Ψυχοκόρες: «Τα κίνητρα του Ερμή είναι πάντα σαρκικά ή ακόμη και εξουσιαστικά»
Σειρές

Ψυχοκόρες: «Τα κίνητρα του Ερμή είναι πάντα σαρκικά ή ακόμη και εξουσιαστικά»

Ψυχοκόρες: «Τα κίνητρα του Ερμή είναι πάντα σαρκικά ή ακόμη και εξουσιαστικά»

Όσα αποκάλυψε ο Οδυσσέας Πετράκης για τον ρόλο του

Ένας από τους πιο ιδιαίτερους και αμφιλεγόμενους ίσως χαρακτήρες της σειράς, Ψυχοκόρες, είναι αδιαμφισβήτητα ο Ερμής!

Ένα αρκετά καλομαθημένο παιδί από τη μητέρα του και τον παππού του, που έχει μάθει να έχει εξουσία απέναντι στους αδύναμους.

Τον πατέρα του, Παύλο, τον αγνοεί, δεν τον λαμβάνει υπόψιν του αφού συνήθως είναι «χαμένος» στα βιβλία του και στις ουτοπικές σκέψεις του για το μέλλον.

Η παρουσία της Βασιλικής στο σπίτι τον κάνει να βγάλει ένα ακόμη πιο σκληρό πρόσωπο που διεκδικεί τα πάντα με τον εκβιασμό.

Ο Οδυσσέας Πετράκης που τον υποδύεται παραχώρησε συνέντευξη στο TiVi Σίριαλ και μιλά για τον πλούσιο και κακομαθημένο Ερμή.

TikTok: Φρόσω και Αρχοντούλα μιλούν «Γαλλικά» και παροτρύνουν το τηλεοπτικό κοινό να…

Η πρώτη σας συνάντηση με τον Ερμή Στρατή πώς ήταν;

«Η πρώτη φορά που διάβασα κάτι σχετικά με τον ρόλο μου ήταν η σκηνή της ακρόασής μου, η σκηνή που χύνεται το μελάνι πάνω στο φόρεμα της Βασιλικής. Αναρωτιόμουν σε εκείνη τη φάση τι μπορεί να του είχε κάνει αυτό το κορίτσι για να φέρεται έτσι. Διαβάζοντας όμως στη συνέχεια τα σενάρια, κατάλαβα πως μιλάμε για ένα παιδί παραμελημένο. Θα ήθελα να έχω τη δυνατότητα να τον συναντήσω και με ειλικρίνεια να του πω πως πρέπει να ψάξει την αποδοχή με άλλους τρόπους και χωρίς να πιέζει τα όρια του νόμου ή τα ψυχολογικά όρια των γύρω του».

Άρα τον δικαιολογήσατε για τις πράξεις του απέναντι στη Βασιλική;

«Είναι η τακτική που έχω ως ηθοποιός. Απαιτώ από τον εαυτό μου πάντα να δικαιολογεί τους χαρακτήρες που υποδύομαι και τις πράξεις τους, όποιες κι αν είναι αυτές. Τώρα όμως που έχουμε ολοκληρώσει τα γυρίσματά μας παρατηρώντας ένα τέτοιο φαινόμενο απέξω καταλαβαίνω πως έχουμε να κάνουμε με ένα πολύ κακό παιδί. Ο ήρωάς μου έκανε ακραίες πράξεις και η συμπεριφορά του κορυφώθηκε. Θα έρθει όμως και η ώρα της πλήρους μεταστροφής».

Να ερωτευτεί μπορεί;

«Όχι. Ακόμα και όταν του προκύψει λίγο παρακάτω μια σχέση, θα είναι ανέτοιμος να ερωτευτεί. Τα κίνητρά του είναι πάντα σαρκικά ή ακόμα και εξουσιαστικά».

Τι μήνυμα θέλει τελικά να περάσει ο Ερμής Στρατής στο κοινό;

«Σίγουρα ότι το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο είναι να καταφέρουμε να αγαπήσουμε τον αυτό μας. Αν δεν το κάνουμε εμείς, κανείς γύρω μας δεν θα μας αγαπήσει περισσότερο».

Διαβάστε επίσης

Σιάρκου για τη Χριστίνα στις Ψυχοκόρες: «Οι κακοί χαρακτήρες κάποια στιγμή υπήρξαν θύματα»