Famagusta: «Κινδυνεύω», το τραγούδι που ντύνει τον έρωτα της Χριστίνας και του Ανδρέα
Σειρές

Famagusta: «Κινδυνεύω», το τραγούδι που ντύνει τον έρωτα της Χριστίνας και του Ανδρέα

Famagusta: «Κινδυνεύω», το τραγούδι που ντύνει τον έρωτα της Χριστίνας και του Ανδρέα

Ακούστε την υπέροχη ερμηνεία του Κώστα Τουρνά

Στις ψηφιακές πλατφόρμες κυκλοφόρησε το δεύτερο επίσημο τραγούδι της σειράς του MEGA, Famagusta, με τίτλο «Κινδυνεύω» και τη φωνή του Κώστα Τουρνά.

Το σενάριο της σειράς εναλλάσσεται μεταξύ του χθες και του σήμερα και πέρα από τις μαρτυρίες ανθρώπων που βίωσαν τη φρίκη του πολέμου, ρίχνει κλεφτές ματιές στις ζωές των πρωταγωνιστών λίγο πριν την εισβολή. Στο δεύτερο επεισόδιο, η Famagusta μας αποκάλυψε τον τρόπο που γνωρίστηκαν η Χριστίνα και ο Αντρέας. Μια ρομαντική ιστορία που ντύθηκε μουσικά με ένα ολοκαίνουριο, αισθαντικό τραγούδι.

Το «Κινδυνεύω» είναι ένα ερωτικό σύγχρονο τραγούδι που έγραψαν ο Χρίστος Στυλιανού και η Ελένη Ζιώγα για τις ανάγκες της σειράς Famagusta με την πρόθεση να υποστηρίξει μουσικά τη  σκηνή  αναδρομής στη δεκαετία του 1970. Η Χριστίνα και ο Ανδρέας βρίσκονται στο αυτοκίνητο, όταν το ραδιόφωνο παίζει το τραγούδι «Κινδυνεύω», που όπως λέει η ηρωίδα είναι το τραγούδι του ζευγαριού. Η νοσταλγική μελωδία ντύνει τις όμορφες σκηνές που περιγράφουν τη γνωριμία τους, την πρόταση γάμου, αλλά και τον ερχομό του μωρού που τελικά χάθηκε στη δίνη του πολέμου.

Δείτε την ρομαντική και συγκινητική σκηνή:

Όπως σημειώνουν οι δημιουργοί του τραγουδιού, με σκοπό να ενώσουν τον ήχο και το στίχο του σήμερα με τη νοσταλγία της εποχής που διαδραματίζεται η συγκεκριμένη σκηνή πρότειναν στον σπουδαίο τραγουδοποιό και τραγουδιστή Κώστα Τουρνά να ερμηνεύσει το νέο αυτό τραγούδι, ο οποίος και αποδέχτηκε με χαρά την πρόταση.

Το soundtrack του «Κινδυνεύω» είναι διαθέσιμο σε YouTube και Spotify.

Κώστας Τουρνάς: Ο τραγουδοποιός που έντυσε μουσικά τα ‘70s

Ο Κώστας Τουρνάς (Τρίπολη Αρκαδίας, 23 Σεπτεμβρίου 1949) είναι Έλληνας τραγουδοποιός και ένας εκ των πρωτοπόρων και ιδρυτών της ελληνικής ροκ.

Το «Άνθρωπε αγάπα» γράφτηκε το ’70 με αφορμή/ερέθισμα την αντιπολεμική ταινία του Στιούαρτ Χάγκμαν Φράουλες και αίμα (1970). Το «Ήλιε μου» γράφτηκε σε συνεργασία με τον Ρόμπερτ Ουίλιαμς.

Την άνοιξη του 1971, πριν ακόμα ολοκληρώσει την στρατιωτική του θητεία, ξεκίνησε πρόβες με τους POLL, τον Ρόμπερτ Ουίλιαμς, τον Σταύρο Λογαρίδη και τον Κώστα Παπαϊωάννου. Το συγκρότημα είχε μεγάλη επιτυχία, αλλά διαλύθηκε έχοντας βγάλει δύο δίσκους και έκτοτε άρχισε η σόλο καριέρα του Τουρνά.

Πρώτος δίσκος μετά από τη διάλυση του συγκροτήματος ήταν τα «Απέραντα χωράφια» και ακολούθησαν τα άλμπουμ: «Αστρόνειρα», «Κυρίες & κύριοι», «Λευκά φτερά», «Επί Γης ειρήνη», «Στο σινεμά», «Τρωικός Πόλεμος», «Αγαπημένη», «Η πρόβα», «Τώρα», «Λίγη αμαρτία», «Υπερβολές», «Tora Tora Tora», «Κλισέ», «Παιχνίδι», «Αλητείες», «Κάτω απ’ την Ακρόπολη», «Ντουέτα» με τη συμμετοχή 12 ακόμα τραγουδιστών, «Δεν λέει» και «Κλέβει ο καιρός».

Το ’78 και για τέσσερα χρόνια πήρε ιδιαίτερα μαθήματα (αρμονία – σύνθεση) από τον Κώστα Κλάβα. Το 2012 εξέδωσε το “Κώστας Τουρνάς ’11” με τέσσερα νέα τραγούδια. Στη συσκευασία αυτή περιλαμβανόταν και ένα cd με live εκτελέσεις τραγουδιών του και το ίδιο σε οπτικοακουστικό σε DVD, μαζί με ένα βιβλιαράκι με σκέψεις του. Επίσης την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε και το App “Tournas” από το iTunes. Τον Δεκέμβριο του 2022 κυκλοφόρησε το άλμπουμ “Αθώος” με 11 νέα τραγούδια, εκ των οποίων ένα τραγούδι το “Αν ακόμα μπορείς” κυκλοφόρησε ως single. Άλλο ένα single κυκλοφορεί σε συνεργασία με την Πέγκυ Ζήνα με το τραγούδι που έδωσε ο Κώστας Τουρνάς στην Καίτη Γαρμπή το “Ό,τι ονειρευόμαστε γίνεται”. Κέρδισε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ με βραβεία και διακρίσεις, με «χρυσό» κατάλογο σε πωλήσεις δίσκων, τηλεοπτικές και παραγωγικές δραστηριότητες.

Δεκάδες τραγουδιστές έχουν πει τραγούδια του, ενώ έχει συνθέσει πάνω από 500 τραγούδια.

*Τα βιογραφικά στοιχεία του Κώστα Τουρνά περιλαμβάνονται στην επίσημη ιστοσελίδα του tournas.gr

Famagusta: Οι στίχοι του τραγουδιού Κινδυνεύω

Άγριος ποταμός

Που τον λένε πόθο

Πια με πλημμυρίζει

Θάνατος αργός

Μ’ απειλεί, το νιώθω

Μα δεν με φοβίζει Κι όταν μιλάει η λογική

Δεν την πιστεύω

Στην απειλή σου

Έχω αφεθεί

Να κινδυνεύω

Στον έρωτά σου έχω χαθεί

Και κινδυνεύω

Κάθε ναυαγός

Σε στεριά ελπίζει

Μα νερό αγκαλιάζει

Κάπου ζωντανός

Πως θα βγει νομίζει

Όσο κι αν βουλιάζει

Κι αν το θελήσεις να σωθώ

Θα επιζήσω

Κι αν με τραβήξεις στο βυθό Θα ακολουθήσω

Στον έρωτα σου να χαθώ

Κι ας μη γυρίσω

Σ’ άγριο ποταμό

να ριχτώ διαλέγω

Το διακινδυνεύω