερ.

Ο Παράδεισος των κυριών

Συνεχίζει για δεύτερη χρονιά η καθημερινή σειρά εποχής του καναλιού και μάλιστα προστίθενται δυνατά ονόματα με κορυφαίο τον Δημήτρη Γκοτσόπουλο που θα ενσαρκώσει τον Σίμο, ανιψιό της Όλγας, γιο της αδίστακτης αδελφής της, Δωροθέας που θα υποδυθεί η Ειρήνη Δράκου.

Τον σύζυγό της θα υποδυθεί ο εξαιρετικός Γιάννης Νταλιάνης.

Η νέα οικογένεια θα αναστατώσει τη ζωή του Ντίνου και της Μιράντας που στον δεύτερο κύκλο θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν ξανά τον «Παράδεισο» αλλά νέοι εχθροί τους απειλούν.

Μην αρχίζεις τη μουρμούρα

11η χρονιά θα είναι η επόμενη για την αγαπημένη κωμική σειρά που όμως θα συνεχίσει με απώλειες και νέες προσθήκες.

Ήδη η Βουλίτσα (Ελένη Κοκκίδου) είχε ένα δραματικό τέλος και το όνομα της Μαρίας Κατσανδρή ακούγεται ως της ηθοποιού που με κάποιον τρόπο θα μπει στη ζωή του Μηνά (Αντώνης Αντωνίου).

Καίτη Κίτσο και κυρ- Ηλίας δεν θα έχουν happy end αφού η Κλέλια Ρένεση αποχώρησε από τη σειρά και τη νέα σεζόν αναμένεται να δούμε πώς θα οδηγηθούν στο διαζύγιο αλλά και αν ο κυρ- Ηλίας (Βλαδίμηρος Κυριακίδης) θα επιστρέψει στη μητέρα του (Ελένη Γερασιμίδου).

Το προξενιό της Ιουλίας

«Το προξενιό της Ιουλίας» έρχεται τη νέα σεζόν στον Alpha από τους παραγωγούς της σειράς «Αυτή η νύχτα μένει» αλλά με ανθρώπους από τα «Καλύτερά μας χρόνια», τον σκηνοθέτη Νίκο Κρητικό και τον σεναριογράφο Νίκο Απειρανθίτη αλλά και δύο βασικούς πρωταγωνιστές, τον Μελέτη Ηλία και τον Δημήτρη Σέρφα.

Βρισκόμαστε στη Θεσσαλία στα τέλη του ’50, και κεντρικό στοιχείο της πλοκής της ιστορίας μας είναι ένα προξενιό, που στόχο έχει να κρύψει ένοχα μυστικά αλλά το μόνο που καταφέρνει είναι να γεννήσει περισσότερα, όπως συνέβαινε τις περισσότερες φορές.

Ο λόγος για το προξενιό μιας νεαρής κοπέλας, της Ιουλίας (Ευγενία Ξυγκόρου) με έναν μεγαλύτερο άνδρα και πολύ πλούσιο γαιοκτήμονα.

Όλοι γνωρίζουμε ή έχουμε ακούσει για ένα προξενιό που ήταν μονόδρομος για τις γυναίκες, εκείνα τα χρόνια. Οι γονείς αποφάσιζαν για τις ζωές τους χωρίς καν να ερωτηθούν οι ίδιες. Τα έθιμα και οι νόμοι της κοινωνίας απαιτούσαν η νύφη να δίνει προίκα στον γαμπρό και μάλιστα με την υπογραφή ενός συμφωνητικού, “φατούρα” λεγόταν, όπου κατέγραφαν με κάθε λεπτομέρεια τα πάντα, από είδη ρουχισμού και οικιακά σκεύη μέχρι ακίνητη περιουσία.

Η σειρά είναι εμπνευσμένη από το ομότιτλο μυθιστόρημα του Γιώργου Πολίτη (Ψυχογιός).

Παίζουν: Μελέτης Ηλίας, Άννα Μάσχα, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Δημήτρης Αλεξανδρής, Ελισάβετ Μουτάφη, Γιάννος Περλέγκας, Χριστίνα Μαξούρη, Βασίλης Κουκαλάνι, Ευγενία Ξυγκόρου, Δημήτρης Σέρφας, Σίσσυ Τουμάση, Τάσος Λέκκας, Μελίνα Λεφαντζή, Κωνσταντίνος Ζωγράφος, Χριστίνα Μαθιουλάκη, Δημήτρης Γεωργιάδης, Ευτυχία Μελή, Ηλίας Βαλάσης.

Φόνοι στο καμπαναριό

Πολυαναμενόμενη και ήδη συζητιέται η νέα  κωμωδία του Alpha που μας προϊδέασε για το καστ με ένα τρέιλερ γεμάτο… καμπάνες μιας και η πλοκή εξελίσσεται σε μοναστήρι όπου γίνονται διάφοροι περίεργοι φόνοι.

Ρένια Λουιζίδου και Ελισάβετ Κωνσταντινίδη ντύνονται καλόγριες και μαζί τους θα δούμε τους: Γιώργος Τσουρής, Βαγγέλης Δαούσης, Μένη Κωνσταντινίδου, Άννη Θεοχάρη και Λυδία Τζανουδάκη.

Η σκηνοθεσία είναι του μετρ του είδους, Αντώνη Αγγελόπουλου.

Ο γιατρός

«Ο γιατρός» είναι το νέο ιατρικό δράμα εμπνευσμένο από αληθινή ιστορία βασισμένο σε ιταλικό φορμάτ.

Ο Ανδρέας Βρεττός, τον οποίο υποδύεται ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, είναι κορυφαίος γιατρός και διευθυντής της παθολογικής κλινικής σε ένα απ’ τα καλύτερα νοσοκομεία της χώρας. Βλέπει τη ζωή του να ανατρέπεται όταν ο πατέρας ενός ασθενή τον πυροβολεί θεωρώντας τον, άδικα, υπαίτιο για το θάνατο του γιου του από ιατρικό λάθος.

Ο Ανδρέας σώζεται, αλλά ο τραυματισμός στο κεφάλι τού προκαλεί αμνησία και ξεχνάει τα τελευταία δώδεκα χρόνια της ζωής του. Χωρίς τις αναμνήσεις του, ο Αντρέας ξυπνά σε έναν άγνωστο κόσμο όπου αγαπημένα του πρόσωπα έχουν γίνει ξένοι, νεότερες σχέσεις έχουν ξεχαστεί και η θέση του ως διευθυντής κλινικής έχει χαθεί. Τι θα συμβεί από δω και στο εξής; Πώς θα διαχειριστεί όλη αυτή την κατάσταση;

Απόδοση σεναρίου: Παναγιώτης Ιωσηφέλης
Σκηνοθεσία: Γιώργος Παπαβασιλείου
Πρωταγωνιστούν: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Δήμητρα Σιγάλα, Βασιλική Τρουφάκου
Εκτέλεση Παραγωγής: Green Pixel

ΑΝΤ1

Η Μάγισσα

Μια σειρά που μας μεταφέρει στη Μάνη του 1817 είναι η νέα υπερπαραγωγή του ΑΝΤ1 με την υπογραφή του Λευτέρη Χαρίτου και ένα καστ που θυμίζει «Άγριες μέλισσες»: Γάλλος, Τρίγγου, Ψαρράς, Λέχου, Γιαννάτου, Νούσιας κ.ά.

