IQ 160 – Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου: «Αποτραβήχτηκα από την τηλεόραση γιατί φοβήθηκα μήπως…»
Σειρές

IQ 160 – Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου: «Αποτραβήχτηκα από την τηλεόραση γιατί φοβήθηκα μήπως…»

IQ 160 – Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου: «Αποτραβήχτηκα από την τηλεόραση γιατί φοβήθηκα μήπως…»

Η σέρβικη καταγωγή της και ο ρόλος της στην επιτυχημένη σειρά του Star

Στο okmag.gr και τη Μαρία Ρουμελιώτου μίλησε η Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, η «Σοφία» του IQ 160 και προϊσταμένη της Πηνελόπης Μουρίκη, που επανήλθε δυναμικά στην τηλεόραση με τον ρόλο αυτόν.

Στο IQ 160 σε βλέπω λίγο αυστηρή, λίγο αυταρχική αλλά μήπως τελικά η Σοφία είναι ψυχούλα;

Είναι λίγο μαμά η Σοφία. Έχει πολλά ανθρώπινα στοιχεία αλλά λόγω της δουλειάσ της δεν επιτρέπεται να βγαίνουν στην επιφάνεια σε πρώτο πλάνο. Η Σοφία είναι ανοιχτόμυαλος άνθρωπος. Είδε ότι η Μουρίκη είναι ένας άνθρωπος χρήσιμος για την ομάδα και χωρίς κόμπλεξ, την άρπαξε!

Αυτό τον έρωτα, που περιμένει όλος ο κόσμος ανάμεσα στη Μουρίκη και τον Καλατζή θα τον δούμε τελικά;

Με βάζεις σε δύσκολη θέση, όχι (γέλια). Υπάρχει νοιάξιμο και ενδιαφέρον αλλά ο Καλατζής κάνει σχέση με την επιθεωρήτρια. Νομίζω ότι κολλάνε στα τυπικά. Ο Καλατζής δεν θα επέτρεπε στον εαυτό του να μπλέξει με τη Μουρίκη που είναι άμεση συνεργάτιδά του και το γεγονός ότι η Πηνελόπη είναι με τον Λαυρέντη. Νομίζω ότι και οι δύο κρυφά είναι ερωτευμένοι μεταξύ τους. Κάτι θα ψιλογίνει αλλά… εντάξει…

Πώς βρέθηκες στη σειρά;

Αυτό είναι ένα δώρο που μου έκανε ο Νίκος Κουρής αρχικά που με πρότεινε και τον ευχαριστώ πολύ. Είναι ένας άνθρωπος δοτικός και με πρότεινε στον Πιέρρο (σ.σ. Ανδρακάκο, τον σκηνοθέτη της σειράς), εκείνος με είδε του άρεσα και τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους.

Είχες καιρό να κάνεις τηλεόραση;

Ναι είχα 9 χρόνια να πάω πλάνο! Ξεκίνησα δυναμικά πριν από χρόνια με την τηλεόραση, αλλά φοβήθηκα μήπως απορροφηθώ και αποτραβήχτηκα. Κάπως χάθηκα, κάπως με ξέχασαν και όταν ήθελα να κάνω τηλεόραση -γιατί την αγαπώ- δεν ήταν εύκολο…

Το Μαρούσκα είναι χαϊδευτικό;

Με βάφτισαν Μαρία, όπως έλεγαν τη γιαγιά μου. Ο παππούς της μητέρας μου ήταν Σέρβος. Μακεδονομάχος με τον Παύλο Μελά. Έμεινε εδώ ερωτεύτηκε την προγιαγιά μου και έμεινε στην Ελλάδα. Η μητέρα μου λοιπόν είχε πάντα πάθος με τα σλάβικα ονόματα και δεν υπήρχε περίπτωση να μη με πει Μαρούσκα. Έτσι έμεινε και ήταν πολύ βοηθητικό αφού στο σχολείο όλοι με φώναζαν Μαρούσκα ενώ τους άλλους με το επίθετό τους.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο okmag.gr