Ψυχοκόρες: Τα σπίτια της «κολάσεως» – Μια κρυφή ματιά στις οικίες των Αρδίτη, Κοτρώτση και Νάτση
Σειρές

Ψυχοκόρες: Τα σπίτια της «κολάσεως» – Μια κρυφή ματιά στις οικίες των Αρδίτη, Κοτρώτση και Νάτση

Ψυχοκόρες: Τα σπίτια της «κολάσεως» – Μια κρυφή ματιά στις οικίες των Αρδίτη, Κοτρώτση και Νάτση

Αυτά είναι τα σπίτια που μένουν οι αδελφές Πολύζου

Οι Ψυχοκόρες έχουν λάβει διθυραμβικά σχόλια ήδη από την προβολή τους στην πλατφόρμα του ΑΝΤ1 αλλά και στην μικρή οθόνη κατά την πρεμιέρα της.

Τέσσερα νεαρά κορίτσια που η ζωή τους αλλάζει άρδην, βρίσκονται σε διάφορα μέρη της Ελλάδας σε σπίτια πλουσίων.

Στόχος είναι να γίνουν ψυχοκόρες και να βρουν τα πατήματά τους προκειμένου αργότερα να ανοίξουν τα φτερά τους και να γίνουν αυτόνομες.

Η μοίρα, όμως, τους έμελλε κυρίως βασανιστήρια και εμπλοκή σε υποθέσεις που δεν φανταζόντουσαν ποτέ!

Η Μαρίκα και η Δεσποινιώ βρέθηκαν στο σπίτι του Κοσμά Κοτρώτση, ενός εργοστασιάρχη με τη γυναίκα του τη Νέλλα να είναι εξαρτημένη από ουσίες.

Η ζωή τους εκεί μόνο εύκολο δεν είναι αφού έχουν αντιμετωπίσουν σεξουαλική παρενόχληση αλλά και μια συμπεριφορά κακοποιητική.

Η Βασιλική είναι η τυχερή από τις τέσσερις αδερφές αφού βρέθηκε στο σπίτι της Μάγιας Αρδίτη, μιας φεμινίστριας και ακτιβίστριας που θα τη βοηθήσει να ανοίξει τα φτερά της στην εκπαίδευση και όχι μόνο.

Η Φρόσω ήταν της μοίρας της γραφτό να βρεθεί στο σπίτι του Νάτση και αντί για ψυχοκόρη να γίνει συγκρία προκειμένου να αποκτήσει τον διάδοχο της οικογένειας. Ο βιασμός της ήταν φυσικό επακόλουθο αφού εκείνες τις εποχές η λέξη «συναίνεση» δεν υπήρχε πουθενά!

Η σκηνογράφος και ενδυματολόγος της σειράς, Χρύσα Δαπόντε, μας ξεναγεί στα σπίτια των πλουσίων ανθρώπων που έβαλαν στις ζωές τους τις αδελφές Πολύζου.

Οικία Αρδίτη

Ο Αρδίτης, αριστοκράτης παλαιάς κοπής, με γραφείο μωβ που υποδεικνύει γνώση, υπόληψη, ανεξαρτησία και μυστήριο. Η φεμινίστρια προοδευτική, ”μοντέρνα” κόρη του με τον cult καλλιτέχνη σύζυγό της, δεν μπορούσαν παρά να κινηθούν σε μια πανδαισία έντονων χρωμάτων, με ταπετσαρίες της εποχής. Μια ατμόσφαιρα ”ακατάστατης” κουλτούρας στο εργαστήριο-αναγνωστήριο, γεμάτο βιβλία, πίνακες, σχέδια του Παύλου, γαλάζιο και μπλε, ο συμβολισμός της εμπιστοσύνης, ειλικρίνειας και αφοσίωσης, σε αντίθεση με τον λιτό, σχεδόν δωρικό χώρο της Μάγιας, πράσινο lime, το χρώμα της αρμονίας, της φρεσκάδας και της γονιμότητας.

Οικία Κοτρώτση

Το σπίτι του Κοτρώτση και της οπιομανούς συζύγου του. Μεγαλοαστοί, επαρμένοι, αυταρχικοί, άνθρωποι που επιδεικνύουν τον πλούτο και επιβάλλουν την εξουσία τους. Η τιρκουάζ και σομόν χρωματική γκάμα του εκλεπτυσμού. Κίτρινο στην κουζίνα -μαγειρείο, αμφιλεγόμενο χρώμα διπλού συμβολισμού, μεταξύ μίσους, δειλίας, λιακάδας και αισιοδοξίας, σε χώρο καθημερινού φρενήρη ρυθμού, με μαγειρέματα, γυαλίσματα ασημικών και συνεχούς λάτρας. Ο γιος Σώτος, ανερχόμενος επιστήμονας, ανυπόμονος νέος, κρυμμένος στις σκούρες αποχρώσεις του μπλε και του λαδί, μυστικιστής και ανεξάρτητος.

Οικία Νάτση

Το σπίτι του μεγαλοκτηματία τσιφλικά, επαρχιώτη, άξεστου Νάτση και της ”υποταγμένης” φαινομενικά συζύγου του, τυπική επαρχιώτικη αγροικία, με γήινα χρώματα και παραδοσιακά αρχιτεκτονικά στοιχεία, κιλίμια, υφαντά και χειροκάμωτα κεντίδια, μπακίρια, πάστρα, σπιτική κουζίνα που φέρνει στο νου μυρωδιές σπιτικού φαγητού.

Διαβάστε επίσης

Ψυχοκόρες: Πώς η Νέλλα Κοτρώτση αν και ψυχικά ασταθής θα καταφέρει να πάρει εκδίκηση για όλα;