Η ιστορία πλέκεται γύρω από δύο οικογένειες καπεταναίων, τους Λασκαραίους και τους Γερακάρηδες, δύο αντίπαλες πατριές ενωμένες μέσω του γάμου των παιδιών τους.

Στο επίκεντρο η Θεοφανώ (Έλλη Τρίγγου), ένα κορίτσι χωρίς παρελθόν.

Από μικρό παιδί, είχε κάποια οράματα που δεν μπορούσε να ερμηνεύσει.

Έντρομη μπροστά σε αυτό το μοναδικό χάρισμα, θα κάνει τα πάντα για να το κρύψει, ώστε να γλυτώσει από το στίγμα της μάγισσας…

Ο πρώτος από εμάς

Δραματική κομεντί εντάσσει στο πρόγραμμά του το κανάλι με φόντο έξι φίλους.

Κατά τη διάρκεια μιας εξόδου τους ο ένας από αυτούς, ο Άλκης, καταρρέει. Η ιατρική γνωμάτευση θα τον οδηγήσει σε έναν δύσκολο δρόμο, συνειδητοποιώντας ότι τα πάντα στη ζωή μπορούν να ανατραπούν από τη μια στιγμή στην άλλη. Δίπλα του, όμως, σε αυτή την ανηφόρα θα έχει τους φίλους του.

Η ιατρική περιπέτεια του κολλητού τους θα κάνει όλα τα μέλη της παρέας να επαναπροσδιορίσουν τα θέλω και τις ανάγκες τους. Θα δουν τη ζωή από μια νέα οπτική.

Πρωταγωνιστούν: Μάριος Αθανασίου, Λένα Δροσάκη, Βίβιαν Κοντομάρη, Αθηνά Οικονομάκου, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Σπύρος Χατζηαγγελάκης.

Οι Παγιδευμένοι

Στον δεύτερο κύκλο της θα μπει μια πολυσυζητημένη σειρά που τελείωσε με έναν γάμο και έναν φόνο αφήνοντας πολλά ερωτηματικά.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους παραμένουν ο Μιχάλης Λεβεντογιάννης (Δημήτρης Μαρκέτος) και η Μάρθα Λαμπίρη – Φεντόρουφ (Άννα Ροδίτη), με τον Δημήτρη νεκρό και την ιστορία του πώς πέθανε να εκτυλίσσεται στον δεύτερο κύκλο.

MEGA

Πολύ πλούσιο το πρόγραμμα του καναλιού φέτος και στο πρώτο και δεύτερο μισό της σεζόν, αφού το κανάλι έχει προαναγγείλει ήδη 6 σειρές, κάποιες που συνεχίζουν και νέες.

Η γη της ελιάς

Στον τρίτο κύκλο της μπαίνει η σειρά του Αντρέα Γεωργίου και έχει αφήσει πολλά μέτωπα ανοιχτά.

Από τη σειρά αποχώρησαν η Αφροδίτη Λιάντου και ο Αλέξανδρος Σκουρλέτης, το πρωταγωνιστικό ζευγάρι.

Έμειναν πίσω όμως αρκετοί ήρωες και θα προστεθούν και άλλοι.

Σε εξέλιξη είναι ο ρόλος του Γιώργου Αγγελόπουλου ως Ορέστη ενώ στο τελευταίο επεισόδιο της σεζόν έχουμε αφήσει την οικογένεια Βρεττάκου σε ομηρία από ληστές, τη Βασιλική Καπερνάρου να πνίγεται και μια νέα βεντέτα να έχει ανοίξει από τον Μιλτιάδη με φόντο παλιές ιστορίες της Χάιδως.

Το Ναυάγιο

Επίσης πολυαναμενόμενη η σειρά, βασισμένη στο βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη για το πολύνεκρο ναυάγιο στη Φαλκονέρα πίσω στο 1966.

Παρότι επίσημη ανακοίνωση δεν υπάρχει, οι πρωταγωνιστές ήδη έχουν φωτογραφηθεί και αυτοί είναι ο Γιάννης Στάνκογλου, η Αναστασία Παντούση, ο Λεωνίδας Κακούρης, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, ο Γιώργος Χρυσοστόμου και η Γιώτα Φέστα.

Σύμφωνα με το στόρι του βιβλίου, η Ειρήνη με τον σύζυγό της, Απόστολο ξεκίνησαν από τα Κύθηρα για τα Χανιά και από κει για την Αθήνα και στη συνέχεια για το Παρίσι ως μετανάστες.

Ήταν επιβάτες του «Ηράκλειον» και στο ναυάγιο πάλεψαν για τη ζωή τους.

Αρκετά χρόνια μετά, στο σήμερα, η Άρτεμις, τρεις μέρες μετά τον θάνατο της γιαγιάς της, ανακαλύπτει μερικές ξεθωριασμένες εφημερίδες μιας άλλης εποχής.

Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται το ναυάγιο του «Ηράκλειον». Η γυναίκα που αντικρίζει στην κυκλωμένη φωτογραφία τής θυμίζει τη γιαγιά της. Ίδιο όνομα, ίδιο πρόσωπο, μα διαφορετικό επώνυμο. Δίχως να το γνωρίζει, κρατά ένα κουβάρι με αγκαθωτά νήματα, που, καθώς ξετυλίγεται, τα αγκάθια του χώνονται βαθιά στην καρδιά της.

Έτσι ξεκινά να ακολουθεί το νήμα για να φτάσει σε τραγικές αποκαλύψεις που ούτε φαντάζεται.

Famagusta

Η τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 μπαίνει στο κάδρο του Αντρέα Γεωργίου που ετοιμάζει μια σειρά 24 επεισοδίων για το Mega για να προβληθεί το δεύτερο μισό της σεζόν.

Στο καστ μέχρι στιγμής περιλαμβάνονται ο Γιάννης Μπέζος, η Κοραλία Καράντη, η Αιμιλία Υψηλάντη, ο Χρήστος Λούλης, ο Γρηγόρης Βαλτινός αλλά και ο Στέφανος Μιχαήλ, ο Βαγγέλης Κακουριώτης, η Βασιλική Τρουφάκου καθώς και ο ίδιος ο Αντρέας Γεωργίου.

Ένα ζευγάρι νέων ανθρώπων χάνει την ημέρα της εισβολής το τριών μηνών μωρό τους.

