«Το ναυάγιο»: Σε πυρετό γυρισμάτων ο Γιάννης Στάνκογλου – Δείτε τον με στολή ναυτικού
Σειρές

«Το ναυάγιο»: Σε πυρετό γυρισμάτων ο Γιάννης Στάνκογλου – Δείτε τον με στολή ναυτικού

«Το ναυάγιο»: Σε πυρετό γυρισμάτων ο Γιάννης Στάνκογλου – Δείτε τον με στολή ναυτικού

Θα ενσαρκώσει τον ρόλο του Ιπποκράτη

Το «ναυάγιο» είναι η ολοκαίνουρια παραγωγή του Mega που έρχεται από το φθινόπωρο στους δέκτες μας για να μας καθηλώσει.

Η σειρά βασίζεται στο βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη, του ανθρώπου που κρύβεται πίσω από τη μεγάλη επιτυχία «Σασμός», και ήδη έχει εξάψει το ενδιαφέρον.

Και πώς όχι αφού το καστ αποτελείται από «βαριά» ονόματα «εγγύηση» στην υποκριτική, όπως οι Γιάννης Στάνκογλου, Λεωνίδας Κακούρης, Γιώργος Χρυσοστόμου, Γιώτα Φέστα, Γιολάντα Μπαλαούρα, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Γιώργος Σουξές αλλά και νεότερα ταλέντα που αγαπήσαμε τα τελευταία χρόνια: Αναστασία Παντούση και Νίκος Γκέλια.

Τα γυρίσματα έχουν ήδη ξεκινήσει ενώ το πρώτο teaser με πλάνα φουρτουνιασμένης θάλασσας έδωσε στο τηλεοπτικό κοινό μια μικρή ιδέα από όσα πρόκειται να παρακολουθήσει στη μικρή οθόνη.

Μία γεύση όμως πήραμε και από την εικόνα που μοιράστηκε στα σετ ο Δημήτρης Τοπαλίδης στα οποία και βλέπουμε τον Γιάννη Στάνκογλου με στολή λιμενικού.

Σύμφωνα με τα όσα ο ίδιος αποκάλυψε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Ελένη» «Ο ρόλος που καλούμαι να υποδυθώ είναι ένας λιμενικός που ζει μέσα στη δεκαετία του 1960. Πρόκειται για έναν λιμενικό, έναν πολύ – πολύ μυστηριώδη χαρακτήρα και για αυτό είπα το ναι, αλλά και για τους συντελεστές που πλαισιώνουν την σειρά».

Η υπόθεση

Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από το ναυάγιο του οχηματαγωγού «Ηράκλειον», που βυθίστηκε το 1966 στα ανοιχτά της βραχονησίδας Φαλκονέρα και τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, στο μοιραίο αυτό ταξίδι.

Κεντρικές ηρωίδες είναι η Ειρήνη και η εγγονή της, η Άρτεμις. Η Ειρήνη με τον σύζυγό της Απόστολο ξεκίνησαν με το πλοίο «Ηράκλειον» από τα Κύθηρα για τα Χανιά και από εκεί για την θήνα και στη συνέχεια για το Παρίσι ως μετανάστες. Στο ναυάγιο, ωστόσο, που έγινε πάλεψαν για τη ζωή τους…

Τα χρόνια πέρασαν και τρεις ημέρες μετά τον θάνατο της γιαγιάς της, η Άρτεμις ανακαλύπτει τυχαία μερικές ξεθωριασμένες εφημερίδες μιας άλλης εποχής. Καθώς διαβάζει για το ναυάγιο του «Ηράκλειον», αντικρίζει τη φωτογραφία μιας γυναίκας που της θυμίζει τη γιαγιά της. Ίδιο όνομα, ίδιο πρόσωπο, μα διαφορετικό επώνυμο. Χωρίς να το γνωρίζει, κρατάει στα χέρια της ένα κουβάρι με αγκαθωτά νήματα, που, καθώς ξετυλίγεται, τα αγκάθια του χώνονται βαθιά στην καρδιά της.