«Οι Πανθέοι»: Οι ηθοποιοί και οι ρόλοι τους στη νέα σειρά του ΣΚΑΪ
Σειρές

«Οι Πανθέοι»: Οι ηθοποιοί και οι ρόλοι τους στη νέα σειρά του ΣΚΑΪ

«Οι Πανθέοι»: Οι ηθοποιοί και οι ρόλοι τους στη νέα σειρά του ΣΚΑΪ

Αναλυτικά οι χαρακτήρες της νέας σειράς του ΣΚΑΪ

Η νέα δραματική σειρά, «Οι Πανθέοι», κάνει πρεμιέρα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου στις 21.00.

Το αριστούργημα του βραβευμένου και ακαδημαϊκού Τάσου Αθανασιάδη μεταφέρεται στην τηλεοπτική μας οθόνη υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Σπύρου Μιχαλόπουλου,

σε σενάριο της Γιάννας Κανελλοπούλου και του Άγγελου Χασάπογλου και σε μία σύγχρονη παραγωγή υψηλών προδιαγραφών της εταιρείας JK PRODUCTIONS – ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ.

Η ιστορία της οικογένειας των «Πανθέων» αρχίζει, την ώρα που η Ευρώπη ζει υπό την απειλή του μεγάλου πολέμου.

Τραγικά γεγονότα, παράνομοι έρωτες, απάτες, εκβιασμοί και καλά κρυμμένα μυστικά έρχονται στην επιφάνεια με ένα εξαιρετικό cast ηθοποιών να ενσαρκώνει τους ήρωες της σειράς.

«Οι Πανθέοι» αποκαλύπτονται!

Στο ρόλο του Βλάση Πανθέου, ο Γιώργος Κωνσταντίνου

Ο στρατηγός, πατριάρχης των Πανθέων

«Έχω δώσει δεκάδες μάχες στη ζωή μου και τις έχω κερδίσει όλες. Τα παράσημα που μου απονεμήθηκαν για τον ηρωισμό μου στον Μακεδονικό Αγώνα θα κοσμούν τη στολή μου ακόμα και στον θάνατό μου. Το μεγαλύτερό μου, όμως, παράσημο είναι η οικογένειά μου. Τα έξι μου παιδιά που γαλουχήθηκαν με τις αξίες και το ήθος που στερέωσε για γενεές ολόκληρες το σπιτικό μας.

Γι’ αυτό και η αποκάλυψη του μεγάλου μυστικού της γυναίκας μου Νένας δεν κρύβω πως με συγκλόνισε και αποτέλεσε την αρχή της τρομερής μεταστροφής μου. Άρχισα να απομακρύνομαι από την εκκλησία και να στρέφω την πίστη μου στον πνευματισμό.

Το μόνο που με απασχολεί πια είναι να προστατέψω τα παιδιά μου από το να κάνουν κι εκείνα τα ίδια λάθη με εμένα και να δώσω μια και καλή ένα τέλος στην περιβόητη κατάρα των Πανθέων».

Στο ρόλο της Χρυσοστόμης Πανθέου, η Κάτια Δανδουλάκη

Η μεγάλη αδελφή των Πανθέων

«Λένε πως είμαι σκληρή κι αδιάλλακτη, αλλά εγώ απλώς είμαι ένας άνθρωπος πιστός στις ιδέες του. Είμαι η θεματοφύλακας όλων των αξιών, όλων των σχέσεων, όλων των πραγμάτων που πρέπει να μείνουν ανέγγιχτα στον χρόνο. Η ουσιαστική κληρονόμος της γενιάς των Πανθέων, των ανδραγαθημάτων και των κατακτήσεών τους, της αίγλης όσο και του πλούτου τους, της πραγματικά αστικής πνευματικής κληρονομιάς τους.

Θα διαφυλάξω στο ακέραιο όσο περνά από το χέρι μου το κάθε τι, από τη θέση ενός κάδρου στον τοίχο μέχρι την ηθική συνέπεια των συγγενών μου. Γνωρίζω όλα τα μυστικά της οικογένειας και θα κάνω τα πάντα για να μην έρθουν στο φως».

Στο ρόλο του Ανδρέα Πανθέου, ο Αιμίλιος Χειλάκης

Ο γιατρός, που πάει κόντρα στην οικογένειά του και παντρεύεται την κατά πολύ νεότερή του, Μάρμω

«Ο κόσμος βλέπει σ’ εμένα έναν γοητευτικό, ακέραιο χαρακτήρα. Έναν μπον βιβέρ, με πολλές κατακτήσεις στο παρελθόν. Θα έλεγα πως είμαι ένα ορκισμένο γεροντοπαλίκαρο, μέχρι που θα γνωρίσω αναπάντεχα τη Μάρμω. Θα την ερωτευθώ παράφορα και η ζωή μου θα έρθει τα πάνω- κάτω. Θα συγκρουστώ με τον πατέρα μου και όλη την οικογένειά μου, θα την παντρευτώ παρά τις αντιρρήσεις τους.

Όταν καταλάβω ότι εκείνη με απατά με τον αγαπημένο μου ανιψιό τον Κίτσο, θα υπομείνω σιωπηλά και με αξιοπρέπεια την ταπείνωση και το προσωπικό μου μαρτύριο. Είμαι αφοσιωμένος ολόψυχα στη Μάρμω και θα βρίσκω πάντα τη ψυχική δύναμη να παραμένω γενναιόδωρος και αξιοπρεπής ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές της σχέσης μας».

Στο ρόλο της Μάρμως Πανθέου, η Μελία Κράιλινγκ

Η νεαρή σύζυγος του Ανδρέα και πέτρα του σκανδάλου

«Όσοι με βλέπουν μου λένε πως είμαι όμορφη. Ευγενής. Υπερήφανη και έξυπνη. Όμως δυστυχώς λένε πως είμαι κι ανώριμη… Ίσως. Έχοντας χάσει μικρή τους γονείς μου σε ένα ναυάγιο, ο Ανδρέας θα μου καλύψει το κενό που άφησε η απουσία τους. Η οικογένεια των Πανθέων με αντιμετωπίζει καχύποπτα και εχθρικά. Με κατηγορούν πως παντρεύτηκα τον Ανδρέα για τα χρήματα και το κύρος που κουβαλάει το όνομά του, όμως δεν είναι αλήθεια.