Οι ίδιοι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον τόπο τους, αφήνοντας μαζί και κάθε ελπίδα να βρεθεί το μωρό τους.

Εκείνος είναι υποχρεωμένος να πολεμήσει και εκείνη μένει πίσω. Η αγάπη τους όμως είναι τόσο δυνατή που θα αντέξει πόλεμο και απώλεια. Οι δύο τους θα δημιουργήσουν μια υπέροχη οικογένεια και θα ολοκληρώσουν την ευτυχία τους με τρία παιδιά.

Όμως, δεν θα ξεχάσουν ποτέ εκείνο το μωρό, που όσες δεκαετίες και αν περάσουν η απώλειά του θα παραμένει πάντα ένα αγκάθι στη ζωή τους.

Ένα βρέφος που κατάφερε μέσα στο εφιαλτικό σκηνικό του πολέμου να επιβιώσει και σήμερα είναι ένας πενηντάχρονος άντρας που τον παρακολουθούμε να ζει τη δική του ζωή παράλληλα με αυτή της οικογένειας που δεν είχε ποτέ νέα του.

Maestro

Η μεγάλη επιτυχία του χειμώνα με την υπογραφή του Χριστόφορου Παπακαλιάτη θα συνεχίσει και στο δεύτερο μισό της σεζόν (πιθανόν το Φεβρουάριο) με τον δεύτερο κύκλο.

Και πάλι με συγκεκριμένο αριθμό επεισοδίων, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης θα κλείσει τους λογαριασμούς των ηρώων του στους μαγευτικούς Παξούς.

Ο Χαράλαμπος έχει δολοφονηθεί, ο Σπύρος και ο Αντώνης είναι μπλεγμένοι σε αυτό όπως και ο δάσκαλος και η Αλεξάνδρα που είναι έγκυος.

Πρωταγωνιστούν: Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Χάρις Αλεξίου, Μαρία Καβογιάννη, Φάνης Μουρατίδης, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Αντίνοος Αλμπάνης, Στεφανία Γουλιώτη, Γιάννης Τσορτέκης, Κλέλια Ανδριολάτου, Ορέστης Χαλκιάς, Γιώργος Μπένος, Δημήτρης Κίτσος, Σάντρα Σαραφάνοβα, Τόνια Μαράκη, Γιώργος Μπινιάρης

Milky Way

Το Milky Way του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα στο κινηματογραφικό φεστιβάλ των Καννών Βασίλη Κεκάτου έρχεται στο MEGA στο πρώτο μισό της σεζόν.

Σε μία απόμακρη ορεινή πόλη, η 17χρονη Μαρία, τελειόφοιτη Λυκείου, ονειρεύεται να γίνει χορεύτρια και να ζήσει το «αθηναϊκό όνειρο» μακριά από το ασφυκτικό περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνει. Οι ονειροπολήσεις της σταματούν απότομα όταν μένει έγκυος από τον φίλο της, τον Τάσο, έναν νεαρό που έχει περάσει όλη του τη ζωή δουλεύοντας στο μοναδικό βενζινάδικο της πόλης και δεν έχει φανταστεί ποτέ να ξεφύγει από τον μικρόκοσμό του. Η οικογένεια και οι φίλοι αγκαλιάζουν το απρόσμενο νέο της εγκυμοσύνης της, πολύ γρήγορα όμως, η ίδια συνειδητοποιεί ότι οι περιορισμοί αυξάνονται επικίνδυνα.

Πρόσωπο-κλειδί και καταφύγιό της ο Τζο, ο νέος συμμαθητής της – ένα αγόρι που ξεχωρίζει από το συντηρητικό περιβάλλον της τοπικής κοινωνίας. Οι δυο τους, ξεκινούν ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες στον δρόμο προς την ενηλικίωση. Αντιμέτωπη με το μεγάλο της δίλημμα, η Μαρία θα βρεθεί ανάμεσα σε αυτό που πραγματικά είναι και σε αυτό που θέλουν οι άλλοι να γίνει.

Πρωταγωνιστούν: Κορίννα Ντουλλάαρτ, Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Γιούλικα Σκαφιδά, Θέμις Μπαζάκα, Αργύρης Μπακιρτζής, Μαρία Καλλιμάνη, Σοφία Κόκκαλη, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Τόνια Σωτηροπούλου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Στυλιάνα Ιωάννου, Ναταλία Σουίφτ, Αφροδίτη Καποκάκη, Ευαγγελία Καμάρα, Ιώκο Ιωάννης Κοτίδης, Ξένια Ντάνια, Σταύρος Τσουμάνης, Βίκυ Μαϊδάνογλου, Τζέο Πακίτσας, Κασσιόπη Κλέπκου, Αλέξανδρος Βούλγαρης.
Guest stars: Λαέρτης Μαλκότσης, Νίκος Καραθάνος, Κίμων Κουρής, Ιβάν Σβιτάιλο, Μιχαήλ Ταμπακάκης, Άλκηστις Πουλοπούλου, Ελένη Φουρέιρα.

Άγιος Παΐσιος, Από τα Φάρασα στον ουρανό

Με μεγάλη προσμονή αναμένεται στο δεύτερο μισό της σεζόν το δεύτερο μέρος της βιογραφίας του Αγίου Παϊσίου όπως έχει προαναγγελθεί (αλλά όχι επίσημα).

Ο δεύτερος κύκλος θα περιλαμβάνει πιθανότατα 12 επεισόδια και θα παρακολουθεί τη ζωή του Παϊσίου από το Άγιο Όρος, τα θαύματα που έκανε και την πορεία της οικογένειάς του.

OPEN

Έρωτας φυγάς

Έσπασε τα κοντέρ την περασμένη σεζόν στην απογευματινή ζώνη του Open έτσι συνεχίζει και τη νέα για να ολοκληρωθούν οι ιστορίες των ηρώων του που είναι σε κομβικό σημείο.

Ο Ιάσωνας έχει πυροβοληθεί από την Αλεξάνδρα, είναι όμως ζωντανός, εκείνη θα βρεθεί στη φυλακή.

Θα δούμε ευτυχή κατάληξη για τη Μαργέτα και τον Στέφανο;

Πρωταγωνιστούν: Πέμη Ζούνη, Αντώνης Καρυστινός, Ντάνη Γιαννακοπούλου, Σταύρος Σβήγκος. Στον ρόλο του Στέφανου Παράσχου, ο Σταύρος Ζαλμάς

STAR

IQ 160

Έκανε τη διαφορά το Star τη σεζόν που πέρασε και κατάφερε να εκτοπίσει ακόμα και το Survivor προβάλλοντας τις Κυριακές μια αστυκωμική σειρά με πρωταγωνίστρια τη Σμαράγδα Καρύδη, σε παραγωγή Barking Well και σκηνοθεσία Πιέρρου Ανδρακάκου.

