«Η παραλία»: Ένας αντισυμβατικός έρωτας, ένας φόνος και οι εντυπώσεις του 1ου επεισοδίου
Σειρές

«Η παραλία»: Ένας αντισυμβατικός έρωτας, ένας φόνος και οι εντυπώσεις του 1ου επεισοδίου

«Η παραλία»: Ένας αντισυμβατικός έρωτας, ένας φόνος και οι εντυπώσεις του 1ου επεισοδίου

Το Znews σας βάζει να δείτε μέσα από την «κλειδαρότρυπα» της σειράς

«Η παραλία» έρχεται πολλά υποσχόμενη μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ, με την πρεμιέρα να πραγματοποιείται στις 4 Σεπτεμβρίου στις 22:45.

Βουτηγμένοι στην εποχή των χίπις, η σειρά μεταφέρει εικόνες από μια εποχή που είναι διχασμένη τόσο ως πριν την «καταπίεση» της δικτατορίας όσο και ως προς την ελευθερία που έφεραν τα «παιδιά των λουλουδιών».

Το Znews είδε το πρώτο επεισόδιο πριν από την μεγάλη πρεμιέρα και έρχεται να σου μεταφέρει όλα όσα είδε.

Όλα ξεκινούν το 1969 με φόντο μια παμπ στο μακρινό Λονδίνο. Η Υπατία (Δανάη Μιχαλακη) δέχεται πρόταση γάμου από τον γοητευτικό Γιώργο (Γιάννης Κουκουράκης). Αυτός από καλή οικογένεια και με αρκετά καλή δουλειά μιας και ασχολείται με τα ναυτιλιακά, προσφέροντας μια μεγαλύτερη ασφάλεια στην αγαπημένη του.

Η Υπατία αποφασίζει να επιστρέψει στην Κρήτη και να ανακοινώσει τα ευχάριστα νέα στην οικογένεια της. Η μητέρα της, Αντιγόνη (Γιούλικα Σκαφιδά), αντιλαμβάνεται πως η κόρη της μόνο ερωτευμένη δεν είναι αλλά εφόσον την διαβεβαιώνει πως είναι ευτυχισμένη της αρκεί.

Από την άλλη, ο Διονύσης Αρχοντάκης (Αλέξανδρος Λογοθέτης) που βρίσκεται στα όρια της χρεοκοπίας φαίνεται να γοητεύεται από την περιουσία του μέλλοντα γαμπρού.

Στο οικογενειακό τραπέζι των Αρχοντάκηδων γνωρίζουμε και την μυστηριώδη γιαγιά της οικογένειας, την Νικολίνα Αρχοντάκη (Μπέττυ Λιβανού). Η κινησιολογία της, ο τόνος της φωνής της προμηνύει αρκετά για τον ρόλο της που σίγουρα θα είναι το κλειδί για αρκετά ζητήματα.

Μαζί της και ο γιος της, Δημητρός (Γιώργος Νινιός). Η νευροδιαφορετικότητα του τον κάνει αξιαγάπητο αφού τους προσεγγίζει όλους με αρκετή αγάπη. Βρίσκεται συνεχώς δίπλα στη μητέρα του, η οποία φροντίζει να τον προσέχει στο έπακρον.

Ένας από τους πιο ιδιαίτερους χαρακτήρες η καλύτερα ο «κακός» του χωριού είναι ο Γράντος (Νικόλας Παπαγιάννης). Ένας αγροίκος που ξεσπά τα νεύρα του βιάζοντας τη γυναίκα του. Ο ανεκπλήρωτος έρωτας του με την Υπατία τον κάνει ακόμη πιο φοβικό, με την επίσκεψη του στην παραλία των χίπηδων να αφήνει πολλά ερωτηματικά.

Η Υπατία, λοιπόν, αφού συνάντησε τις κολλητές της φίλες, Μαρία (Γωγώ Καρτσάνα) και τη Ρηνιώ (Νάνσυ Μπουκλή), πηγαίνει μαζί τους στο πάρτι που έστησαν οι χίπηδες στην παραλία. Τα κορίτσια που θα είναι και κουμπάρες της έχουν συνάψει σχέση με τους χίπηδες.

Ένας από αυτούς είναι ο Πιτ (Κώστας Νικούλι), ο οποίος μιλάει μόνο στα αγγλικά και γνωρίζει ελάχιστες λέξεις από τα ελληνικά.

Ο Χάρι Πιρς (Δημήτρης Μοθωναίος) είναι γιατρός και επικεφαλής των χίπηδων, ο οποίος βλέποντας την Υπατία «κοκκαλώνει». Σε αυτό το σημείο αντιλαμβανόμαστε ως θεατές πως ο «μαλλιάς» της παραλίας θα διεκδικήσει έντονα την κόρη της εύπορης οικογένειας των Αρχοντάκηδων.

Και όσο όλοι διασκεδάζουν και ζουν την απόλυτη ελευθερία, ένα αποτρόπαιο γεγονός φαίνεται πως θα καλύψει με μαύρο τα Μάταλα.

Η Ρηνιώ αποφάσισε να συναντήσει τον Πιτ στην άλλη άκρη της παραλίας μιας και έβαψε κόκκινα τα μαλλιά της, όπως της πρότεινε εκείνος. Μόνο που φτάνοντας στο σημείο, ένας μαυροφορεμένος άνδρας αποφασίζει να την σκοτώσει προκαλώντας της ασφυξία.

Μήπως ο δολοφόνος είναι ο Γράντος αφού είχαν κόντρα για τα οικονομικά; Ή είναι κάποιος άλλος που μέχρι στιγμής δεν μπορούμε να σκεφτούμε;

Η σειρά είναι βασισμένη στο βιβλίο της Πηνελόπης Κουρτζή, «Το κορίτσι με το σαλιγκάρι».

Τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Στέφανος Μπλάτσος  ενώ το σενάριο είναι των Γιώργου Χρυσοβιτσάνου και Κώστα Γεραμπίνη.

Συνοψίζοντας, στο πρώτο επεισόδιο βλέπουμε ξεκάθαρα το πως ήταν η ζωή τα τέλη της δεκαετίας του 60, αρχές του ‘70.

Τα χρώματα, η ένδυση των ηθοποιών, τα σκηνικά, η παραλία με τις εντυπωσιακές σπηλιές στην Κρήτη σε μεταφέρουν αυτόματα σε μια εποχή που αρκετοί την έχουμε ακούσει από διηγήσεις.

Η ελευθερία των χίπηδων κόντρα στα πρέπει και στα μη της πολιτικής σκηνής της χώρας μεταδίδει αυτούσια όσα ξέρουμε μέχρι σήμερα.

Αξιοσημείωτο ήταν το γεγονός ότι η χρήση της αγγλικής γλώσσας υπήρχε στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου επεισοδίου. Ωστόσο, δεν ήταν κάτι που θα «ξενίσει» τον μέσο τηλεθεατή.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η σειρά θα περιλαμβάνει πολύ έρωτα, μυστήριο, μια περίεργη δολοφονία και έναν διαφορετικό κόσμο μέσα στην «κανονικότητα» των Ματάλων.

Διαβάστε επίσης

«Η παραλία»: Ο Δημήτρης Μοθωναίος μας συστήνει τον «Χάρι Πιρς»