«Σασμός»: Τα φονικά του πρώτου και δεύτερου κύκλου που αναστάτωσαν την Άνω Ποριά
Σειρές

«Σασμός»: Τα φονικά του πρώτου και δεύτερου κύκλου που αναστάτωσαν την Άνω Ποριά

«Σασμός»: Τα φονικά του πρώτου και δεύτερου κύκλου που αναστάτωσαν την Άνω Ποριά

Οι φόνοι που θα μείνουν στην ιστορία

Οι φόνοι στον «Σασμό» έχουν την τιμητική τους, με τον «Επίλογο» να έρχεται να δώσει άφεση αμαρτιών και μια γαλήνη στην αιματοβαμμένη Άνω Ποριά.

Και στους δύο κύκλους, οι βεντέτες που υπήρχαν μεταξύ των οικογενειών και όχι μόνο έφτασαν στο σημείο να χυθεί αίμα και ο «Τηλεθεατής» κάνει μια αναδρομή στα φονικά της σειράς.

Στεφανής Σταματάκης

Από τα χέρια – συγκεκριμένα το πιστόλι – του Μαθιού «έφυγε» ο Στεφανής Σταματάκης, σύζυγος της Βασιλικής.

Μη μπορώντας να πιστέψει πώς ο ξάδερφός του υποτιμά και κακομεταχειρίζεται τη Βασιλική, την οποία και αγαπά αιώνια, αποφασίζει να τον βγάλει από τη μέση.

Του έστησε καρτέρι στο μαντρί του και υψώνοντας το όπλο του τον σκότωσε εν ψυχρώ παίρνοντας έτσι εκδίκηση για την συμπεριφορά του.

Άγγελος Βρουλάκης

Ένα ακόμη θύμα της Άνω Ποριάς! Ο έρωτάς του για την Άσπα του στοίχισε αρκετά, με τον Κώστα να μην μπορεί να δεχτεί πώς άλλος άντρας θέλει τη γυναίκα του.

Δίχως τύψεις και γεμάτος οργή για εκδίκηση αποφασίζει να τον σκοτώσει μέσα στο αγροτικό του ιατρείο. Αν και όλες οι υποψίες στρέφονταν στους Σταματάκηδες, η αλήθεια είναι μία. Ο Κώστας σήκωσε τον χέρι του και τον αποτελείωσε για τα μάτια της Άσπας, ανεξαρτήτως του ότι ο ίδιος την κακοποιούσε συνεχώς.

Πετρής Βρουλάκης

Ο Πετρής έχει μπει στο στόχαστρο όλων αφού θεωρείται ύποπτος για τη δολοφονία του Στεφανή, με τον Μαθιό να μην παραδέχεται πώς αυτός είναι ο ηθικός αυτουργός.

Η Θοδώρα είναι βαθιά πληγωμένη με τον χωρισμό τους και αποφασίσει να διαδώσει παντού ότι ο φονιάς είναι ένας, κι αυτός είναι ο Πετρής!

Αν και δεν έχει άλλοθι, σε συνεννόηση με την Αργυρώ και τη Μαρίνα χτίζουν έλα άλλοθι προκειμένου να μην τον κατηγορήσουν.

Ο Αστέρης εξαγριωμένος με όσα έχουν συμβεί έχει πάει να τον βρει στο κτήμα του, με τον Πετρή να σηκώνει το όπλο του εναντίον του. Στην προσπάθειά του να αμυνθεί ο Αστέρης, το όπλο εκπυρσοκροτεί και η σφαίρα βρίσκει τον Πετρή στην καρδιά.

Ο «Αμερικανός»

Με εντολή του Καραπάνου αποφασίζει να πάρει πάνω του τον φόνο του Στεφανή. Πηγαίνει στον Φραγκιαδάκη και του λέει πώς εκείνος τον σκότωσε, με αποτέλεσμα να προφυλακιστεί.

Μόνο που η συμμορία της φυλακής είχε άλλα σχέδια για εκείνον! Τον δολοφονούν μέσα στη φυλακή και ο φάκελος για τον φόνο του Στεφανή ανοίγει ξανά.

Βλάσης Καραπάνος

Άνθρωπος του υποκόσμου δίνει εντολή να δολοφονήσουν τον υπαστυνόμο, Γεράσιμο Χριστόγιαννη. Η Στέλλα τελευταία στιγμή του αποκαλύπτει πώς είναι ο χαμένος του γιος, Μάκης. Καθώς δεν προλαβαίνει να σταματήσει τη δολοφονία, μπαίνει μπροστά για να σώσει τον γιο του. Οι σφαίρες των μπράβων του τον βρήκαν και έπεσε νεκρός.

Κώστας Μιχελάκης

Η Άσπα έχοντας δεινοπαθήσει στα χέρια του Κώστα πιέζει τον Παυλή να τον σκοτώσει. Με τη βοήθεια του Φαρμάκη βάζει μπρος το σχέδιο εξόντωσής του.

Και έτσι και έγινε! Μόνο που πριν έρθει το τέλος του, ο Κώστας είχε φροντίσει να δώσει ένα γράμμα στον Τόλη και να αποκαλύπτει πώς ο πραγματικός φονιάς του Στεφανή είναι ο Μαθιός.

Οδυσσέας (έμπορος όπλων)

Είναι ο επικεφαλής του κυκλώματος εμπορίου όπλων στη Θεσσαλονίκη και δεξί χέρι του Φαρμάκη. Αποκαλύπτει πώς ο Λευτέρης είναι μυστικός αστυνομικός και αποφασίζει να τον εκβιάσει.

Αυτό που του ζητά είναι να συνεργαστούν και  να βγάλουν από τη μέση τον Φαρμάκη.

Μόνο που τα πράγματα πήραν άλλη τροπή, με τον Λευτέρη να ενημερώνει τον Φαρμάκη, με τον δεύτερο να δολοφονηθεί εν ψυχρώ τον Οδυσσέα.

Πάνος (υπαρχηγός του Φαρμάκη)

Ο Φαρμάκης φροντίζει να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς του με τον Πάνο, ο οποίος υπονομεύει συνεχώς τον Λευτέρη. Ο Πάνος πέφτει νεκρός στο οινοποιείο από το χέρι του Φαρμάκη, ο οποίος σχεδιάζει να φορτώσει το φόνο του στον Μαθιό.

Γαλετάκης και Ξαξίρης

Ο Φαρμάκης εξοντώνει όσους αναμίχθηκαν στην απόπειρα δολοφονίας της Μαρίας. Εκτελεστικό όργανό του, ο Βαγγέλης.