Έτσι πολύ νωρίς πήρε το πράσινο φως και θα δούμε και δεύτερο κύκλο με της νέες περιπέτειες της Πηνελόπης Μουρίκη, την ιδιόρρυθμης καθαρίστριας που έγινε βοηθός της Αστυνομίας χάρη στο υψηλό της IQ και την ικανότητά της να ξεδιαλύνει μυστήρια.

Περισσότερα τέτοια μυστήρια θα λύσει από το φθινόπωρο ενώ θα απαντηθεί και το ερώτημα αν τελικά θα γίνει ζευγάρι με τον αστυνόμο Καλατζή.

Δράση, αγωνία, αστυνομικό μυστήριο αλλά και γέλιο, σε μια σειρά, που επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις, με εξαιρετικούς και αγαπημένους πρωταγωνιστές: Σμαράγδα Καρύδη (Πηνελόπη Μουρίκη), Νίκος Κουρής (Αργύρης Καλατζής), Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου (Σοφία Χαριτάκη), Ηλίας Μουλάς (Γιώργος Βλαστός), Ελίζα Σκολίδη (Δάφνη Φιλιππίδου), Σωτήρης Δούβρης (Λαυρέντης Γκανάς), Αριστοτέλης Μπολοβίνος (Γιάννης Παπανίκας) Χάρης Παπαδόπουλος (Παύλος Νταϊφάς)

Για το ίδιο κανάλι ακούγεται έντονα ότι η Barking Well ετοιμάζει και δεύτερη σειρά, με τίτλο «Μαύροι πίνακες», προς το παρόν όμως δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση.

ΣΚΑΪ

Οι Πανθέοι

Tο θρυλικό μυθιστόρημα του βραβευμένου συγγραφέα και ακαδημαϊκού Τάσου Αθανασιάδη μεταφέρεται ξανά τηλεοπτικά στον ΣΚΑΪ τη νέα σεζόν, 47 χρόνια μετά.

Προβλήθηκε με μεγάλη επιτυχία για πρώτη φορά στην τηλεόραση την περίοδο 1977-1979 και εξιστορεί τις περιπέτειες των «Πανθέων», μιας μεγαλοαστικής οικογένειας, κατά τα πρώτα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ενώ στην Ευρώπη τα σύννεφα του μεγάλου πολέμου βαραίνουν απειλητικά, στην Αθήνα τα ετερόκλητα μέλη της μεγάλης οικογένειας των Πανθέων, παιδιά, νύφες και εγγόνια, συγκεντρώνονται στο αρχοντικό τους στην Κηφισιά, στο προσκέφαλο του ετοιμοθάνατου πατριάρχη της οικογένειας, Βλάση Πανθέου. Ο θάνατος του γηραιού Βλάση, σφραγίζεται από ένα γεγονός που θα σοκάρει τα παιδιά του. Λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, θα απαρνηθεί με αποτροπιασμό την εκλιπούσα σύζυγό του και μητέρα τους, τη Νένα. Τι σημαίνει αυτό; Ποιο μυστικό παίρνει μαζί του ο Βλάσης Πανθέος;

Ταυτόχρονα, η απρόσμενη εμφάνιση της Μάρμως, της νεαρής συζύγου του γιου του Βλάση, Ανδρέα, θα ταράξει τις ισορροπίες και θα ξυπνήσει ένα απαγορευμένο πάθος, με το νεότερο μέλος της οικογένειας, τον Κίτσο, έναν μποέμ ταλαντούχο ζωγράφο…

Ο καιρός περνάει… Οι Πανθέοι ερωτεύονται, ζουν παράνομα πάθη και κάποιοι μέσα στο ρευστό κλίμα της εποχής, εκμεταλλεύονται τη συγκυρία και στήνουν με εκβιασμούς και απάτες, σχέδια γρήγορου πλουτισμού. Ταυτόχρονα, ένα επικίνδυνο δίκτυο κατασκόπων απλώνει τα πλοκάμια του, εκμεταλλευόμενο τις αδυναμίες και τα πάθη των ηρώων.

Σε λίγο η Ελλάδα θα μπει στον πόλεμο, που θα δοκιμάσει τις αντοχές, την αξιοπρέπεια και τη συνείδηση των ανθρώπων. Μια περίοδος, που όλοι θα πρέπει να επιβιώουν στα δύσκολα. Μια μάχη, σε μια εποχή που θα αναδείξει ήρωες, δειλούς και τυχοδιώκτες…

Πρωταγωνιστούν: Κάτια Δανδουλάκη (Χρυσοστόμη Πανθέου), Αιμίλιος Χειλάκης (Ανδρέας Πανθέος), Μελία Κράιλινγκ (Μάρμω Πανθέου), Μιχάλης Σαράντης (Κίτσος Γαλάτης), Νίκος Χατζόπουλος (Ισίδωρος Πανθέος), Θανάσης Κουρλαμπάς (Φάνης Πανθέος), Μαρία Καλλιμάνη (Δέσποινα Γαλάτη), Πηνελόπη Πιτσούλη (Ιλαρία), Κόρα Καρβούνη (Νίνα Αυγουστάκη), Σπύρος Σταμούλης (Στάθης Μονογιός), Μιχάλης Συριόπουλος (Γιάννης Μαρμάρης), Έλενα Τοπαλίδου (Δασκάλα), Αθηνά Μαξίμου (Μερόπη Μονογιού), Κώστας Φιλλίπογλου (Ιορδάνης Βαλλίδης), Παντελής Δεντάκης (Λουκάς Αυγουστάκης), Σμαράγδα Αδαμοπούλου (Ματούλα Γκανά), Χριστίνα Αλεξανιάν (Βέτα Πανθέου), Ελένη Καρακάση (Σεβαστή), Αλέξανδρος Μούκανος (Χρυσίνας), Ιζαμπέλλα Μπαλτσαβιά (Πέλλα Γκανά), Βίκυ Διαμαντοπούλου (Θάλεια Μονογιού), Κωνσταντίνος Γαβαλάς (Τέλης Βαλέριος), Κώστας Κονταράτος (Παναγής), Εύα Σιμάτου (Σοφία Στρατηγού), Αρετή Τίλη (Αλέκα Βαλλίδη), Ιφιγένεια Καραμήτρου (Λιάνα Πανθέου), Γιάννης Κατσιμίχας (Θωμάς Πανθέος), Θανάσης Ισιδώρου (Στέφανος Χρυσίνας), Κωνσταντίνος Ελματζίογλου (Ηλίας Γαζής), Γιάννης Ίτσιος (Δημήτρης), Βάλλια Παπαδάκη (Ουρανία)

Στο ρόλο του Βλάση Πανθέου, ο Γιώργος Κωνσταντίνου

ΕΡΤ

Πιο μπροστά από άλλες χρονιές βγήκε ήδη η ΕΡΤ που με ένα πολυσυλλεκτικό τρέιλερ προανήγγειλε ήδη τις νέες σειρές της.

