Famagusta: «Είναι σκληρές οι συνθήκες στα γυρίσματα» – Πότε θα δούμε τη σειρά;
Σειρές

Famagusta: «Είναι σκληρές οι συνθήκες στα γυρίσματα» – Πότε θα δούμε τη σειρά;

Famagusta: «Είναι σκληρές οι συνθήκες στα γυρίσματα» – Πότε θα δούμε τη σειρά;

O ένας εκ των παραγωγών της σειράς, Κούλλης Νικολάου, μίλησε στην Ελένη Μενεγάκη

Για τη σειρά Famagusta, που βρίσκεται στο στάδιο των γυρισμάτων, μίλησε μεταξύ άλλων στην Ελένη Μενεγάκη ο Κούλλης Νικολάου, ένας εκ των παραγωγών της σειράς.

Όπως είπε ο ηθοποιός, είναι σειρά που θα βγει στο Mega το 2024, δεν έχει οριστεί ημερομηνία που θα τη δούμε και περιέγραψε τι γίνεται στα γυρίσματα.

«Δουλεύουμε πάνω του πολύ σκληρά, είναι μια υπερπαραγωγή, συμμετέχουν απίστευτοι ηθοποιοί, ό,τι πω είναι λίγο, το βιώνω από τα γυρίσματα. Τώρα θα πάμε Λονδίνο για γύρισμα. Είναι σκληρές οι συνθήκες αλλά νιώθουμε ότι θα δώσουμε κάτι για την Ελλάδα, την Κύπρο. Για να μην το παίρνουμε στο πολιτικό και πατριωτικό, είναι ένα σίριαλ που σμίγει τη μυθοπλασία με την πραγματικότητα και τονίζει τα πράγματα. Έγινε μια εισβολή στην Κύπρο, υπάρχει μία κατοχή, υπάρχει πόνος του πολέμου, υπάρχουν αγνοούμενοι και ναι, μέσα σε ένα σίριαλ μπορούμε να τα δώσουμε και να περάσουμε την ιστορία με έναν τέτοιο τρόπο» είπε χαρακτηριστικά.

Η ιστορία της σειράς Famagusta

Ένα ζευγάρι νέων ανθρώπων (εκείνη 17 και εκείνος 19 ετών) χάνει την ημέρα της εισβολής το τριών μηνών μωρό του. Οι ίδιοι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον τόπο τους, χάνοντας παράλληλα και κάθε ελπίδα να βρεθεί το μωρό τους.

Ένα βρέφος κατάφερε μέσα στο εφιαλτικό σκηνικό του πολέμου να επιβιώσει και σήμερα είναι ένας πενηντάχρονος άντρας που τον παρακολουθούμε να ζει τη δική του ζωή στο Λονδίνο, παράλληλα με εκείνη της οικογένειάς του, στην Κύπρο, που αγνοεί την τύχη του.

Η επιστροφή του αγνοούμενου γιου στην πατρίδα του, με αφορμή ένα ντοκιμαντέρ για λογαριασμό μια διεθνούς πλατφόρμας, αναμένεται να αποδειχθεί μοιραία τόσο για τη ζωή του, όσο όμως και για τις ζωές όλων των ηρώων της σειράς Famagusta.

Εμπνευσμένη από τα γεγονότα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το καλοκαίρι του 1974, η σειρά αναμένεται να παρουσιάσει μαρτυρίες και γεγονότα από τον ξεριζωμό χιλιάδων Ελληνοκυπρίων.

Με ένα πλούσιο καστ ηθοποιών και γυρίσματα σε Λονδίνο, Αθήνα και Κύπρο, το Famagusta θα εξερευνήσει την ιστορία μιας οικογένειας που έχασε το μωρό της την ημέρα της κατάληψης της Αμμοχώστου. 50 χρόνια μετά, εκείνο το βρέφος θα γυρίσει στο νησί και θα ανακαλύψει τους πραγματικούς του γονείς.