Ο όρκος ΙΙ: Οι ηθοποιοί και η υπόθεση του δεύτερου κύκλου της σειράς
Σειρές

Ο όρκος ΙΙ: Οι ηθοποιοί και η υπόθεση του δεύτερου κύκλου της σειράς

Ο όρκος ΙΙ: Οι ηθοποιοί και η υπόθεση του δεύτερου κύκλου της σειράς

Πότε κάνει πρεμιέρα;

Ο όρκος ΙΙ σε σενάριο Τίνας Καμπίτση και σκηνοθεσία Χρίστου Γεωργίου καθήλωσε στον πρώτο κύκλο επεισοδίων και επιστρέφει την καινούργια σεζόν με νέα επεισόδια.

Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου στις 21:45 οι τηλεθεατές θα απολαύσουν τη δεύτερη σεζόν της σειράς και τις εξελίξεις γύρω από την φυλάκιση του Φίλιππου Ραζή.

Ωστόσο, ας δούμε τους πρωταγωνιστές και λίγα λόγια για τον ρόλο που υποδύονται.

Φίλιππος Ραζής (Χρήστος Λούλης)

Ο Φίλιππος Ραζής είναι ένας σπουδαίος χειρουργός που νοιάζεται για τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά. Ζει για να βοηθάει. Εκτός από τα δικά του χειρουργεία, αναλαμβάνει και τα κοινωνικά χειρουργεία. Η ανάγκη του να αλλάξει τον κόσμο θα τον οδηγήσει στην ανακάλυψη μιας σπείρας που εμπορεύεται όργανα. Η εμπλοκή του στην υπόθεση θα τον φέρει σε ρήξη με τη σύζυγό του, Μαριτίνα, στην πιο δύσκολη στιγμή της σχέσης τους, και θα του αλλάξει για πάντα τη ζωή.

Μαριτίνα Απέργη (Θάλεια Ματίκα)

Σύζυγος του Φίλιππου Ραζή. Η Μαριτίνα έζησε γλυκόπικρα παιδικά χρόνια κι έτσι, όταν γνώρισε τον Φίλιππο, αφιέρωσε τη ζωή της στη δημιουργία της οικογένειας που ποτέ δεν είχε. Μεγάλωσε με τη Σμάρω, που την ανέθρεψε σαν παιδί της, κι από εκείνη έμαθε την τέχνη της κεραμικής, την οποία όμως δεν αξιοποίησε ποτέ επαγγελματικά. Ένα απροσδόκητο περιστατικό θα της αλλάξει τον τρόπο που βλέπει τη ζωή.

Ραφαήλ Αναλυτής (Ιωάννης Παπαζήσης)

Από τους καλύτερους στον τομέα του, ο Ραφαήλ αποτελεί το δεξί χέρι του Φίλιππου στα χειρουργεία, αλλά και στη ζωή, και είναι πάντα η φωνή της λογικής. Κοινωνικός και με ανάλαφρη flirty διάθεση, που με μια πρώτη ματιά φαίνεται να τα έχει όλα λυμένα. Όμως, στην πραγματικότητα είναι ένας μοναχικός χαρακτήρας που έχει επιτρέψει πολύ λίγους ανθρώπους στη ζωή του, ανάμεσά τους την Εριέττα Φωτιάδη. Η γνωριμία του με τη Θάλεια Μελά θα τον φέρει σε επαφή με μια άλλη πτυχή του εαυτού του.

Εριέττα Φωτιάδη (Λένα Παπαληγούρα)

Ογκολόγος στο νοσοκομείου «Άγιος Συμεών», ευεργέτες του οποίου ήταν οι πρόγονοί της. Η Εριέττα είναι πάντα πρόθυμη να προσφέρει βοήθεια, αλλά σπάνια θα είναι εκείνη που θα τη ζητήσει. Έχει μια ιδιαίτερη σχέση με τον Ραφαήλ και είναι οικογενειακή φίλη με τη Μαριτίνα. Προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποτρέψει την εμπλοκή του Φιλίππου στην έρευνα για το κύκλωμα, διότι είναι η μόνη που αντιλαμβάνεται τον αληθινό κίνδυνο.

Θάλεια Μελά (Εριέττα Μανούρη)

Η Θάλεια έχασε τη μητέρα της από καρκίνο όταν ήταν 15 χρόνων. Για το λόγο αυτό δέθηκε πολύ με τον πατέρα της και αποφάσισε να μην ακολουθήσει το όνειρό της να γίνει πολεμική ανταποκρίτρια και να μείνει κοντά του. Είναι επίμονη, με πάθος για ό,τι κάνει, ακόμα κι αν αυτό είναι ρεπορτάζ για τη showbiz που απεχθάνεται. Ο Φίλιππος Ραζής και η ανάγκη του να αποκαλύψει το παράνομο κύκλωμα θα της δώσουν την ευκαιρία να αποδείξει ποια πραγματικά είναι.

Γαλάτεια Παράσχη (Βάνα Πεφάνη)

Διοικεί το Νοσοκομείο «Άγιος Συμεών» όπου εργάζεται ο Φίλιππος Ραζής. Σοβαρή, τυπική και προσκολλημένη στους κανόνες, ακόμα κι αν αυτοί δεν εξυπηρετούν σε τίποτα. Πιστεύει πως η δύναμή της φτάνει μέχρι ένα σημείο. Το μυστικό της θα την κάνει ευάλωτη και θα κλονίσει τη σχέση της με τον Φίλιππο.

Η υπόθεση της δεύτερης σεζόν

Παρακολουθούμε τον Φίλιππο Ραζή στη φυλακή να δίνει καθημερινή μάχη επιβίωσης. Η εντολή είναι σαφής: να τον σκοτώσουν.

Όμως, δεν τα καταφέρνουν. Ο ακέραιος χαρακτήρας του και οι ιατρικές του γνώσεις τον γλιτώνουν. Ο αρχιφύλακας τον ορίζει γιατρό των φυλακών, εκείνος σώζει ζωές και γίνεται ήρωας.

Ένα βράδυ, όμως, τον χτυπούν σχεδόν μέχρι θανάτου και οδηγείται στο νοσοκομείο. Οι φίλοι του από τις φυλακές τον βοηθούν να δραπετεύσει.

Ο Φίλιππος Ραζής, φυγάς και κατάδικος πλέον, κρύβεται και με τη βοήθεια παλιών και νέων φίλων ετοιμάζει την επιστροφή του.

Συγκεντρώνει νέα στοιχεία για να επαναδικαστεί η υπόθεση και να αποδειχτεί η αθωότητά του.

Για ακόμα μία φορά, τα βάζει με ένα ολόκληρο σύστημα. Θα τα καταφέρει;

Δείτε το τρέιλερ της σειράς

Διαβάστε επίσης

«Ο όρκος ΙΙ»: Λούλης, Παπαζήσης, Παπαληγούρα απαντούν σε…ιατρικές ερωτήσεις