Δύο τις γνωρίσαμε ήδη και συνεχίζουν με δεύτερο κύκλο ενώ αναμένονται με ενδιαφέρον όλες οι νέες και ειδικά η μεταφορά του μυθιστορήματος του Καραγάτση «Η μεγάλη χίμαιρα» στην οθόνη.

Ο όρκος ΙΙ

Όλα άρχισαν όταν ο χειρουργός Φίλιππος Ραζής βρήκε έξω από το νοσοκομείο ένα άρρωστο δωδεκάχρονo Ρομά κορίτσι. Χειρουργώντας το συνειδητοποίησε ότι της έλειπε ο ένας νεφρός. Τελικά, το κορίτσι πέθανε και κανείς δεν το αναζήτησε. Ο Φίλιππος, ψάχνοντας να βρει ποιοι κρύβονται πίσω από τον θάνατο της μικρής Ρομά, ανακάλυψε μια σπείρα εμπορίας οργάνων. Η προσπάθειά του, όμως, να οδηγήσει τη σπείρα στη φυλακή τον κατέστησε θύμα ενός σατανικού σχεδίου που τον έστειλε στη φυλακή.

Τη νέα τηλεοπτική σεζόν, παρακολουθούμε τον Φίλιππο Ραζή στη φυλακή να δίνει καθημερινή μάχη επιβίωσης. Η εντολή είναι σαφής: να τον σκοτώσουν. Όμως, δεν τα καταφέρνουν. Ο ακέραιος χαρακτήρας του και οι ιατρικές του γνώσεις τον γλιτώνουν. Ο αρχιφύλακας τον ορίζει γιατρό των φυλακών, εκείνος σώζει ζωές και γίνεται ήρωας. Ένα βράδυ, όμως, τον χτυπούν σχεδόν μέχρι θανάτου και οδηγείται στο νοσοκομείο. Οι φίλοι του από τις φυλακές τον βοηθούν να δραπετεύσει.

Ο Φίλιππος Ραζής, φυγάς και κατάδικος πλέον, κρύβεται και με τη βοήθεια παλιών και νέων φίλων ετοιμάζει την επιστροφή του. Συγκεντρώνει νέα στοιχεία για να επαναδικαστεί η υπόθεση και να αποδειχτεί η αθωότητά του.
Για ακόμα μία φορά, τα βάζει με ένα ολόκληρο σύστημα. Θα τα καταφέρει;

Παίζουν: Χρήστος Λούλης (Φίλιππος Ραζής), Θάλεια Ματίκα (Μαριτίνα Απέργη), Ιωάννης Παπαζήσης (Ραφαήλ Αναλυτής), Λένα Παπαληγούρα (Εριέττα Φωτιάδη), Εριέττα Μανούρη (Θάλεια Μελά), Βάνα Πεφάνη (Γαλάτεια Παράσχη), Σωτήρης Χατζάκης (Περικλής Ραζής), Κωνσταντίνος Ασπιώτης (Ιάσων Αλεξάκης), Γιωργής Τσαμπουράκης (Νικήτας Στεργίου), Μελίνα Βαμβακά (Σμάρω Απέργη), Παντελής Παπαδόπουλος (Χαράλαμπος Μελάς), Δήμητρα Σιγάλα (Σύλβια Ρήγα), Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου (Βίλμα Αντωνιάδη), Δήμητρα Βήττα (Λένα Ζησίμου), Πανάγος Ιωακείμ (Σιρχάν-Μάκης Καταβός), Θοδωρής Αντωνιάδης (Τζέλος), Αλίκη Ανδρειωμένου (Μπελού Αλμπάσα), Ντένης Μακρής (Τάσος Καλαβρινός), Γιώργος Φλωράτος (Λουκάς Πολίτης), Κωνσταντίνος Σειραδάκης (Ιάγος), Γιάννης Σαμψαλάκης (Σέργιος), Κώστας Βασαρδάνης (Αλέξανδρος Αραβαντινός), Τάνια Παλαιολόγου (Τζελένα), Σμαράγδα Κάκκινου (Ευγενία), Δημήτρης Γαλάνης (Ντίνος), Τάσος Κορκός (Μάκης), Μπερκ Αλμπάσα (Ηλίας Βογιατζηδάκης) κ.ά.

Κάνε ότι κοιμάσαι

Άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις την περασμένη σεζόν, βραβεύτηκε στο εξωτερικό, έγινε viral στο Twitter και πήρε το πράσινο φως για ακόμα πιο σκοτεινά επεισόδια από το φθινόπωρο στο νέο πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Η παραλία

Σεπτέμβριος 1969, Μάταλα. Η νεαρή γιατρός Υπατία Αρχοντάκη (Δανάη Μιχαλάκη) επιστρέφει από το Λονδίνο, στον τόπο της παιδικής της ηλικίας, προκειμένου να ανακοινώσει στην οικογένειά της ότι αρραβωνιάζεται και σκοπεύει να παντρευτεί τον Γιώργο (Γιάννης Κουκουράκης). Ο Γιώργος, ο οποίος ζει μαζί της στο Λονδίνο και εργάζεται στα ναυτιλιακά, θα έρθει στην Κρήτη λίγες ημέρες μετά την Υπατία προκειμένου να ζητήσει το χέρι της και επίσημα από την οικογένειά της.

Το πρώτο βράδυ της Υπατίας στα Μάταλα θα συνοδευτεί από την επανασύνδεση με τις παιδικές της φίλες, στις οποίες θα προτείνει να την παντρέψουν. Δίνουν ραντεβού στο πάρτι των χίπηδων, οι οποίοι έχουν βρει στέγη στη μαγευτική παραλία της περιοχής. Εκεί, η Υπατία θα γνωρίσει την περίεργη, αλλά και φιλόξενη κοινότητα των «παιδιών των λουλουδιών», μέλος της οποίας είναι και ο Χάρι (Δημήτρης Μοθωναίος). Ανάμεσά τους θα γεννηθεί ένας έρωτας που ξεκινά με πόνο και εμπόδια και θα βρεθεί στο επίκεντρο μιας δίνης που θα συμπαρασύρει στο πέρασμά της όλα όσα οι ήρωές μας θεωρούσαν δεδομένα.

Σύντομα, με αφετηρία μια τραγική δολοφονία που θα συνταράξει την περιοχή, αλλά περισσότερο απ’ όλους την ίδια την Υπατία, ο παράδεισός της θα δοκιμαστεί πολύ σκληρά.

