Οι Πανθέοι: Μπήκαμε στο πλατό τους!
Σειρές

Οι Πανθέοι: Μπήκαμε στο πλατό τους!

Οι Πανθέοι: Μπήκαμε στο πλατό τους!

Οι παραγωγοί και οι ηθοποιοί της σειράς του ΣΚΑΪ ξενάγησαν τους δημοσιογράφους στο πλατό στα Studio Kapa

Το Znews με την Κέλλυ Αλεξάλη βρέθηκε την Πέμπτη 14/9 στα Στούντιο Kapa όπου έχει στηθεί το σκηνικό της σειράς Οι Πανθέοι και ξεναγήθηκε στο ιδιαίτερο προπολεμικό αρχοντικό όπου η οικογένεια των Πανθέων θα ξεδιπλώσει τις δραματικές της ιστορίες.

Η σειρά κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου στις 21.00.

Στελέχη του ΣΚΑΪ, της εταιρείας παραγωγής JK Productions – Καραγιάννης, ηθοποιοί, συντελεστές της παραγωγής ήταν εκεί για την ξενάγηση.

Η Chief Content Officer του ΣΚΑΪ Άλκηστις Μαραγκουδάκη, ο παραγωγός Γιάννης Καραγιάννης, ο σκηνοθέτης της σειράς Σπύρος Μιχαλόπουλος, ο συνθέτης του τραγουδιού τίτλων Μίνως Μάτσας, οι σεναριογράφοι Γιάννα Κανελλοπούλου και Άγγελος Χασάπογλου, η σύζυγος του συγγραφέα, Μαρία Αθανασιάδου, και οι αξιόλογοι ηθοποιοί που πρωταγωνιστούν, ήταν εκεί.

Το εντυπωσιακό σκηνικό των Πανθέων

Ο χώρος έχει διαμορφωθεί για τις ανάγκες της σειράς και πραγματικά μας ταξίδεψε σε μια άλλη εποχή και συγκεκριμένα στο 1939.

Μάλιστα, ενημερωθήκαμε ότι για να δημιουργηθεί ο συγκεκριμένος χώρος, χρειάστηκε πάνω από έναν μήνα και ειδικά να βρουν παλιά αντικείμενα για να θυμίζει την παλιά Αθήνα του 1939. Οι συντελεστές της σειράς, μας έδωσαν και μια παλιά εφημερίδα που έγραφε τα νέα της τότε εποχής.

Είναι πολύ σημαντικό ότι κατάφεραν να μας ταξιδέψουν σε αυτή την εποχή με απλά πράγματα όπως: Το παντοπωλείο, την πλατεία (εκεί καθίσαμε για να δούμε ένα μικρό απόσπασμα από το πρώτο επεισόδιο της σειράς), τα χρώματα, τα έπιπλα από το αρχοντικό τα οποία είναι μέσα στην πολυτέλεια.

Σχεδόν σε όλο το αρχοντικό επικρατεί το ξύλο, κάτι που θυμίζει πολύ την παλιά εποχή. Κάτι άλλο που μας εκανε εντύπωση καθ’όλη τη διάρκεια της ξενάγησης ήταν τα ρούχα.

Ρωτήσαμε πώς βρήκαν τα ρούχα για να ντύσουν τους ηθοποιούς και μας είπαν ότι τα πήραν απο βεστιάρια στην Αθήνα και ότι ντύνουν τους χαρακτήρες.

Δηλαδή, αυτό που τους ενδιαφέρει είναι ο χαρακτήρας και η ομορφιά της εικόνας. Επίσης μας είπαν ότι έχουν επιλέξει και ρούχα από πολύ γνωστή, οικονομική εταιρεία και τα έχουν συνδυάσει με έναν ιδιαίτερο τρόπο για να θυμίζει εποχή 1939.

Η ατμόσφαιρα του αρχοντικού ήταν τόσο εντυπωσιακή που όποιος μπαίνει εκεί μέσα δεν καταλαβαίνει ότι έχουμε 2023 και είναι κάτι μοναδικό διότι με τις ταπετσαρίες, τα ιδιαίτερα χαλιά σηματοδοτούν την εποχή των «Πανθέων».

Να θυμίσουμε πως «Οι Πανθέοι» προβλήθηκαν στην ελληνική τηλεόραση το 1977 – 1979 και έρχεται στον ΣΚΑΪ, 47 χρόνια μετά για να μας εντυπωσιάσει και να δούμε πώς θα εξελιχθεί αυτή η ιστορία της οικογένειας «Πανθέων».

Τέλος, μας μοίρασαν και τα γλυκά εκείνης της εποχής τα οποία δεν είναι άλλα από τις διάσημες καριόκες! Σε αυτό το σημείο να πούμε πως όλοι οι ηθοποιοί ήταν τόσο χαρούμενοι που βρεθήκαμε εκεί, που «μπήκαμε» στη ζωή τους και που μας ξενάγησαν στο αρχοντικό τους.

Μάλιστα η γινόταν γύρισμα λίγη ώρα πριν την άφιξη των δημοσιογράφων με τους βασικούς πρωταγωνιστές.

Το παρών στην παρουσίαση έδωσε και η σύζυγος του ακαδημαϊκού Τάσου Αθανασιάδη, Μαρία (στη φωτό με την Κάτια Δανδουλάκη), στο βιβλίο του οποίου βασίζεται η σειρά.

Δείτε φωτογραφίες από το πάρτι της ξενάγησης

Οι εκπρόσωποι των media ξεναγήθηκαν  με την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Σπύρου Μιχαλόπουλου, του σκηνογράφου Αντώνη Χαλκιά και του ενδυματολόγου Κωνσταντίνου Ζαμάνη. Στη συνέχεια, όλοι μαζί είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα της σειράς που δημιούργησε προσμονή για την πρεμιέρα της σειράς, τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου.

Το χαλαρό πάρτι που ακολούθησε βρήκε τους παρευρισκόμενους να συζητούν με έντονο ενδιαφέρον τη συγκλονιστική πλοκή, τις εξαιρετικές ερμηνείες των ηθοποιών και το μέγεθος της παραγωγής που αποτυπώνει μοναδικά το βιβλίο αλλά και τη γοητευτική και ταραγμένη εποχή της Ελλάδας λίγο πριν τον πόλεμο του ‘40.

Ο σκηνοθέτης της σειράς Σπύρος Μιχαλόπουλος με την Αθηνά Μαξίμου και τη Χριστίνα Αλεξανιάν

Μιχάλης Σαράντης, Μαρία Καλλιμάνη

Αλεξανιάν, Μαξίμου, Μίνως Μάτσας, Καλλιμάνη

Η Μελία Κράιλινγκ έτοιμη για σέλφι με την Αθηνά Μαξίμου και την Κάτια Δανδουλάκη

Μελία Κράιλινγκ με τον τηλεοπτικό της σύζυγο που υποδύεται ο Αιμίλιος Χειλάκης

Κράιλινγκ, Δανδουλάκη

Ο σκηνοθέτης της σειράς με την Κάτια Δανδουλάκη και την Έλενα Τοπαλίδου