Famagusta: Πότε επιστρέφει και γιατί αλλάζει ώρα προβολής; Η έκπληξη που ετοιμάζει το Mega πριν από τον β’ κύκλο
Σειρές

Famagusta: Πότε επιστρέφει και γιατί αλλάζει ώρα προβολής; Η έκπληξη που ετοιμάζει το Mega πριν από τον β’ κύκλο

Famagusta: Πότε επιστρέφει και γιατί αλλάζει ώρα προβολής; Η έκπληξη που ετοιμάζει το Mega πριν από τον β’ κύκλο

Το Znews έμαθε όλες τις λεπτομέρειες!

Σε νέα ώρα θα επιστρέψει για τον δεύτερο κύκλο 8 επεισοδίων – όπως σας είχαμε επισημάνει– η δραματική σειρά του Αντρέα Γεωργίου και του Κούλλη Νικολάου, Famagusta.

Ο δεύτερος κύκλος θα κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 7 Απριλίου στις 22.40 αντί για τις 21.00 το βράδυ όπως είδαμε τα επεισόδια του πρώτου κύκλου.

Ο λόγος που γίνεται αυτή η μετακίνηση είναι διπλός και απολύτως δικαιολογημένος από την πλευρά του Mega.

Αρχικά, επέστρεψε ήδη τις Κυριακές στις 21.00 η Γη της ελιάς, η έτερη επιτυχημένη σειρά του καναλιού. Οπότε όταν ξεκινήσει ο δεύτερος κύκλος του Famagusta δεν υπάρχει λόγος να μετακινηθεί εκ νέου το κυριακάτικο ραντεβού του κοινού με τη Γη.

Ο δεύτερος λόγος είναι και ο σημαντικότερος και πιο σοβαρός. Η Famagusta θα αλλάξει σήμανση καταλληλότητας και πλέον θα είναι κατάλληλη για άτομα άνω των 16 ετών, πράγμα που σημαίνει ότι η ώρα προβολή της δεν μπορεί να είναι στην αμιγώς prime time όπου παρακολουθεί τηλεόραση η μέση οικογένεια.

Γιατί αλλάζει η σήμανση καταλληλότητας; Όπως ήδη έχουμε δει, πέρα από την ιστορία της οικογένειας Σέκερη που διαδραματίζεται στο τώρα, η σειρά εμπνέεται και παρουσιάζει τα δραματικά γεγονότα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974, μέσα από τις γλαφυρές διηγήσεις ανθρώπων που τα έζησαν.

Κάποιες μαρτυρίες όμως είναι ιδιαίτερα σκληρές, όπως αυτή που είδαμε στο τελευταίο επεισόδιο του πρώτου κύκλου, του Ελληνοκύπριου που βιάστηκε στις τουρκικές φυλακές και η δραματοποιημένη απεικόνισή τους είναι κατάλληλη για συγκεκριμένο ηλικιακό κοινό.

Έτσι το κανάλι, για να είναι σύννομο με τις απαιτήσεις και τους κανόνες της τηλεόρασης, μετακινεί τον δεύτερο κύκλο λίγο πιο αργά, αμέσως μετά τη Γη της ελιάς.

Αυτό βέβαια είναι χαράς Ευαγγέλια για τους φανς του Αντρέα Γεωργίου που θα έχουν την ευκαιρία κάθε Κυριακή να παρακολουθούν δύο σειρές του αγαπημένου τους ηθοποιού και σκηνοθέτη, back-to-back, όπως λέμε.

Η έκπληξη που ετοιμάζει το Mega πριν από τον δεύτερο κύκλο

Όπως μάθαμε μάλιστα, το Mega ετοιμάζει και μια ιδιαίτερη έκπληξη για το κοινό της Famagusta

Στο τελευταίο επεισόδιο του πρώτου κύκλου είδαμε καρέ καρέ, σαν ανάμνηση, τον βιασμό του Μιχάλη. Η σκηνή που παρακολουθήσαμε όμως ήταν μονταρισμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι κατάλληλη για την ώρα προβολής της σειράς.