Δεν είμαι μαζί του γι’ αυτό. Τον αγαπάω αληθινά, τον σέβομαι, τον εκτιμάω. Ο Ανδρέας είναι ο άνθρωπός μου. Κι ο Κίτσος… το πάθος στο οποίο δεν μπορώ να αντισταθώ».

Στο ρόλο του Κίτσου Γαλάτη, ο Μιχάλης Σαράντης

Ο ζωγράφος που θα μπει ανάμεσα στον θείο και τη γυναίκα του

«Με αφορμή την έκθεση των τελευταίων έργων μου σε μια μεγάλη γκαλερί της Αθήνας, επιστρέφω από το Παρίσι όπου έμενα τα τελευταία δύο χρόνια. Στη γκαλερί, θα συναντήσω τυχαία τη Μάρμω, χωρίς να γνωρίζω αρχικά πως είναι η σύζυγος του θείου μου, Ανδρέα Πανθέου. Θα γοητευτώ από αυτήν, όμως όταν συνειδητοποιήσω τη σχέση που έχει με την οικογένεια, θα κάνω πίσω και δεν θα εκδηλώσω τα συναισθήματά μου.

Όταν όμως ο αγαπημένος μου θείος, μου ζητήσει να κάνω το πορτρέτο της Μάρμως, τότε θα έρθω αντιμέτωπος με κάτι απρόσμενο για εμένα. Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που ερωτεύομαι με πάθος μια γυναίκα αλλά γνωρίζω πως ένα βήμα προς αυτήν θα είναι και ένα βήμα προς την καταστροφή…».

Στο ρόλο του Ισίδωρου Πανθέου, ο Νίκος Χατζόπουλος

Ο συνταξιούχος συμβολαιογράφος και πρωτότοκος γιος των Πανθέων

«Από τότε που πέθανε η γυναίκα μου, έχω αποσυρθεί στην εξοχική κατοικία των Πανθέων, στο Γραμματικό. Ζω εκεί με τον γιο μου, Θωμά, που είναι Εύελπις Αξιωματικός. Αν και πάντοτε η ζωή μου καθοδηγείτο από τη λογική, ο θάνατος του πατέρα μας, Βλάση Πανθέου θα λειτουργήσει καταλυτικά στην πορεία που θα ακολουθήσω. Η γνωριμία μου με τη δασκάλα του Γραμματικού, που έχει το χάρισμα να επικοινωνεί με τον άλλον κόσμο, θα ανοίξει νέους ορίζοντες στη σκέψη αλλά και στις πράξεις μου.

Είμαι ο πρώτος που θα μάθει το μεγάλο μυστικό των Πανθέων και θα ξεκινήσω τη δική μου σταυροφορία να ανακαλύψω γιατί ο πατέρας αποκήρυξε τη μητέρα μας λίγο πριν πεθάνει».

Στο ρόλο του Φάνη Πανθέου, ο Θανάσης Κουρλαμπάς

Ο φαρμακοβιομήχανος Πανθέος που λατρεύει τον ποδόγυρο

«Είμαι ο ιδιοκτήτης της φαρμακοβιομηχανίας ΦΙ-ΠΑΝ. «Φι» από το «Φάνης» και «ΠΑΝ» από το επίθετο της οικογένειάς μας. Έχω μια γυναίκα, τη Βέτα και δυο κόρες, τη Λιάνα και την Ουρανίτσα μου. Επίσημα. Γιατί ανεπίσημα στη ζωή μου έχω και τη Μαριάννα που περιμένει ματαίως να παρατήσω την οικογένειά μου και να την κάνω «κυρία Πανθέου». Ως άνθρωπος είμαι πρακτικός. Ρεαλιστής.

Βγαλμένος από την αναγκαιότητα να επικρατήσω. Είμαι έξυπνος, δραστήριος και ικανός. Για τα πάντα! Δεν ανήκω ιδεολογικά πουθενά και κοιτάζω μόνο το συμφέρον μου. Θα συνεργαστώ με τον ανιψιό μου Στάθη και μαζί θα κάνουμε αυτό που πρέπει για να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία που θα προσφέρει ο πόλεμος που πλησιάζει και στη δική μας γειτονιά!»

Στο ρόλο της Δέσποινας Γαλάτη, η Μαρία Καλλιμάνη

Η επιχειρηματίας, μητέρα του Κίτσου

«Μπορεί ο σύζυγός μου να άφησε εμένα και τον γιο μου τον Κίτσο όταν αυτός ήταν ακόμα μικρό παιδί αλλά αυτό δεν με πτόησε ποτέ. Το αντίθετο. Με πείσμωσε. Κατάλαβα πολύ γρήγορα ότι μπορώ να τα καταφέρω και μόνη μου. Μεγάλωσα τον γιο μου χωρίς να του λείψει τίποτα. Ίσως, άλλες γυναίκες, όπως η αδελφή μου η Μερόπη να τα παρατούσαν. Να αποδέχονταν τη θέση τους σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία. Όμως εγώ όχι μόνο δεν έσκυψα το κεφάλι αλλά έγινα καλύτερη από πολλούς άντρες. Ασχολούμαι με το χρηματιστήριο και έχω καταφέρει να αυξήσω την περιουσία που μου άφησε ως προίκα ο πατέρας μου.

