«Φλόγα και άνεμος»: Ένας θυελλώδης έρωτας πεθαίνει – Η Κυβέλη πληροφορείται τον θάνατο του Γιώργη της
Σειρές

«Φλόγα και άνεμος»: Ένας θυελλώδης έρωτας πεθαίνει – Η Κυβέλη πληροφορείται τον θάνατο του Γιώργη της

«Φλόγα και άνεμος»: Ένας θυελλώδης έρωτας πεθαίνει – Η Κυβέλη πληροφορείται τον θάνατο του Γιώργη της

Όσα θα δούμε στο επεισόδιο του Σαββάτου (12/11)

Ένα απρόσμενο τηλεφώνημα τη νύχτα ταράζει την Κυβέλη, η οποία πληροφορείται ότι ο αγαπημένος της Γιώργης έφυγε από τη ζωή.

Όλοι προετοιμάζονται για να αποχαιρετήσουν τον μεγάλο άντρα που καθόρισε -στο μέτρο που μπορούσε- τη μοίρα της χώρας.

Η Κυβέλη αρνείται την κηδεία δημοσία δαπάνη και συνοδεύει τον πολιτικό ηγέτη και θυελλώδη έρωτα της ζωής της στο τελευταίο του ταξίδι.

Τι θα δούμε στο επεισόδιο του Σαββάτου (12/11):

1968

Νύχτα στο σπίτι της Κυβέλης. Όλοι κοιμούνται. Χτυπάει το τηλέφωνο, δεν είναι για καλό… Η Κυβέλη μαθαίνει ότι ο Γιώργης «έφυγε». Τους συνταγματάρχες δεν βολεύει η συγκυρία, η κηδεία θα συμπέσει με τη δίκη του Παναγούλη. Η Μαργαρίτα με τη Σοφία και τον Γιώργο, τα παιδιά του Ανδρέα, έρχονται. Η Φωτεινή και ο Μιχάλης ετοιμάζονται για τη μεγάλη έξοδο. Όλοι προετοιμάζονται να αποχαιρετήσουν τον μεγάλο άντρα που καθόρισε -στο μέτρο που μπορούσε- τη μοίρα της χώρας. Και η οικογένεια και η χούντα. Ο Γιώργης μεταφέρεται στο εκκλησάκι του «Ευαγγελισμού». Ο Γκούβερης βγάζει λόγο και προσπαθούν με κάθε μέσο να εκμεταλλευτούν την ευαισθησία του λαού απέναντι στον πολιτικό ηγέτη. Η Κυβέλη αρνείται την κηδεία δημοσία δαπάνη.

ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Η Κυβέλη παρατάει το σανίδι γιατί της το ζητάει ο Γιώργης της, για να μεγαλώσει τον γιο τους. Ο Παπανδρέου αναγγέλλει την ίδρυση του Δημοκρατικού Κόμματος. Η Κυβέλη και ο Παπανδρέου παντρεύονται. Η Κυβέλη και η Κοτοπούλη είναι πια φίλες. Η Κυβέλη έρχεται αντιμέτωπη με τις απιστίες του Γιώργη της. Η γειτόνισσά τους στο Καστρί είναι, επίσης, θύμα της γοητείας του. Το ναζιστικό κόμμα ανεβαίνει επικίνδυνα στη Γερμανία. Ο Παπανδρέου εξορίζεται στα Κύθηρα και η οικογένεια πέφτει σε οικονομική δυσπραγία. Ο Γιωργάκης εμφανίζει εγκεφαλίτιδα.