Έτσι το Mega αποφάσισε να προβάλλει ξανά στις 4 Απριλίου το συγκεκριμένο επεισόδιο στη νέα ώρα της σειράς, σαν bonus στους τηλεθεατές,  σε μια uncut εκδοχή της σκηνής του βιασμού, που σίγουρα θα συζητηθεί.

Έτσι το κανάλι εγκαινιάζει τον δεύτερο κύκλο λίγες μέρες νωρίτερα και δίνει την ευκαιρία στο κοινό να βιώσει ακόμα πιο δραματικές σκηνές.

Famagusta: Τι θα δούμε στον β’ κύκλο της σειράς;

Πυρετωδώς όλο τον Μάρτιο συνεχίζονται τα γυρίσματα του δεύτερου κύκλου και ο Αντρέας Γεωργίου ανεβάζει αρκετά stories από αυτά.

Ο δεύτερος κύκλος όπως φαίνεται και στο τρέιλερ θα αφορά την κατάσταση που βίωσαν οι εκτοπισμένοι πρόσφυγες από την κατεχόμενη Κύπρο στα ελεύθερα εδάφη του νησιού.

Για τις ανάγκες του σεναρίου θα στηθεί ένας ολόκληρος καταυλισμός με σκηνές, όπως εκείνοι που είχαν δημιουργηθεί πρόχειρα για την υποδοχή χιλιάδων προσφύγων από τα Κατεχόμενα.

Τι γίνεται όμως με τους ήρωες του τώρα;

Η παρέμβαση του Κλεάνθη ανέτρεψε τα δεδομένα στη δίκη του Μάικλ και ο Μάικλ βλέπει για πρώτη φορά φως στην υπόθεση που λίγο έλειψε να τον οδηγήσει στη φυλακή.

Θα παρακολουθήσουμε πώς θα αντιδράσει ο Θοδωρής (Στέφανος Μιχαήλ) , ο πραγματικός δολοφόνος της Ελένης αλλά και η οικογένεια Σέκερη μπροστά στην τραγική αλήθεια.

Η Μαριάννα (Δάφνη Κιουρκτσόγλου) και ο Θοδωρής θα βρεθούν αντιμέτωποι με την μεγαλύτερη κρίση στον γάμο τους. Θα μπορέσει η Μαριάννα να συγχωρέσει την απιστία και ο Θοδωρής να ανακάμψει από εκείνο το μοιραίο βράδυ που κατέληξε με την ερωμένη του νεκρή; Το ζευγάρι είχε ξεκινήσει προσπάθεια να αποκτήσει παιδί, με τη μεγάλη κόρη της οικογένειας Σέκερη να αγνοεί τελείως τόσο την εξωσυζυγική σχέση, όσο φυσικά και την κατάληξη αυτής που στέλνει τον Θοδωρή στη φυλακή.

Ο Μάικλ αθωώνεται, συνεχίζει με νέα συνάδελφο το ντοκιμαντέρ, μέσω του οποίου οι τηλεθεατές θα παρακολουθήσουν περισσότερες μαρτυρίες από τα γεγονότα εκείνα πριν από 50 χρόνια.

Η Ιφιγένεια (Βασιλική Τρουφάκου) βρίσκεται μόνιμα στο πλευρό του Παύλου (Αντρέας Γεωργίου), δίνοντας έτσι μεγάλη χαρά και στον γιο τους, Αντρίκο. Πόσο όμως θα διαρκέσει αυτή η ευτυχία, με δεδομένο πως η κατάσταση της υγείας του Παύλου επιδεινώνεται μέρα με την ημέρα; Θα μπορέσει η Ιφιγένεια να πάρει την επιμέλεια του γιου της, προσφέροντας έτσι ανακούφιση και στον Παύλο που δεν θέλει να αφήσει πίσω του εκκρεμότητες;