Λατρεύω τον γιο μου. Ίσως και να τον έχω κακομάθει. Όμως τον καμαρώνω και χαίρομαι για την επιτυχία που έχει ως ζωγράφος. Δεν μετανιώνω για ό,τι έγινε στο παρελθόν. Στεναχωριέμαι αν ό,τι έκανα κάποτε οδήγησε τον άντρα της αδελφής μου στην καταστροφή. Όμως δεν είχα άλλη επιλογή. Έπρεπε να υπερασπιστώ το συμφέρον των Πανθέων. Τώρα, βέβαια, που ο Κίτσος συνάντησε τη Μάρμω… ποιοι είμαστε πια;»

Στο ρόλο της Ιλαρίας, η Πηνελόπη Πιτσούλη

Η οικονόμος των Πανθέων

«Είμαι στην υπηρεσία των Πανθέων από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Ξέρω τα χούγια και τις αδυναμίες όλων τους, τις ιστορίες και πολλά από τα μυστικά τους. Είμαι εδώ για να φροντίζω τα παιδιά του Στρατηγού όπως φρόντιζα και τον ίδιο με τη γυναίκα του. Δεν έχω επιβάλλει τον σεβασμό, τον έχω κερδίσει με τη στάση μου όλα αυτά τα χρόνια. Με την εχεμύθεια, την αφοσίωση και την πίστη μου στην οικογένεια. Δεν ξεχωρίζω κανένα από τα αδέλφια. Ή μάλλον, όχι. Ψέματα.

Η αγαπημένη μου είναι η Χρυσοστόμη. Ναι. Η απόμακρη, πάντα σοβαρή και αυστηρή κόρη του Βλάση. Εγώ, την έχω μέσα στην καρδιά μου. Γιατί εγώ ξέρω τι έχει περάσει και πόσο έχει πληγωθεί στη ζωή της. Και θα είμαι πάντα δίπλα της και θα τη στηρίζω όσο εκείνη προσπαθεί να κρατήσει όρθιους τους Πανθέους.»

Στο ρόλο της Νίνας Αυγουστάκη, η Κόρα Καρβούνη

Η γοητευτική ξενοδόχος όλων των ταξιδιωτών

«Είμαι παντρεμένη με τον γιατρό και συνέταιρο του Ανδρέα στην κλινική, Λουκά Αυγουστάκη. Ο γάμος μου θωρείται επιτυχημένος, αφού υπάρχει αγάπη, σεβασμός και αμοιβαία κατανόηση. Όμως υπάρχει και ένα αγκάθι σ’ αυτόν. Με τον Λουκά όσο κι αν προσπαθούμε δεν έχουμε καταφέρει να μεγαλώσουμε την οικογένειά μας κάνοντας ένα παιδί. Αυτό με έχει οδηγήσει στο να αφοσιωθώ με όλη μου την ψυχή στη διαχείριση του ξενοδοχείου μου.

Κάθε βράδυ φοράω το πιο όμορφο, ψεύτικο χαμόγελό μου και προσπαθώ να ικανοποιήσω τις επιθυμίες των καλεσμένων μου… Όταν ο Ανδρέας μού σύστησε τη Μάρμω, αμέσως κατάλαβα ότι θα γίνουμε επιστήθιες φίλες. Όχι απλώς την αποδέχτηκα αλλά έγινα ο άνθρωπος που μπορεί να εμπιστευτεί.

Είμαι η πρώτη που θα διακρίνει τη σπίθα μεταξύ Μάρμως και Κίτσου. Δεν θα την προτρέψω να κάνει κάτι μαζί του, όμως όταν το κάνει δεν θα την κρίνω. Θα τη στηρίξω και θα τη βοηθήσω να κρατήσει αυτή τη σχέση μυστική από τον Ανδρέα. Για μένα άλλωστε, το πάθος, ορίζει τη ζωή».

Στο ρόλο του Στάθη Μονογιού, ο Σπύρος Σταμούλης

Ο φιλόδοξος ανιψιός

«Είμαι ο γιος της Μερόπης Πανθέου, έχω μια αδελφή που λατρεύω, τη Θάλεια και θα κάνω τα πάντα για να την προστατεύσω και να την κάνω να είναι ευτυχισμένη. Ένα τραγικό γεγονός, η αυτοκτονία του πατέρα μου, Παύλου Μονογιού, στάθηκε ικανό για να με κάνει αυτό που είμαι. Από τότε μέχρι και τώρα ο ένας και μοναδικός μου στόχος είναι να αποκαταστήσω τη μνήμη του πατέρα μου και να προσφέρω στην οικογένειά μου όσα στερήθηκαν όλη τους τη ζωή.

Θα κάνω τα πάντα για να καταφέρω να ανακτήσουν οι Μονογιοί το κύρος και τη δύναμή τους, για να ξαναβρούν τη θέση τους δίπλα στους Πανθέους. Δεν έχω ηθικούς φραγμούς και δεν θα σταματήσω πουθενά μέχρι να εκπληρώσω τον σκοπό μου. Θα απειλήσω, θα εκβιάσω, θα εκμεταλλευτώ και αργά ή γρήγορα θα τα καταφέρω».

Στο ρόλο του Γιάννη Μαρμάρη, ο Μιχάλης Συριόπουλος

Ο μεταλλειολόγος με την κρυφή ατζέντα

«Μπορεί να είμαι κοινωνικός, εύθυμος, γοητευτικός και με χιούμορ, όμως στην πραγματικότητα κινούμαι στις σκιές και τα κίνητρά μου για ό,τι κάνω είναι το λιγότερο αμφιλεγόμενα. Η παρουσία μου καλύπτεται από ένα μυστήριο. Οι σκοποί μου σκοτεινοί. Το παρελθόν μου αδιευκρίνιστο και ασαφές. Θα έρθω ως επενδυτής και θα πείσω τον Ισίδωρο Πανθέο να επαναλειτουργήσει τα μεταλλεία στο Γραμματικό. Και σιγά – σιγά θα απλώσω τα δίχτυα μου σε όλους τους Πανθέους ώστε να έρθω ακόμα πιο κοντά στον στόχο μου.