Παίζουν: Δανάη Μιχαλάκη (Υπατία Αρχοντάκη), Δημήτρης Μοθωναίος (Χάρι Πιρς), Αλέξανδρος Λογοθέτης (Διονύσης Αρχοντάκης), Γιούλικα Σκαφιδά (Αντιγόνη Αρχοντάκη), Νικόλας Παπαγιάννης (Γράντος Μαυριτσάκης), Δημοσθένης Παπαδόπουλος (Λοΐζος Ανδρουλιδάκης), Γωγώ Καρτσάνα (Μαρία Ζαφειράκη), Δημήτρης Ξανθόπουλος (Σήφης Γερωνυμάκης), Δημήτρης Κίτσος (Παύλος Αρχοντάκης), Ελεάννα Στραβοδήμου (Ναταλί Πασκάλ), Αλέξανδρος Πέρρος (Μαρκ Μπένσον), Μαρία Μπαγανά (Νόνα Ζηνοβάκη), Αλέξανδρος Μούκανος (Παπα-Νικόλας Μαυριτσάκης), Νίκος Καραγιώργης (Παντελής Αρβανιτάκης), Ευσταθία Τσαπαρέλη (Κερασία Μαυριτσάκη), Ξένια Ντάνια (Τες Γουίλσον), Μαρθίλια Σβάρνα (Λόρα Μπράουν), Γιώργος Σαββίδης (Τόμι Μπέικερ), Στέφανος Μουαγκιέ (Στιβ Μίλερ), Αλέξανδρος Σιδηρόπουλος-Alex Sid (Μπράιαν Τέιλορ), Τάκης Σακελλαρίου (Κώστας Ζαφειράκης), Κατερίνα Λυπηρίδου (Ελένη Ανδρουλιδάκη), Νόνη Ιωαννίδου (Άννα Τσαμπουράκη), Γιώργος Γιαννόπουλος (Μανόλης Παπαγιαννάκης), Προμηθέας Νερατίνι (Ηλίας Παπαδομιχελάκης), Βερονίκη Κυριακοπούλου (Βερόνικα Τόμσον)

Στον ρόλο του Πιτ Φέργκιουσον ο Κώστας Νικούλι
Στον ρόλο του Γιώργου Παυλόπουλου ο Γιάννης Κουκουράκης
Στον ρόλο του Νικήτα Τσαμπουράκη ο Γιώργος Μιχαλάκης
Στον ρόλο του Ανδρέα Καραχάλιου ο Μάκης Παπαδημητρίου
Στον ρόλο της Νικολίνας Αρχοντάκη η Μπέτυ Λιβανού
Και στον ρόλο του Δημητρού Αρχοντάκη ο Γιώργος Νινιός

Τρίτος όροφος

Με προσμονή περιμένουμε τα 15λεπτα επεισόδια της νέας σειράς που θα μεταδίδεται καθημερινά από την ΕΡΤ1.

Στον τρίτο όροφο μιας πολυκατοικίας, μέσα από τις ξεκαρδιστικές συζητήσεις που κάνουν στο σπίτι τους, ο 70χρονος Γιάννης (Αντώνης Καφετζόπουλος), διαχειριστής της πολυκατοικίας, και η 67χρονη Υβόννη (Λυδία Φωτοπούλου) μάς δείχνουν πώς κυλάει η καθημερινότητά τους, η οποία περιλαμβάνει στιγμές γέλιου, αλλά και ομηρικούς καβγάδες, σκηνές ζήλιας με πείσματα και χωρισμούς, λες και είναι έφηβοι…

Έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τον Ανδρέα (Χάρης Χιώτης) και τη Μαρία (Ειρήνη Αγγελοπούλου), που το καθένα έχει πάρει τον δρόμο του, και εκείνοι είναι πάντα εκεί να τα στηρίζουν, όπως στηρίζουν ο ένας τον άλλον, παρά τις τυπικές γκρίνιες όλων των ζευγαριών.

Παρακολουθώντας τη ζωή τους, θα συγκινηθούμε με την εγκατάλειψη, τη μοναξιά και την απομόνωση των μεγάλων ανθρώπων –ακόμη και από τα παιδιά τους, που ελάχιστες φορές έρχονται να τους δουν και τις περισσότερες μιλούν μαζί τους από το λάπτοπ ή τα τηλέφωνα– και παράλληλα θα κλάψουμε και θα γελάσουμε με τα μικρά και τα μεγάλα γεγονότα που τους συμβαίνουν…

Ο Γιάννης είναι πιο εκρηκτικός και επιπόλαιος. Η Υβόννη είναι πιο εγκρατής και ώριμη. Πολλές φορές όμως αυτά εναλλάσσονται, ανάλογα με την ιστορία και τη διάθεση του καθενός.

Εκείνος υπήρξε στέλεχος σε εργοστάσιο υποδημάτων, απ’ όπου και συνταξιοδοτήθηκε, ύστερα από 35 χρόνια και 2 επιπλέον, μιας και δεν ήθελε να είναι στο σπίτι.

Εκείνη, πάλι, ήταν δασκάλα σε δημοτικό και δεν είχε κανένα πρόβλημα να βγει στη σύνταξη και να ξυπνάει αργά, μακριά από τις φωνές των μικρών και τα κουδούνια. Της αρέσει η ήρεμη ζωή του συνταξιούχου, το εξοχικό τους τα καλοκαίρια, αλλά τώρα τελευταία ούτε κι αυτό διότι τα εγγόνια τους μεγάλωσαν και την εξαντλούν, ειδικά όταν τα παιδιά τους τα αφήνουν και φεύγουν!

Παίζουν: Αντώνης Καφετζόπουλος (Γιάννης), Λυδία Φωτοπούλου (Υβόννη), Χάρης Χιώτης (Ανδρέας, ο γιος), Ειρήνη Αγγελοπούλου (Μαρία, η κόρη), Χριστιάνα Δρόσου (Αντωνία, η νύφη) και οι μικροί Θανάσης και Αρετή Μαυρογιάννη (στον ρόλο των εγγονιών).

Στα σύρματα

Φιλόδοξη είναι η νέα κωμωδία της ΕΡΤ με ένα ενδιαφέρον καστ.

Η ανατρεπτική ιστορία της ακολουθεί το ταξίδι του Σπύρου Καταραχιά (Θανάσης Τσαλταμπάσης), ο οποίος –ύστερα από μια οικονομική απάτη– καταδικάζεται σε πέντε χρόνια φυλάκισης και οδηγείται σε σωφρονιστικό ίδρυμα.

Στη φυλακή γνωρίζει τον Ιούλιο Ράλλη (Ιβάν Σβιτάιλο), έναν βαρυποινίτη με σκοτεινό παρελθόν. Μεταξύ τους δημιουργείται μια ιδιάζουσα σχέση. Ο Σπύρος, ως ιδιαίτερα καλλιεργημένος, μαθαίνει στον Ιούλιο από τους κλασικούς συγγραφείς μέχρι θέατρο και ποίηση, ενώ ο Ιούλιος αναλαμβάνει την προστασία του και τον μυεί στα μυστικά του δικού του «επαγγέλματος».

