Λούλης για τη Famagusta: «Στο πρώτο πλάνο στο πρώτο επεισόδιο σου σηκώνεται η τρίχα»
Σειρές

Λούλης για τη Famagusta: «Στο πρώτο πλάνο στο πρώτο επεισόδιο σου σηκώνεται η τρίχα»

Λούλης για τη Famagusta: «Στο πρώτο πλάνο στο πρώτο επεισόδιο σου σηκώνεται η τρίχα»

Ο ηθοποιός μίλησε για τη σειρά που πρωταγωνιστεί

Ο Χρήστος Λούλης ήταν καλεσμένος στο Πάμε Δανάη και μίλησε για τη Famagusta, την ιστορική σειρά του Μega όπου πρωταγωνιστεί.

Η σειρά κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 21/1 στις 21.00.

Ο ηθοποιός εξήγησε ότι έχει ιδιαίτερη σχέση με την Κύπρο μέσω της συζύγου του, Έμιλυς Κολιανδρή και έχει ακούσει ιστορίες για την εισβολή και από τον πατέρα της.

«Νιώθω πολύ όμορφα, τυχερός και ευλογημένος γιατί παίρνω μέρος σε μια σειρά, που οι συνθήκες και το κλίμα συγκρίνεται μόνο με τις συνθήκες και το κλίμα του Maestro. Το κέντρο της προσοχής θα είμαστε εμείς και τα λόγια που θα λέμε. Αυτό που διαφοροποιεί η σειρά είναι ότι οι δημιουργοί της κυρίως ο Κούλλης Νικολάου και ο Αντρέας Γεωργίου, είναι ότι το έχουμε πάρει πατριωτικά. Έχω μία σχέση με την Κύπρο γιατί η Έμιλυ είναι από εκεί και ο πατέρας της ο μακαρίτης ήταν από τα Κατεχόμενα και υπάρχει μια σχέση συναισθηματική.

Κάνουμε τη δουλειά μας με έξτρα ψυχή, και επειδή οι περισσότεροι είναι Κύπριοι έχουν δώσει μια πολύ μεγάλη “πώρωση” στη σειρά.

Οι ιστορίες του Famagusta είναι αληθινές και οι άνθρωποι έχουν δώσει την άδειά τους για να βγουν. Εγώ υποδύομαι έναν δημοσιογράφο που παίρνει συνέντευξη από τους ανθρώπους αυτούς – που δεν είναι οι πραγματικοί, αλλά τους υποδύονται ηθοποιοί – οι ιστορίες είναι αληθινές. Ό,τι μπορείς να φανταστείς συμβαίνει στον πόλεμο. Τώρα που μιλάμε συμβαίνει. Πριν από 50 χρόνια έγινε στους Έλληνες αυτό.

Με την Κύπρο έχω σχέση και ανεξαρτήτως της Έμιλυ. Έχω ακούσει ιστορίες και από τον πεθερό μου και από άλλους και είναι όλα συγκλονιστικά.

Οι άνθρωποι συνεχίζουν να ζούνε αλλά πού και πού χρειάζεται μία τέτοια δουλειά για να μην ξεχνάμε», είπε αρχικά ο Χρήστος Λούλης.

«Μιλάμε για ένα να νησί λίγο μεγαλύτερο από την Κρήτη που χωρίστηκε σε 60-40%. Στην Κύπρο το νιώθεις το ανοιχτό τραύμα. Υπάρχουν άνθρωποι που τους απαγορεύουν να μπουν μέσα να δεις το σπίτι σου στην Αμμόχωστο», υπογράμμισε ο Χρήστος Λούλης.

Famagusta: Το spoiler για το πρώτο επεισόδιο

«Η Κοραλία Καράντη είναι η γυναίκα που έχασε το μωρό. Στις σκηνές που βλέπουμε στο τρέιλερ είναι η κοπέλα που λιποθυμά και της παίρνουν το μωρό. Έχει κάνει οικογένεια και μέσα εκεί βλέπουμε τις ιστορίες των παιδιών. Η σειρά κάνει οπτικοποίηση των αφηγήσεων. Δείχνει ακόμα ιστορίες από τον απελευθερωτικό αγώνα κατά των Άγγλων. Πιάνει την ιστορία από το 1950 ουσιαστικά.

Έχει και αρχειακό υλικό. Το πρώτο πλάνο στο πρώτο επεισόδιο είναι του Μακάριου να λέει “είμαι ζωντανός, δεν είμαι νεκρός” και σου σηκώνεται η τρίχα.

Πολλές φορές βλέπουμε τις σκηνές στο μόνιτορ να δούμε πώς το γυρίσαμε. Καταλαβαίνεις το κάτι τις παραπάνω που βάζουν.

Έρχεται ο Αντρέας και μου δείχνει σεκανς από το κινητό και ανατριχιάζω», συνέχισε.