Τα μυστικά που κουβαλάω θα φροντίσω να μη βγουν στο φως παρά μόνο όταν θα μου είναι χρήσιμα για να πετύχω αυτό που θέλω. Είμαι ένας αδίστακτος άνθρωπος, ικανός να παρασύρει τους πάντες στην καταστροφή. Χειραγωγώ τους πάντες και δεν θα διστάσω να φτάσω ακόμα και στον φόνο».

Στο ρόλο της Μιρέλλας, η Έλενα Τοπαλίδου

Το μέντιουμ με το σκοτεινό παρελθόν

«Ήρθα πριν λίγα χρόνια στο Γραμματικό για να δουλέψω ως δασκάλα. Όμως, ο πραγματικός λόγος που με έκανε να ζητήσω αυτή τη δουλειά είναι άλλος και έχει να κάνει με το παρελθόν μου. Το ξεχωριστό χάρισμα που έχω να επικοινωνώ με όσους έχουν φύγει από τη ζωή με έφερε κοντά στον Βλάση Πανθέο. Λένε πως εξαιτίας μου, του σάλεψε και γύρισε την πλάτη του στην εκκλησία. Μπορεί. Εγώ πάλι πιστεύω ότι τον βοήθησα να καταλάβει. Να μάθει. Και να αποκαταστήσει την αδικία που έγινε πριν πολλά χρόνια από τους Πανθέους.

Μπορεί η εμφάνισή μου να τρομάζει τον κόσμο. Να με θεωρούν αλλόκοτη. Σκοτεινή. Ας με φοβούνται. Δεν ήρθα εδώ για να κάνω φίλους. Για άλλο σκοπό είμαι εδώ…»

Στο ρόλο της Μερόπης Μονογιού, η Αθηνά Μαξίμου

Η γυναίκα του αυτόχειρα

«Ο πατέρας δεν ήθελε να παντρευτώ τον Παύλο Μονογιό. Έλεγε πως δεν ήταν της Τάξης μας και του επιπέδου μας. Εγώ όμως δεν τον άκουσα. Δεν άκουσα κανέναν τους. Έκανα την επανάστασή μου και τον πήρα. Δεν το μετάνιωσα ποτέ. Ούτε όταν αυτός μας οδήγησε στην οικονομική καταστροφή και στιγματίστηκε με την κατάχρηση που έκανε. Δεν ήταν κακός. Ούτε
απατεώνας. Ήθελε να είναι ισάξιος των Πανθέων και να μας υπολογίζουν όλοι όπως αυτούς. Έχω δυο παιδιά. Ο γιος μου ο Στάθης μου θυμίζει πολύ τον πατέρα του. Είναι κι αυτός φιλόδοξος. Εργατικός και επίμονος. Και δεν το βάζει ποτέ κάτω μέχρι να τα καταφέρει.

Η Θάλεια μου πάλι είναι πιο χαμηλών τόνων. Ερωτευμένη με τον Δημήτρη, αλλά η ανέχεια, τους βάζει εμπόδια στην ευτυχία τους. Δεν μισώ τα αδέλφια μου. Ούτε κρατώ κακία στον πατέρα.  Όμως, δεν μπορώ να τους συγχωρέσω που δεν αποδέχτηκαν ποτέ τον άντρα μου. Και ξέρω ότι τώρα, ο γιος μου, θα πάρει το αίμα μας πίσω και θα μας φέρει εκεί που ανήκαμε πάντα».

Στο ρόλο του Λουκά Αυγουστάκη, ο Παντελής Δεντάκης

Ο καλύτερος φίλος του Ανδρέα και συνεταίρος του στην κλινική «Λατρεύω τη γυναίκα μου, τη Νίνα. Αγαπώ και θαυμάζω τον χαρακτήρα, το φως και την καρδιά της. Μερικές φορές, άθελά μου, την πιέζω και τη στεναχωρώ που δεν μπορούμε να κάνουμε ένα παιδί. Όμως το θέλω τόσο πολύ. Στην κλινική είμαι ο 2ος πιο σημαντικός άνθρωπος μετά τον Ανδρέα, φυσικά.

Με τον Ανδρέα δεν είμαστε απλώς συνεταίροι. Είμαστε αδελφικοί φίλοι. Τον στηρίζω και με στηρίζει. Λέμε τα μυστικά μας και είμαστε πάντα ο ένας εκεί για τον άλλο. Έχουμε πολλά κοινά αλλά και βασικές διαφορές… Όταν αντιληφθούμε την απιστία των γυναικών μας θα αντιδράσουμε ακραία διαφορετικά. Ο ένας θα υπομείνει στωικά και με αξιοπρέπεια. Εγώ πάλι, όχι!»

Στο ρόλο της Ματούλας Γκανά, η Σμαράγδα Αδαμοπούλου

Η επαναστάτρια αδελφή της Πέλλας

«Φύγαμε από τη Σμύρνη με την αδελφή μου την Πέλλα και ήρθαμε στην Αθήνα με την ελπίδα πως θα μπορούσαμε να ξαναχτίσουμε τη γκρεμισμένη
ζωή μας. Έτσι πιστεύαμε δηλαδή. Ορφανές κι από τους δυο γονείς, αναγκαστήκαμε να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας από νωρίς. Αν και στηρίζουμε η μία την άλλη, έχουμε διαλέξει τελείως διαφορετικούς δρόμους. Η Πέλλα, ανέμελη και μέσα στα ξενύχτια και τις απολαύσεις της ελίτ των Αθηνών. Εγώ, στο περιθώριο.

Με τους πολιτικούς συντρόφους μου να αγωνίζομαι για ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Όταν γνωρίσω τον Στάθη, οι δυο κόσμοι μας θα συγκρουστούν. Όμως, δεν θα προσπαθήσει κανένας να αλλάξει τον άλλο. Θα βρούμε μια γέφυρα και ακόμα κι αν δεν μπορούμε να δεχτούμε τα διαφορετικά “πιστεύω” μας, θα αναπτύξουμε ισχυρά αισθήματα ο ένας για τον άλλον.

