«Ηλέκτρα»: Αυτοί είναι οι ηθοποιοί της νέας σειράς της ΕΡΤ
Σειρές

«Ηλέκτρα»: Αυτοί είναι οι ηθοποιοί της νέας σειράς της ΕΡΤ

«Ηλέκτρα»: Αυτοί είναι οι ηθοποιοί της νέας σειράς της ΕΡΤ

Δείτε αναλυτικά το καστ και τους ρόλους της «Ηλέκτρας»

Πολλά είχαμε ακούσει -κυρίως για το καστ- και λίγα ήταν τελικά τα δεδομένα για τη νέα σειρά της ΕΡΤ1, «Ηλέκτρα» που θα προβληθεί το φθινόπωρο.

Και τελικά οι επίσημες ανακοινώσεις έλυσαν το μυστήριο και για τους ηθοποιούς αλλά και για την υπόθεση της σειράς.

Πρόκειται λοιπόν για ερωτικό δράμα εποχής, βασισμένο σε μια ιδέα της Ελένης Καπλάνη (η συγγραφέας του Μαύρου Ρόδου), σε σκηνοθεσία της Βίκυ Μανώλη και σενάριο των Μαντώ Αρβανίτη και Θωμά Τσαμπάνη ενώ την παραγωγή έχει αναλάβει η JK Productions – Καραγιάννης.

Η σειρά μάς μεταφέρει στη δεκαετία του ’70 για να μας περιγράψει την ιστορία μιας γυναίκας καταπιεσμένης από τις συμβάσεις της εποχής και τον καθωσπρεπισμό μιας μικρής κοινωνίας ενός νησιού.

Η υπόθεση της σειράς και οι βασικοί ρόλοι

1972. Νήσος Αρσινόη. Η Ηλέκτρα (Έμιλυ Κολιανδρή), μια γυναίκα εγκλωβισμένη στους ρόλους που άλλοι διάλεξαν για εκείνη, της καλής κόρης, συζύγου και μάνας, ασφυκτιά στην κλειστή νησιωτική κοινωνία. Παντρεμένη με τον -κατά πολλά χρόνια μεγαλύτερό της- δήμαρχο της Αρσινόης Σωτήρη Βρεττό (Τάσος Γιαννόπουλος), η Ηλέκτρα έχει βαφτίσει την υποταγή καθήκον και την καταπίεση εγκαρτέρηση. Αναζητεί καθημερινά τις λίγες στιγμές ελευθερίας που της προσφέρει μια βουτιά στο ποτάμι και μια βόλτα με το άλογό της, μέχρι τη στιγμή που συναντιέται με το πεπρωμένο της.

Ο Παύλος Φιλίππου (Αποστόλης Τότσικας), ένας γοητευτικός και μυστηριώδης άντρας, καταφθάνει στην Αρσινόη για ν’ αναλάβει τη θέση του καθηγητή μαθηματικών στο γυμνάσιο του νησιού. Η Ηλέκτρα νιώθει ότι αυτός ο άντρας κρατάει το κλειδί της ελευθερίας της. Η ελευθερία, όμως, έρχεται πάντα μ’ ένα τίμημα.

Ακόμα κι αν η Ηλέκτρα κατορθώσει να σπάσει τα δεσμά της φυλακής της, δεν μπορεί να ελευθερωθεί από το παρελθόν της… Οι εφιαλτικές μνήμες της ξυπνούν με την επιστροφή του Νικόλα Βρεττού (Θανάσης Πατριαρχέας) στο νησί και ένα καλά κρυμμένο μυστικό κινδυνεύει ν’ αποκαλυφθεί.

Η Ηλέκτρα θ’ αναμετρηθεί με το παρελθόν της αλλά και με τα όρια της ελευθερίας της και θα γράψει, έτσι, το πιο ιδιαίτερο και σκοτεινό κεφάλαιο στο ημερολόγιο της ζωής της.

«Ό,τι γράφει η μοίρα μελανό, ο ήλιος δεν τ’ ασπρίζει».

Οι ηθοποιοί της σειράς

Τα γυρίσματα έχουν ήδη ξεκινήσει αφού πριν από λίγο καιρό είχε διαρρεύσει και φωτογραφία από την ανάγνωση σεναρίου.

Είναι χαρακτηριστική η φωτογραφία που δημοσίευσε η ΕΡΤ με την κλακέτα του σκηνοθέτη.

Η σειρά θα μας δώσει την ευκαιρία να ξαναδούμε την Κατερίνα Διδασκάλου στην τηλεόραση μετά τις Άγριες Μέλισσες ενώ συναντάμε και ονόματα από το Μαύρο Ρόδο στο νέο εγχείρημα της ΕΡΤ, τη Νεφέλη Κουρή και τη Λουκία Παπαδάκη.

Σίγουρα δεν θα δούμε την Αφροδίτη Λιάντου όπως ακούστηκε και γράφτηκε κατά κόρον.

Αναλυτικά το καστ αποτελούν οι:

Έμιλυ Κολιανδρή (Ηλέκτρα)

Αποστόλης Τότσικας (Παύλος Φιλίππου)

Τάσος Γιαννόπουλος (Σωτήρης Βρεττός)

Κατερίνα Διδασκάλου (Δόμνα Σαγιά)

Γιώργος Συμεωνίδης (Στέργιος Σαγιάς)

Λουκία Παπαδάκη (Τιτίκα Βρεττού)

Αλέξανδρος Μυλωνάς (Πέτρος Βρεττός)

Θανάσης Πατριαρχέας (Νικόλας Βρεττός)

Νεφέλη Κουρή (Κατερίνα)

Ευαγγελία Μουμούρη (Μερόπη Χατζή)

Δανάη Λουκάκη (Ζωή Νικολαΐδου)

Δρόσος Σκώτης (Κυριάκος Χατζής)

Ειρήνη Λαφαζάνη (Δανάη)

Όλγα Μιχαλοπούλου (Νεφέλη)

Διαβάστε επίσης:

«Ηλέκτρα»: Η πρώτη ανάγνωση του σεναρίου από τους πρωταγωνιστές της σειράς