Μιρέλλα Παπαοικονόμου: Όσα αποκάλυψε για τη σειρά Απαραίτητο φως που ετοιμάζει για την ΕΡΤ
Σειρές

Μιρέλλα Παπαοικονόμου: Όσα αποκάλυψε για τη σειρά Απαραίτητο φως που ετοιμάζει για την ΕΡΤ

Μιρέλλα Παπαοικονόμου: Όσα αποκάλυψε για τη σειρά Απαραίτητο φως που ετοιμάζει για την ΕΡΤ

Η σεναριογράφος έδωσε την υπόθεση, τον αριθμό των επεισοδίων και ένα hint για το πώς θα είναι η πρωταγωνίστρια

Στην εκπομπή της Ντέπυς Γκολεμά «Να παίζουν τα ραδιόφωνα» στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ μίλησε το Σάββατο 1η Ιουνίου η Μιρέλλα Παπαοικονόμου.

Η σεναριογράφος ετοιμάζεται να συνεργαστεί -όπως ήδη σας έχουμε γράψει- με την ΕΡΤ σε μια νέα σειρά που θα λέγεται «Το απαραίτητο φως».

Όπως ανέφερε, δεν έχουν πέσει ακόμα οι τελειωτικές υπογραφές, θεωρείται όμως βέβαιο ότι η σειρά θα γίνει ενώ απέφυγε να μιλήσει για τους ηθοποιούς που θα δούμε.

«Το βίβλο το έχει γράψει η Ντορίνα Παπαλιού, πάρα πολύ δύσκολο να γραφτεί το σενάριο. Τρέχουν δύο ιστορίες παράλληλες, μία το 2006 και η άλλη το 1940. Πρωταγωνιστικός ρόλος είναι η ίδια ηθοποιός που είναι εγγονή και γιαγιά, που είναι πάρα πολύ δύσκολο για την πρωταγωνίστρια, η οποία πρέπει να είναι και πιτσιρίκα.

Η κοπέλα έχει χάσει τον πατέρα της που δεν είχε καλές σχέσεις. Ήταν χωρισμένος από τη μάνα. Δεν είχε καλή σχέση με τη μάνα και της έλειπε πάρα πολύ ο πατέρας της. Της αφήνει κληρονομιά να βρεθεί κάποιος χαμένος πίνακας. Είναι πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία. Κρύβονται συναισθήματα θαμένα, απογοητεύσεις, έρωτες, απ’ όλα.

Τα επεισόδια θα είναι 8 και αυτό με το ζόρι. Δεν ξέρω αν θα γίνει δεύτερος κύκλος. Μάλλον δεν θέλει και η συγγραφέας να γίνει δεύτερος κύκλος. Εγώ πρότεινα απλώς να γίνει ο τίτλος Απαραίτητο φως που έχει μεγαλύτερη δύναμη. Δεν έχει αποφασιστεί αυτό αλλά μάλλον αυτό θα γίνει.

Για σκηνοθέτη μπορώ να πω, είναι ο Λάμπης Ζαρουτιάδης που έχω καιρό να συνεργαστώ. Ξέρει να διαβάζει πίσω από τις λέξεις μου.

Έχουν γραφτεί τα τρία πρώτα επεισόδια αλλά περιμένουμε την υπογραφή» ανέφερε.

Να θυμίσουμε ότι Παπαοικονόμου και Ζαρουτιάδης έχουν «υπογράψει» τη μεγάλη επιτυχία του Μega, Λόγω τιμής.

Το απαραίτητο φως: Η υπόθεση του βιβλίου

Η Λουίζα Λασκαράτου επιστρέφει από την Οξφόρδη ύστερα από τον ξαφνικό θάνατο του πατέρα της, Αθηναίου δικηγόρου.

Την περιμένει το τελευταίο του μήνυμα: η άγνωστη σ’ εκείνη φωτογραφία του πίνακα ενός διάσημου Σκοτσέζου ζωγράφου του 19ου αιώνα, που είχε κλαπεί από την οικογένειά της στα χρόνια της Κατοχής.

Σύντομα η Λουίζα θα ανακαλύψει πως η ιστορία του πίνακα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ανεξήγητη εκτέλεση της νεαρής ζωγράφου Λουίζ Χατζηλουκά, μητέρας του πατέρα της, το 1944. Η αλήθεια όμως, όπως και η τύχη του πίνακα αγνοούνται…

Μέσα από την αναζήτηση ενός χαμένου πίνακα, το μυθιστόρημα εξερευνά τους εύθραυστους δεσμούς που ενώνουν το παρελθόν με το παρόν, τη σχέση της απώλειας με τη μνήμη, αλλά και την απόσταση ανάμεσα σε αυτό που συνέβη και αυτό που μεταφέρεται, την αλήθεια και τις αφηγήσεις της.