Όμως η ζωή έχει πάντα άλλα σχέδια. Και εκεί που πιστεύεις ότι θα βγεις νικητής, καταλήγεις εξόριστος, πεινασμένος και ηττημένος».

Στο ρόλο της Βέτας Πανθέου, η Χριστίνα Αλεξανιάν

Η προδομένη σύζυγος του Φάνη

«Είμαι η Βέτα. Γλυκιά, υποτακτική, καλή μητέρα και έντιμη σύζυγος. Παντρεύτηκα τον άντρα μου, τον Φάνη, ύστερα από συνοικέσιο αλλά ομολογώ πως μου είχε φανεί επαρκώς εμφανίσιμος και επιφανής ώστε να είμαι πολύ ευχαριστημένη με την τύχη μου. Σύντομα όμως, ανακάλυψα πως ο γοητευτικός σύζυγός μου, δεν μοιραζόταν το κρεβάτι του μόνο μαζί μου.

Εσείς στη θέση μου τι θα κάνατε; Εγώ δέχτηκα τις απιστίες του για χάρη της οικογενειακής μας ηρεμίας. Όταν έχεις δυο παιδιά, έχεις δυο λόγους παραπάνω για να συγχωρείς και να σκύβεις το κεφάλι. Έτσι μου μάθανε από παιδί. Άλλωστε ήξερα πως με αγαπά, αφού επέστρεφε πάντα στο σπιτικό του.

Τώρα όμως που η γυναίκα αυτή μπήκε στη ζωή μας για τα καλά… ίσως ήρθε η ώρα να ξυπνήσω. Να αντιδράσω. Να πάρω την κατάσταση στα χέρια μου και να ανακτήσω την αξιοπρέπειά μου…».

Στο ρόλο της Σεβαστής, η Ελένη Καρακάση

Η παραμάνα της Μάρμως

«Εγώ μεγάλωσα τη Μάρμω όταν οι γονείς της χάθηκαν σε εκείνο το ναυάγιο. Αφιέρωσα όλη μου τη ζωή σ’ αυτήν. Όχι από υποχρέωση. Ούτε επειδή με ανάγκασε κάποιος. Το ήθελα. Γιατί την αγαπώ τη Μάρμω σαν δική μου κόρη. Είμαι πάντα δίπλα της για να ακούσω τα βάσανά της, να μου εξομολογηθεί τις σκέψεις της. Με εμπιστεύεται και με νιώθει σαν μητέρα της. Έχω μάθει όλα της τα χούγια, μπορώ να τη συμβουλέψω, να τη νουθετήσω, ακόμα και να είμαι αυστηρή μαζί της. Όταν όμως αντιληφθώ ότι η Μάρμω τρέφει αισθήματα για τον Κίτσο, θα δυσκολευτώ πολύ να το δεχτώ.

Γιατί μπορεί να καταλαβαίνω πως είναι ερωτευμένη, όμως δεν μπορώ να δεχτώ εύκολα την αδικία προς εκείνον τον άγιο άνθρωπο, τον άντρα της, Ανδρέα Πανθέο».

Στο ρόλο της Πέλλας Γκανά, η Ιζαμπέλλα Μπαλτσαβιά

Το μοντέλο που έχει ερωτευτεί τον Κίτσο

«Ήμουν πάντα η μούσα του Κίτσου… Το μοντέλο του και κατά καιρούς και η ερωμένη του. Πάντα λέγαμε μεταξύ μας πως είμαστε κυρίως φίλοι και μετά εραστές. Όμως, σταδιακά εγώ σταμάτησα να τον βλέπω ως φίλο. Τον ερωτεύτηκα. Και θα μπορούσα να κάνω τα πάντα γι’ αυτόν. Όμως μπήκε στη ζωή του η Μάρμω και τα κατέστρεψε όλα. Δεν φημίζομαι για την εγκράτειά μου, και σίγουρα με λες και επιρρεπή στα λάθη. Έτσι, θα παρασυρθώ κι αυτή τη φορά. Ίσως από εκδίκηση αρχικά. Ίσως γιατί απλώς πληγώθηκε ο εγωισμός μου.

Η ουσία είναι πως θα προδώσω, θα πληγώσω και θα καταστραφώ όταν απεγκλωβιστώ από τον Κίτσο και αρχίσω να εμπιστεύομαι τον πιο λάθος άνθρωπο στον κόσμο…»

Στο ρόλο της Θάλειας Μονογιού, η Βίκυ Διαμαντοπούλου

Η αδελφή του Στάθη

«Είμαι η κόρη της Μερόπης Πανθέου και αδελφή του Στάθη Μονογιού. Ο Στάθης δεν είναι μόνο αδελφός για μένα. Είναι κι ο πατέρας που δεν πρόλαβα να χαρώ και να έχω στη ζωή μου, αφού εκείνος αυτοκτόνησε επειδή δεν μπορούσε να αντέξει τα χρέη και την οικονομική καταστροφή που οδήγησε ο ίδιος, με τις επιλογές του, την οικογένειά μας. Είμαι ερωτευμένη με τον Δημήτρη αλλά έτσι όπως είναι η οικονομική μας κατάσταση δεν γίνεται να προχωρήσουμε σε γάμο. Γι’ αυτό κι εκείνος αποφάσισε να μπαρκάρει. Για να μπορέσει να με παντρευτεί. Όμως, το ταξίδι του Δημήτρη θα είναι η αρχή της δικής μου περιπέτειας…»

Στο ρόλο της Λιάνας Πανθέου, η Ιφιγένεια Καραμήτρου

Η φοιτήτρια, αντιδραστική κόρη του Φάνη

«Είμαι η κόρη του Φάνη και της Βέτας και αδελφή της Ουρανίας. Έχω μεγαλώσει με γαλλικά και πιάνο αλλά δεν έχω υποταχθεί στον καθωσπρεπισμό της Τάξης μας. Είμαι από τη φύση μου επαναστάτρια και ασυμβίβαστη. Τα ξεπορτίσματα του πατέρα μου και η ανοχή που δείχνει η μητέρα μου σε αυτά με ενοχλούν και τους το δείχνω σε κάθε ευκαιρία. Φλερτάρω συχνά αλλά δεν αφήνω κανέναν άντρα να με εκμεταλλευτεί.