Στο μεταξύ, η Άννα Ρούσου (Βίκυ Παπαδοπούλου), μια μυστηριώδης κοινωνική λειτουργός, εμφανίζεται για να ταράξει κι άλλο τα νερά, φέρνοντας ένα πρόγραμμα εκτόνωσης θυμού, που ονομάζει «Στα σύρματα», εννοώντας όχι μόνο τα σύρματα της φυλακής αλλά και εκείνα των τηλεφώνων. Έτσι, ζητάει από τον διευθυντή να της παραχωρήσει κάποιους κρατούμενους, ώστε να τους εκπαιδεύσει και να τους μετατρέψει σε καταδεκτικούς τηλεφωνητές, στους οποίους ο έξω κόσμος θα βγάζει τα εσώψυχά του και θα ξεσπά τον συσσωρευμένο θυμό του.

Φίλοι και εχθροί, από τον εκκεντρικό διευθυντή των φυλακών Φωκίωνα Πάρλα (Πάνος Σταθακόπουλος) και τον αρχιφύλακα Ζιζί (Αλέξανδρος Ζουριδάκης) μέχρι τις φατρίες των «Ρεμπετών», των Ρώσων, αλλά και τον κρατούμενο καθηγητή Καλών Τεχνών (Λάκης Γαβαλάς), όλοι μαζί αποτελούν τα κομμάτια ενός δύσκολου και ιδιαίτερου παζλ.

Όλα όσα συμβαίνουν εκτός φυλακής, με τον πνευματικό ιερέα του Ιουλίου, πατέρα Νικόλαο (Τάσος Παλαντζίδης), τον χασάπη πατέρα του Σπύρου, τον Στέλιο (Βασίλης Χαλακατεβάκης), τον μεγαλοεπιχειρηματία και διαπλεκόμενο Κίμωνα Βασιλείου (Γιώργος Χρανιώτης) και τη σύντροφό του Βανέσα Ιωάννου (Ντορέττα Παπαδημητρίου), συνθέτουν ένα αστείο γαϊτανάκι, γύρω από το οποίο μπερδεύονται οι ήρωες της ιστορίας μας.

Παίζουν: Θανάσης Τσαλταμπάσης (Σπύρος), Ιβάν Σβιτάιλο (Ιούλιος), Bίκυ Παπαδοπούλου (Άννα Ρούσσου), Ντορέττα Παπαδημητρίου (Βανέσα Ιωάννου), Γιώργος Χρανιώτης (Κίμωνας Βασιλείου), Πάνος Σταθακόπουλος (Φωκίων Πάρλας, διευθυντής των φυλακών), Τάσος Παλαντζίδης (πατέρας Νικόλαος), Βασίλης Χαλακατεβάκης (Στέλιος Καταραχιάς, πατέρας Σπύρου), Ανδρέας Ζήκουλης (κρατούμενος «Τσιτσάνης»), Κώστας Πιπερίδης (κρατούμενος «Μητσάκης»), Δημήτρης Μαζιώτης (κρατούμενος «Βαμβακάρης»), Κωνσταντίνος Μουταφτσής (Λέλος, φίλος Σπύρου), Στέλιος Ιακωβίδης (Μανωλάκης, φίλος Σπύρου), Αλέξανδρος Ζουριδάκης (Ζαχαρίας Γαλάνης ή Ζιζί), Βαγγέλης Στρατηγάκος (Φάνης Λελούδας), Δημοσθένης Ξυλαρδιστός (Φατιόν), Λουκία Φραντζίκου (Πόπη Σπανού), Γεωργία Παντέλη (αστυνόμος Κάρολ Πετρή), Σουζάνα Βαρτάνη (Λώρα), Εύα Αγραφιώτη (Μάρα), Γιώργος Κατσάμπας (δικηγόρος Πρίφτης), Κρις Ραντάνοφ (Λιούμπα), Χάρης Γεωργιάδης (Ιγκόρ), Τάκης Σακελλαρίου (Γιάννης Πικρός), Γιάννης Κατσάμπας (Σαλούβαρδος), Συμεών Τσακίρης (Νίο Σέρφεν) και ο Λάκης Γαβαλάς, στον ρόλο του καθηγητή Καλών Τεχνών του σωφρονιστικού ιδρύματος.

Έρημη χώρα

Όπως ήδη σας έχει γράψει αποκλειστικά στο Znews ο Γιώργος Μπέζας, μετά το Βραχιόλι της φωτιάς, ο Γιώργος Γκικαπέππας αναλαμβάνει το νέο εγχείρημα της ΕΡΤ που έχει πολύ ενδιαφέρον θέμα.

Δώδεκα χρόνια πριν, ο φιλήσυχος αγρότης Λουκάς (Γιώργος Κέντρος) υπερασπίζεται τον γιο του, που δέχθηκε βίαιη επίθεση από ανθρώπους της νύχτας, επειδή ερωτεύτηκε μια νεαρή Ρουμάνα, η οποία κινδύνευε από κυκλώματα. Λίγες ημέρες μετά, άγνωστοι μπαίνουν στο αγρόκτημα του Λουκά και βιάζουν και δολοφονούν τη γυναίκα του. Έκτοτε ο Λουκάς μεταμορφώνεται σ’ έναν σκληροτράχηλο ερημίτη που οπλοφορεί, κηρύττοντας πόλεμο προς πάσα κατεύθυνση. Λίγους μήνες μετά, ο γιος του παντρεύεται τη νεαρή Ρουμάνα η οποία είναι έγκυος στο παιδί τους, αλλά ο Λουκάς δεν τον συγχωρεί και παύει κάθε επαφή μαζί του.

Το ζευγάρι αποκτά τη μικρή Εύα (Άννα Μαρία Μαρινάκη), η οποία γεννιέται με μια σπάνια ασθένεια, που προξενεί άγχος για την ομιλία. Ο Λουκάς αρνείται να τη γνωρίσει και δεν την έχει δει ποτέ έως σήμερα. Όταν, όμως, ύστερα από 11 χρόνια, η Εύα χάνει την ίδια ημέρα και τους δύο της γονείς σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, ο Λουκάς είναι ο μόνος Έλληνας συγγενής της που μπορεί να αναλάβει την κηδεμονία της.

Εκείνος, όμως, αρνείται πεισματικά κάθε προσέγγιση και την άγνωστη τύχη της Εύας αναλαμβάνει η Μαρίνα (Δανάη Σκιάδη), μια κοινωνική λειτουργός με διαλυμένη προσωπική ζωή, που βάζει σκοπό να μην οδηγηθεί η Εύα σε ίδρυμα, σε συνεργασία με τον Μάνο (Γιώργο Καραμίχο), έναν εισαγγελέα ανηλίκων, ο οποίος βιώνει έναν δύσκολο γάμο με τη Χριστίνα (Αλεξάνδρα Αϊδίνη), επειδή δεν μπορούν να αποκτήσουν παιδί. Η Μαρίνα, αποφασίζει να παλέψει με το τυφλό μίσος του Λουκά και μεταφέρει την Εύα στο αγρόκτημα, αναγκάζοντας έτσι εκείνον, αλλά και τον ίδιο της τον εαυτό, να αντιμετωπίσουν για πρώτη φορά τη σωτηρία τους.

