«Η παραλία»: Αυτό είναι το τραγούδι των τίτλων της σειράς!
Σειρές

«Η παραλία»: Αυτό είναι το τραγούδι των τίτλων της σειράς!

«Η παραλία»: Αυτό είναι το τραγούδι των τίτλων της σειράς!

Όλες οι λεπτομέρειες για τη μουσική επένδυση της νέας σειράς της ΕΡΤ1

Εντύπωση έχει προκαλέσει στο τηλεοπτικό κοινό η νέα σειρά της ΕΡΤ1, «Η παραλία», ήδη από τα πρώτα επεισόδια που έχουν προβληθεί. Ειδικά το τραγούδι που ακούγεται στους τίτλους είναι ψηλά στις αναζητήσεις.

Η υπόθεση διαδραματίζεται στα Μάταλα τη δεκαετία του 70. Η σκηνοθεσία είναι του Στέφανου Μπλάτσου και το σενάριο των Γιώργου Χρυσοβιτσάνου και Κώστα Γεραμπίνη.

Τη μουσική επιμέλεια της σειράς έχει αναλάβει ο Ασημάκης Κοντογιάννης, τα τραγούδια (στίχοι -μουσική) όμως της σειράς είναι δημιουργήματα του Alex Sid (Αλέξανδρος Σιδηρόπουλος) και του Δημήτρη Νάσιου (Quasamodo).

Το τραγούδι των τίτλων της σειράς λέγεται Blazing και το ερμηνεύουν οι Man Called Shadow, ένα συγκρότημα που φέρει την υπογραφή των δύο μουσικών.

Το Alex Sid το τηλεοπτικό κοινό γνωρίζει ήδη μέσα από τη μουσική που έγραψε για τις «Άγριες Μέλισσες».

Μάλιστα σε αρκετά κομμάτια της σειράς τραγουδούσε η πρωταγωνίστρια, Δανάη Μιχαλάκη, η οποία στην «Παραλία» υποδύεται την «Υπατία Αρχοντάκη».

Ποιος είναι ο Αλέξανδρος Σιδηρόπουλος

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και ξεκίνησε να παίζει κιθάρα από 13 χρόνων.

Έζησε στο Λονδίνο εκεί όπου σπούδασε παραγωγή ήχου και sound design.

Εργάστηκε στο βραβευμένο στούντιο Boom Ltd και στις μεγαλύτερες παραγωγές τηλεόρασης και κινηματογράφου του BBC, Channel 4 και HBO.

Ήταν υποψήφιος στην ομάδα καλύτερου ήχου για τα Atonement και Generation Kill.

Στην Ελλάδα, εργαζόταν ως sound designer και άρχισε να γράφει μουσική για τον κινηματογράφο, ενώ το 2019 έγραψε και ενορχήστρωσε τα μουσικά θέματα και τραγούδια για τις «Αγριες Μέλισσες».

Η υπόθεση της σειράς

Σεπτέμβριος 1969, Μάταλα. Η νεαρή γιατρός Υπατία Αρχοντάκη (Δανάη Μιχαλάκη) επιστρέφει από το Λονδίνο, στον τόπο της παιδικής της ηλικίας, προκειμένου να ανακοινώσει στην οικογένειά της ότι αρραβωνιάζεται και σκοπεύει να παντρευτεί τον Γιώργο (Γιάννης Κουκουράκης). Ο Γιώργος, ο οποίος ζει μαζί της στο Λονδίνο και εργάζεται στα ναυτιλιακά, θα έρθει στην Κρήτη λίγες ημέρες μετά την Υπατία προκειμένου να ζητήσει το χέρι της και επίσημα από την οικογένειά της.

Το πρώτο βράδυ της Υπατίας στα Μάταλα θα συνοδευτεί από την επανασύνδεση με τις παιδικές της φίλες, στις οποίες θα προτείνει να την παντρέψουν. Δίνουν ραντεβού στο πάρτι των χίπηδων, οι οποίοι έχουν βρει στέγη στη μαγευτική παραλία της περιοχής. Εκεί, η Υπατία θα γνωρίσει την περίεργη, αλλά και φιλόξενη κοινότητα των «παιδιών των λουλουδιών», μέλος της οποίας είναι και ο Χάρι (Δημήτρης Μοθωναίος). Ανάμεσά τους θα γεννηθεί ένας έρωτας που ξεκινά με πόνο και εμπόδια και θα βρεθεί στο επίκεντρο μιας δίνης που θα συμπαρασύρει στο πέρασμά της όλα όσα οι ήρωές μας θεωρούσαν δεδομένα.

Σύντομα, με αφετηρία μια τραγική δολοφονία που θα συνταράξει την περιοχή, αλλά περισσότερο απ’ όλους την ίδια την Υπατία, ο παράδεισός της θα δοκιμαστεί πολύ σκληρά.

Διαβάστε ακόμα

«Η παραλία»: Grey’s Anatomy στα Μάταλα και το Twitter έμεινε άφωνο με τα Αγγλικά της Μιχαλάκη