Έχω δεσμό με τον αεροπόρο Ηλία Γαζή, όμως βαθιά μέσα μου η καρδιά μου σκιρτάει για κάποιον άλλο… Κάποιον, που απαγορεύεται να δω ποτέ ερωτικά… Εγώ βέβαια, δεν τα πήγαινα ποτέ καλά με τις απαγορεύσεις!»

Στο ρόλο του Θωμά Πανθέου, ο Γιάννης Κατσιμίχας

Ο εύελπις, γιος του Ισίδωρου

«Λένε πως είμαι συνεπής και εργατικός. Ίσως παραπάνω σοβαρός από το κανονικό, και ιδεολόγος, αλλά μου αρέσει να σκέφτομαι πως οι άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν σε κάτι που είναι σημαντικότερο από τη ζωή τους. Μάλλον γι’ αυτό επέλεξα να γίνω Εύελπις. Από τότε που χάσαμε τη μητέρα μου, ανησυχώ για τον πατέρα μου, τον Ισίδωρο. Όπως κι εκείνος ανησυχεί για μένα και τον πόλεμο που έρχεται καταπάνω μας, όσο κι αν η στολή με κάνει να φαίνομαι στα μάτια του δυναμικός και γενναίος. Ο πόλεμος βέβαια είναι ένα πράγμα. Κι άλλο ο έρωτας.

Εκεί είμαι συνεσταλμένος και ντροπαλός σα σχολιαρόπαιδο. Ιδίως αφού αν ομολογούσα την αγάπη μου στη γυναίκα που έχω στην καρδιά μου από παιδί, θα εξέθετα όλη την οικογένεια των Πανθέων…»

Στο ρόλο του Ηλία Γαζή, ο Κωνσταντίνος Ελματζίογλου

Ο αεροπόρος, μνηστήρας της Λιάνας

«Μέχρι να γνωρίσω τη Λιάνα ήμουν ένας κλασικός μπον – βιβέρ. Δεν είχα σταθερές σχέσεις, αλλά είχα πολλές κατακτήσεις. Δεν μου λείπουν τα χρήματα και δεν λογαριάζω πόσα θα ξοδέψω ειδικά όταν πρόκειται να γοητεύσω μια γυναίκα. Είμαι μέλος των πιο αυστηρών κλειστών club που συχνάζει μόνο η ελίτ της Αθήνας. Είμαι αεροπόρος, οδηγώ ακριβά αυτοκίνητα και έχω μάθει να ακούω μόνο “ναι” σε ό,τι ζητήσω.

Μόλις μπει η Λιάνα στη ζωή μου, όλα αυτά θα αλλάξουν. Θα την ερωτευτώ πολύ και θα κάνω τα πάντα για να την κατακτήσω. Δεν θα αφήσω τίποτα και κυρίως κανέναν να μπει ανάμεσά μας. Και θα πολεμήσω με πάθος, μέχρι τέλους και με όποιο κι αν είναι το κόστος…»

Στο ρόλο της Ουρανίας Πανθέου, η Βάλλια Παπαδάκη

Η μικρότερη των Πανθέων

«Νομίζω πως δεν μοιάζω καθόλου με την αδελφή μου, τη Λιάνα. Εγώ είμαι πιο ήσυχη. Σίγουρα πιο υπάκουη. Και είμαι και καλή μαθήτρια… Εντάξει, κι η Λιάνα ήταν αλλά όχι όπως εγώ! Κάνω εύκολα φίλους και δεν είμαι καθόλου σνομπ. Όπως παίζω με τους συμμαθητές μου στο Ωδείο, μπορώ να παίξω και με τον Παναγή, τον επιστάτη του θείου Ισίδωρου. Μου αρέσει να κάνω σκανταλιές, όμως τις αποφεύγω. Προσπαθώ να ακολουθώ τους κανόνες της υψηλής κοινωνίας κυρίως για να μην απογοητεύσω τους γονείς μου. Αγαπώ πολύ τη Λιάνα και τη θαυμάζω. Θέλω πολύ να της μοιάσω όταν μεγαλώσω και μου αρέσει πολύ όταν μου δίνει συμβουλές. Αν και οι δικές μου συμβουλές προς αυτήν νομίζω ότι είναι καλύτερες!».

Στο ρόλο του Ιορδάνη Βαλλίδη, ο Κώστας Φιλλίπογλου

Ο ιδιοκτήτης της κλωστοϋφαντουργίας “ΕΡΡΙΚΑ” και πατέρας της Αλέκας

«Μπορεί να έχω μια τεράστια περιουσία. Να είμαι ο ιδιοκτήτης της Κλωστοϋφαντουργίας “ΕΡΡΙΚΑ”, να έχω την αναγνώριση όλου του βιομηχανικού κλάδου… Όμως, η μοίρα μού στέρησε τη γυναίκα που την έχασα από την καταραμένη ασθένεια. Και τώρα για δεύτερη φορά, η μοίρα ήρθε για να μου πάρει και την κόρη. Τη λατρεμένη μου Αλέκα που ταλαιπωρείται από τον τύφο εδώ και μήνες.

Όταν η μόνη σωτηρία για την κόρη μου περάσει από τα χέρια του Στάθη, του εκβιαστή μου, δεν θα έχω άλλη επιλογή. Θα του δώσω ό τι ζητάει χωρίς να ξέρω τι πρόκειται να ακολουθήσει στο μέλλον για εκείνον, την Αλέκα αλλά και εμένα!».