Η τύχη ενός παιδιού χωρίς οικογένεια στα χέρια ανθρώπων που αναζητούν τη «χαμένη» οικογένεια.

Παίζουν: Γιώργος Κέντρος (Λουκάς), Δανάη Σκιάδη (Μαρίνα), Γιώργος Καραμίχος (Μάνος), Άννα Μαρία Μαρινάκη (Εύα), Νίκος Αρβανίτης (Στέλιος), Αλεξάνδρα Αϊδίνη (Χριστίνα), Γιώργος Γιαννόπουλος (Σερίφης), Χρήστος Κοντογεώργης (Μάρκος), Αλεξία Σαπρανίδου (Σοφία), Στέλιος Ξανθουδάκης (Χρήστος), Κίττυ Παϊταζόγλου (Στέλλα), Δημήτρης Αριανούτσος (Ανδρέας), Κωνσταντίνος Μαγκλάρας (Στράτος) και οι Ρουμάνοι ηθοποιοί Stefania Marola (Ντανιέλα), Carmen Ionescu (Ελένα), Mihai Dinvale (Βλαντ).

Συμμετέχουν οι: Ντίνα Αβαγιανού, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Δημήτρης Τοπαλίδης, Αδελαΐδα Κατσίδε.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ΕΡΤ (@ertofficial_)

Ηλέκτρα

Η συγγραφέας του Μαύρου Ρόδου, Ελένη Καπλάνη και το νέο της βιβλίο βρίσκονται στο πυρήνα του σεναρίου της νέας σειράς που όπως όλα δείχνουν έχει ενδιαφέρον καστ με πρόσωπα όπως ο Μιχαήλ Ταμπακάκης, ο Θανάσης Πατριαρχέας, η Έμιλυ Κολιανδρή αλλά και η Λουκία Παπαδάκη και ο Αποστόλης Τότσικας.

Πολύ λίγα πράγματα είναι γνωστά για τη σειρά, η οποία θα παρακολουθεί τη ζωή μιας γυναίκας τη δεκαετία του 70 και τα λάθη που πληρώνει.

Η Μεγάλη Χίμαιρα

Παρά το ότι στο τρέιλερ της ΕΡΤ η σειρά προαναγγέλλεται, πολύ λίγα πράγματα είναι γνωστά και για αυτή τη σειρά.

Πέρα από το προφανές, ότι βασίζεται σε ένα από τα σημαντικότερα πονήματα του Μ. Καραγάτση – και ένα από τα σημαντικότερα της ελληνικής λογοτεχνίας- τα μέχρι στιγμής στοιχεία κάνουν λόγο για λίγα επεισόδια, για υπερπαραγωγή που το κόστος της θα ξεπεράσει τα 4 εκατομμύρια.

Αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις αρχές του 2024 ενώ τη σκηνοθεσία θα αναλάβει ο Ντένης Ηλιάδης.

Μάλιστα, όπως σας έχουμε γράψει, η σειρά θα κάνει γυρίσματα σε Ελλάδα και εξωτερικό ενώ πολύ στενή θα είναι η συνεργασία του Δημήτρη Τάρλοου, εγγονού του Καραγάτση, για τη μεταφορά του βιβλίου για πρώτη φορά στην τηλεόραση.

Το βιβλίο είναι η ιστορία ενός ερωτικού τριγώνου, της Μαρίνας, του συζύγου της, Γιάννη και του αδελφού της, Μηνά που φέρνει δεινά στη μεγάλη συριανή οικογένεια καπεταναίων όπου η Γαλλίδα Μαρίνα μπαίνει ως νύφη.

Βρισκόμαστε στο 1931. Επιθυμώντας να ξεφύγει από την καταπίεση που της επέβαλε η γαλλική ανατροφή και το τραυματικό οικογενειακό παρελθόν της, η όμορφη Μαρίνα ερωτεύεται τον Γιάννη, έναν γοητευτικό καπετάνιο που γνωρίζει στο λιμάνι της Ρουέν. Τον ακολουθεί στη Σύρο, στην καρδιά του Αιγαίου, και εγκαθίσταται στο σπίτι της πεθεράς της.

Στη Σύρο, ακμάζουσα πρωτεύουσα των Κυκλάδων, λαχταρά να βρει την ελευθερία και έναν παράδεισο των αισθήσεων του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού -τον οποίον λατρεύει- , των μύθων και των θρύλων του. Ο σύζυγός της, από την άλλη, προσπαθεί να χτίσει μία ναυτιλιακή αυτοκρατορία δυτικών προτύπων, έχοντας δίπλα του τη σύζυγό του, η οποία στηρίζει το εγχείρημα του ψυχολογικά αλλά και οικονομικά.

Η Μαρίνα γοητεύεται από την απλότητα, την ομορφιά και τις παραδόσεις του νέου αυτού περιβάλλοντος. Απολαμβάνει τη σταθερότητα και τις απολαύσεις που της προσφέρει η ελληνική κουλτούρα και ο σύζυγος της, καθώς και τις γνώσεις του νεότερου αδερφού του Μηνά, ενός μορφωμένου φοιτητή στη Νομική Σχολή της Αθήνας, παραμένοντας «εξωτική» στα μάτια των υπόλοιπων ανθρώπων της κλειστής κοινότητας του νησιού. Αρχικά, βιώνει έναν πραγματικό μήνα του μέλιτος, ένα συναρπαστικό ταξίδι κατά το οποίο ανακαλύπτει τον εαυτό της και -φαινομενικά- αφήνει πίσω τους δαίμονές της.

Όταν η καταστροφή χτυπάει τις επιχειρήσεις του άντρα της, ο κόσμος της Μαρίνας κατρακυλάει σε μία δίνη έρωτα, πάθους και θανάτου. Με έναν χρεοκοπημένο σύζυγο, ο οποίος αναγκάζεται να επιστρέψει ξανά στη δουλειά του στα πλοία, και στο ασήκωτο βάρος μιας μικρής κόρης, η Μαρίνα σύντομα γίνεται απόκληρος της κοινωνίας της Σύρου. Οι Έλληνες θεοί και δαίμονες αποδεικνύονται ακόμα πιο αμείλικτοι για τον εύθραυστο ψυχισμό της, καθώς υποκύπτει στον πόθο της για τον νεαρό κουνιάδο της. Όσο ακόμα πασχίζει να βρει τον εαυτό της σε μια περίοδο που η ίδια είναι θύμα επικρίσεων, αυτό το θυελλώδες ερωτικό τρίγωνο θα οδηγήσει σε σοκαριστικές συνέπειες, αντάξιες των αγαπημένων της αρχαίων ελληνικών τραγωδιών.

Διαβάστε ακόμη:

Ριάλιτι 2023-2024: Ο τηλεοπτικός οδηγός της σεζόν ανά κανάλι