Κωνσταντίνου και Ελένης – Στέργιος Νένες: Ποιον ρόλο ήταν να αναλάβει αρχικά ο «οινοχόος» της σειράς;
Σειρές

Κωνσταντίνου και Ελένης – Στέργιος Νένες: Ποιον ρόλο ήταν να αναλάβει αρχικά ο «οινοχόος» της σειράς;

Κωνσταντίνου και Ελένης – Στέργιος Νένες: Ποιον ρόλο ήταν να αναλάβει αρχικά ο «οινοχόος» της σειράς;

Και τι συνέβη στο καστ στον σεισμό του 1999; Οι αποκαλύψεις που έκανε στο podcast Επιεικείς έφηβοι

Οι Επιεικείς Έφηβοι -το νοσταλγικό podcast του Αντώνη και του Λευτέρη που μας γυρίζει πίσω σε αγαπημένες σειρές κάποιες δεκαετίες πίσω – ασχολήθηκε με το Κωνσταντίνου και Ελένης και μάλιστα είχε καλεσμένο τον Στέργιο Νένε, τον επικό «οινοχόο» της σειράς.

Στο podcast μάθαμε ότι η ατάκα «μωρή Κατακουζήνα» ήταν εύρημα της Ελένης Ράντου ενώ ο γνωστός Μανώλης με τον σκύλο του που σύχναζε στο μπαρ ήταν ο ενδυματολόγος της σειράς.

Και ο ηθοποιός όμως έκανε πολύ όμορφες αποκαλύψεις από την εποχή εκείνη για το πώς το ζούσαν οι πρωταγωνιστές που μέχρι σήμερα κάνουν νούμερα στις επαναλήψεις της σειράς.

Όπως αποκάλυψε ο Στέργιος Νένες το καστ και η παραγωγή είχαν γίνει παρέα μέσα από τα γυρίσματα. Έκαναν μαζί διακοπές, περνούσαν χρόνο ο ένας στο σπίτι του άλλου.

Μάλιστα περιγράφει πως στον μεγάλο σεισμό του ’99 και επειδή η Μαρία Λεκάκη είχε φοβηθεί πολύ, πέρασε όλο το καστ τη νύχτα στο σπίτι της.

Η ενδιαφέρουσα αποκάλυψη που έκανε είναι ότι τον πρότειναν αρχικά για τον ρόλο του Μάνθου αλλά ήταν πολύ νέος για να «περάσει» ως συνομήλικος του Κωνσταντίνου Κατακουζηνού.

Όμως ο σεναριογράφος κράτησε την επαφή και τον πρότεινε για να αναλάβει τον ρόλο του Νικόλα. Μάλιστα όπως είπε, αρχικά έψαχναν ένα μοντέλο να κάνει τον μπάρμαν με πολύ λιγότερες ατάκες φυσικά.

«To προηγούμενο καλοκαίρι από τη σειρά ήμουν στο θέατρο και παίζαμε με τη Βάσω Γουλιελμάκη που έπαιζε στον Κακό Βεζύρη. Ο Χάρης τότε έψαχνε για τον ρόλο του Μάνθου και του πρότεινε να έρθει στο θεάτρο να με δει. Ο Χάρης μου είπε πολύ ωραία λόγια αλλά δεν ταιριάζαμε ηλικιακά. Με είδε, δεν του έκανα αλλά δεν προχώρησε. Μετά από ένα δυο μήνες με πήραν τηλέφωνο από την παραγωγή και μου είπαν ότι υπάρχει ένας άλλος ρόλος πολύ μικρότερος που σκεφτόμασταν να τον κάνει μοντέλο αλλά ο Χάρης ήθελε να τον πάρω εγώ. Στα 5 πρώτα επεισόδια δεν είχε ρόλο αλλά συμπλήρωνε την εικόνα της Ελένης και της Πέγκυς. Αυτό που συνέβη μετά που γνωριστήκαμε ήταν ότι αγαπηθήκαμε και σιγά σιγά ο Νικόλας απέκτησε όση διάσταση απέκτησε, μεγαλύτερη από την αρχική διάθεση. Ήταν πολύ τιμητικό που μας άφησαν τον χώρο σε μας τους νεότερους ηθοποιούς και αναπνεύσαμε. Δυστυχώς πρέπει να πέσω στο κλισέ το τι ωραίοι που ήμασταν και πώς ταιριάξαμε και αυτό έβγαινε προς τα έξω. Αλλά είναι αλήθεια αυτό!» είπε μεταξύ άλλων.

«Κάναμε παρέα, κάναμε διακοπές μαζί. Τότε είχαν γίνει οι σεισμοί στην Αθήνα και εκείνο το βράδυ πήγαμε και κοιμηθήκαμε όλοι στη Λεκάκη» συμπλήρωσε.

Ακούστε όλο το επεισόδιο:

Βρείτε όλα τα νοσταλγικά επεισόδια των Επιεικών εφήβων εδώ.