Στο ρόλο του Αγαμέμνονα Χρυσίνα, ο Αλέξανδρος Μούκανος

Ο πρόεδρος του Γραμματικού

«Εγώ δεν βρήκα τίποτα έτοιμο στη ζωή μου, όπως οι Πανθέοι. Εγώ πάλεψα, μόχθησα και ίδρωσα για να φτάσω εδώ που είμαι. Προέρχομαι, βλέπεις, από οικογένεια κολίγων που υπηρετούσαν πάντα τους τσιφλικάδες της περιοχής.

Όταν όμως άνοιξαν τα μεταλλεία, σχεδόν αμούστακο παιδί ακόμα εγώ, άρπαξα την ευκαιρία και δούλεψα για τους Πανθέους. Εξελίχθηκα γρήγορα. Τους έγινα απαραίτητος και με τον καιρό επιβραβεύτηκα.

Απέκτησα γη που σιγά – σιγά τη μεγάλωσα, ακολουθώντας τη γενικότερη ανάπτυξη του Γραμματικού. Έφτασα να γίνω ο πρόεδρος της κοινότητας. Με σέβονται και με φοβούνται όλοι. Έχασα τη γυναίκα μου νωρίς και έμεινα δυστυχώς με τον γιο μου, τον Στέφανο. Λέω “δυστυχώς” γιατί αυτός ο ακαμάτης δεν πρόκειται να συνεχίσει ό, τι έκανα. Είναι αφελής, μικρόψυχος και θύμα.

Δεν πήρε μάλλον τίποτα από εμένα… Εγώ θα συμμαχήσω και με τον διάβολο για να πετύχω τους σκοπούς μου».

Στο ρόλο του Τέλη Βαλέριου, ο Κωνσταντίνος Γαβαλάς

Ο αντικέρ – βιβλιοπώλης, προσωπικός φίλος του Κίτσου

«Είμαι ο ιδιοκτήτης του πιο γνωστού βιβλιοπωλείου – αντικερί των Αθηνών. Το “Κελί” αποτελεί σημείο αναφοράς στην αθηναϊκή πρωτεύουσα και έλκει τους κύκλους του πνεύματος και της προόδου σαν το μέλι. Εδώ, συχνάζει κι ο καλύτερος φίλος μου, ο Κίτσος. Με την Κίτσο κάνουμε χρόνια παρέα και έχουμε φτάσει πια σε ένα σημείο να με θεωρεί τον προσωπικό του εξομολογητή.

Εγώ θα είμαι ο πρώτος που θα μάθει για την παράνομη σχέση του με τη Μάρμω και εγώ θα είμαι εκείνος που θα προσπαθήσει να τον λογικεύσει… Και όταν φυσικά δεν τα καταφέρω, θα προσπαθήσω να τον στηρίξω. Όπως όλοι οι άνθρωποι, έχω κι εγώ τα μυστικά μου. Και τα έχω καλά κρυμμένα. Όχι σε μια ντουλάπα αλλά στο υπόγειο του “Κελιού” μου…»

Στο ρόλο του Παναγή, ο Κώστας Κονταράτος

Ο πιστός επιστάτης του Γραμματικού

«Είμαι γέννημα – θρέμμα Γραμματικιώτης. Η οικογένειά μου ήταν στη δούλεψη των Πανθέων, όταν ο Στρατηγός, Βλάσης Πανθέος, μετέτρεψε τα μεταλλεία σε κοιτίδα ζωής. Έζησα όλη την αίγλη που έφεραν στον τόπο, τις επισκέψεις του Βενιζέλου και άλλων πολιτικών, στρατιωτικών και οικονομικών μεγαθηρίων. Τις κυρίες με τα ατλάζια και τα καπελίνα, τα ατέλειωτα γλέντια με το άφθονο κρασί και τα πλούσια εδέσματα που κρατούσαν μέχρι το πρωί.

Ήμουν στην ακμή αλλά και σε ό,τι ακολούθησε. Και τώρα, είμαι ακόμα στο πλευρό του Ισίδωρου Πανθέου που επέστρεψε και μένει μόνιμα στο Γραμματικό. Ο σεβασμός και η αγάπη μου για την οικογένεια των Πανθέων με κάνει να στεναχωριέμαι που βλέπω τον αφέντη Ισίδωρο να έχει παραδοθεί στη μοναξιά του, μετά τον χαμό της λατρεμένης του γυναίκας… Γιατί με τον χαμό της Ευτυχίας, χάθηκε και η ευτυχία που υπήρχε στο σπίτι μας…»

Στο ρόλο της Σοφίας Στρατηγού, η Εύα Σιμάτου

Η γιατρός, παλιά σχέση του Ανδρέα

«Γνώρισα τον Ανδρέα όταν ήμουν ακόμα φοιτήτρια της Ιατρικής και εκείνος τέλειωνε το αγροτικό του. Ένιωσα αμέσως πολύ έντονα συναισθήματα για εκείνον και πίστευα πως ήταν αμοιβαία. Όσο γρήγορα όμως προχώρησε η σχέση μας άλλο τόσο τελείωσε. Νιώθω αρκετά χρόνια μετά πως ο Ανδρέας ήταν ο άντρας που με στιγμάτισε πιο πολύ από κάθε άλλον άνθρωπο που γνώρισα ποτέ στη ζωή μου. Ίσως μου άφησε ένα απωθημένο, το οποίο φρόντισα κι εγώ να καταπιέσω.

Γι’ αυτό και έφυγα από την Αθήνα και δεν γύρισα ποτέ. Για να μην πέσω ξανά πάνω του… Η μοίρα όμως τα φέρνει πάντα ανάποδα… Ο Ανδρέας θα ξαναβρεθεί στον δρόμο μου. Και αυτή τη φορά θα είναι ακόμα πιο δύσκολο για εμένα. Γιατί τώρα δεν είναι ο ελεύθερος, γοητευτικός και πλούσιος εργένης. Τώρα είναι ένας ώριμος ιδιοκτήτης κλινικής, παντρεμένος και πολύ ερωτευμένος με τη σύζυγό του, Μάρμω…

Αν θα αποδεχτώ το ρόλο της καλής φίλης πια, δεν το γνωρίζω… Σίγουρα όμως ο χρόνος που θα περάσουμε από εδώ και πέρα μαζί θα είναι καταλυτικός. Για όλους…»

Στο ρόλο της Αλέκας Βαλλίδη, η Αρετή Τίλη

Η άρρωστη κόρη του βιομήχανου

«Έχω μεγαλώσει χωρίς να μου λείψει ποτέ τίποτα. Όμως η μητέρα μου φρόντισε όσο ζούσε να με κρατήσει προσγειωμένη. Χάρις σε εκείνη, δεν πήραν ποτέ τα μυαλά μου αέρα και έφτασα να είμαι ένα κορίτσι χαμηλών τόνων, χωρίς ίχνος κομπασμού και με καμία διάθεση να επιδείξω ποτέ τα πλούτη μου. Κάποιοι μπορεί να με χαρακτηρίσουν αθώα και αφελή. Δεν είμαι. Έχω φιλοσοφήσει απλώς τη ζωή και ακόμα και τώρα που μπορεί να τη χάσω, θέλω να παραμένω αισιόδοξη.

Και είμαι σίγουρη ότι θα δικαιωθώ. Γιατί μέσα από το μεγαλύτερο κακό που μπορεί να σου συμβαίνει, υπάρχει πάντα η ελπίδα να δεις το φως, να πλημμυρίσεις από ευτυχία. Γιατί όχι και από τον έρωτα!».

Στο ρόλο του Στέφανου Χρυσίνα, ο Θανάσης Ισιδώρου

Ο γιος του προέδρου του Γραμματικού και επιστήθιος φίλος του Θωμά

«Δεν ξέρω αν φταίει ο πατέρας μου, που με χλευάζει συνέχεια και δείχνει με κάθε ευκαιρία πως δεν με εκτιμά καθόλου, και έχω γίνει αυτός που είμαι. Ένας άτολμος, καλόβολος και αφελής ακόμα, άνθρωπος. Νιώθω καλοσύνη για τους πάντες. Ακόμα και για εκείνους που ξέρω ότι με κοροϊδεύουν και γελάνε πίσω από την πλάτη μου. Η ντροπή και η αμηχανία που νιώθω δεν με άφησε ποτέ να φλερτάρω ένα κορίτσι όπως όλοι οι συνομήλικοί μου.

Ο μόνος που μου έχει δώσει απλόχερα την αγάπη του είναι ο παιδικός μου φίλος, Θωμάς. Είναι ο μόνος που με υποστηρίζει και με βοηθάει… Χάρις όμως σε ένα άλλο μέλος των Πανθέων, θα έχω τελικά κι εγώ μια ευκαιρία να γνωρίσω την ευτυχία κάποια στιγμή στη ζωή μου…»

Στο ρόλο του Δημήτρη Θεοδώρου, ο Γιάννης Ίτσιος

Ο ναυτικός, αρραβωνιαστικός της Θάλειας

«Η Θάλεια είναι η γυναίκα της ζωής μου. Θέλω να της προσφέρω τα πάντα, αλλά δυστυχώς δεν έχω τίποτα. Γι’ αυτό και θα πάρω τη μεγάλη απόφαση να μπαρκάρω. Για να μπορέσω να επιστρέψω με λεφτά και να την παντρευτώ. Πριν φύγω θα της αφήσω δυο πράγματα. Ένα συμβολικό “δαχτυλίδι” που θα της θυμίζει πάντα ότι είμαστε δεμένοι… Και κάτι ακόμα πιο πολύτιμο, που θα το έχει για πάντα μαζί της».

Πρωταγωνιστούν: Κάτια Δανδουλάκη (Χρυσοστόμη Πανθέου), Αιμίλιος Χειλάκης (Ανδρέας Πανθέος), Μελία Κράιλινγκ (Μάρμω Πανθέου), Μιχάλης Σαράντης (Κίτσος Γαλάτης), Νίκος Χατζόπουλος (Ισίδωρος Πανθέος), Θανάσης Κουρλαμπάς (Φάνης Πανθέος), Μαρία Καλλιμάνη (Δέσποινα Γαλάτη), Πηνελόπη Πιτσούλη (Ιλαρία), Κόρα Καρβούνη (Νίνα Αυγουστάκη), Σπύρος Σταμούλης (Στάθης Μονογιός), Μιχάλης Συριόπουλος (Γιάννης Μαρμάρης), Έλενα Τοπαλίδου (Δασκάλα), Αθηνά Μαξίμου (Μερόπη Μονογιού), Κώστας Φιλλίπογλου (Ιορδάνης Βαλλίδης), Παντελής Δεντάκης (Λουκάς Αυγουστάκης), Σμαράγδα Αδαμοπούλου (Ματούλα Γκανά), Χριστίνα Αλεξανιάν (Βέτα Πανθέου), Ελένη Καρακάση (Σεβαστή), Αλέξανδρος  Μούκανος (Χρυσίνας), Ιζαμπέλλα Μπαλτσαβιά (Πέλλα Γκανά), Βίκυ Διαμαντοπούλου (Θάλεια Μονογιού), Κωνσταντίνος Γαβαλάς (Τέλης Βαλέριος), Κώστας Κονταράτος (Παναγής), Εύα Σιμάτου (Σοφία Στρατηγού), Αρετή Τίλη (Αλέκα Βαλλίδη), Ιφιγένεια Καραμήτρου (Λιάνα Πανθέου), Γιάννης Κατσιμίχας (Θωμάς Πανθέος), Θανάσης Ισιδώρου (Στέφανος Χρυσίνας), Κωνσταντίνος Ελματζίογλου (Ηλίας Γαζής), Γιάννης Ίτσιος (Δημήτρης), Βάλλια Παπαδάκη (Ουρανία)

Στο ρόλο του Βλάση Πανθέου, ο Γιώργος Κωνσταντίνου.

Διαβάστε ακόμα

«Οι Πανθέοι»: Αυτό είναι το τραγούδι των τίτλων της σειράς