Το Ναυάγιο: Τι κοινό έχει με τις σειρές του Netflix, One Piece και The Crown;
Σειρές

Το Ναυάγιο: Τι κοινό έχει με τις σειρές του Netflix, One Piece και The Crown;

Το Ναυάγιο: Τι κοινό έχει με τις σειρές του Netflix, One Piece και The Crown;

Διεθνών προδιαγραφών η νέα σειρά του Mega

Πρεμιέρα έχει «Το Ναυάγιο», η νέα φιλόδοξη παραγωγή του Mega αυτή την Κυριακή 1 Οκτωβρίου στις 21:00 με διπλό επεισόδιο και πέρα από το εξαιρετικό καστ και το συγκλονιστικό σενάριο, υπόσχεται ένα κινηματογραφικό υπερθέαμα διεθνών προδιαγραφών.

Το πλοίο «Φοίνιξ» βυθίζεται μπροστά στα μάτια των τηλεθεατών σε μια κινηματογράφηση που δεν θυμίζει τίποτα από όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα στην ελληνική τηλεόραση.

Για τις ανάγκες των γυρισμάτων, η παραγωγή του «Ναυαγίου» απευθύνθηκε σε μια ειδική ομάδα από το Cape Town με τεράστια πείρα σε γυρίσματα στο υγρό στοιχείο. Έτσι, το περασμένο διάστημα στην Ελλάδα βρέθηκε η Frog Team Squat (Marine Film Services).

H ομάδα παρέχει υπηρεσίες κινηματογράφησης στη θάλασσα και υποστήριξη υποβρύχιων καμερών στη διεθνή βιομηχανία του σινεμά. Πεζοναύτες, εκπαιδευτές καταδύσεων, δύτες, καπετάνιοι και χειριστές υποβρύχιων καμερών ανέλαβαν να προετοιμάσουν τους πρωταγωνιστές της σειράς «Το Ναυάγιο» για τις συγκλονιστικές σκηνές κατά τη βύθιση του πλοίου «Φοίνιξ».

Οι Νοτιοαφρικάνοι εξπέρ των σκηνών δράσης στο «Ναυάγιο»

Η ειδική ομάδα έχει εργαστεί στο παρελθόν σε αντίστοιχα γυρίσματα στο νερό για μεγάλες παραγωγές του εξωτερικού. Πρόσφατα οι «βάτραχοι» από το Cape Town έδωσαν σάρκα και οστά στη live action μεταφορά του «One Piece», στο Netflix, που προκάλεσε κύματα ενθουσιασμού στους ανά τον κόσμο φανατικούς του ιαπωνικού μάνγκα.

Στο πορτφόλιο των ειδικών σε σκηνές δράσης συγκαταλέγονται κοσμαγάπητοι τίτλοι, με σειρές όπως «Black Sails», The Crown, Bloodshot, Jack Ryan, Tomb Rider (A Survivor Is Born) και Outlander.

Παράλληλα, οι ατρόμητοι του νερού έδωσαν τις πολύτιμες συμβουλές τους και κατά τα γυρίσματα των ταινιών «Resident Evil, The Final Chapter», «Deep Blue Sea 2» και «Darktide», ενώ συνεργάστηκαν με το crew του «Mission Impossible 8» που βγαίνει στο σινεμά το ερχόμενο καλοκαίρι.

Τα απαιτητικά γυρίσματα του ναυαγίου

Οι πρωταγωνιστές της σειράς του MEGA, «Το Ναυάγιο», εξασκήθηκαν αρχικά σε πισίνα, προκειμένου να συνηθίσουν να κολυμπούν στο νερό με ρούχα και βάρος.

Στη συνέχεια η δράση μεταφέρθηκε στη θάλασσα, όπου οι άνθρωποι της Frog Squad Team ανέλαβαν να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες. Χρησιμοποίησαν τζετ σκι για να δώσουν την αίσθηση της θαλασσοταραχής γύρω από τους ηθοποιούς. Την ίδια ώρα τεράστιοι ανεμιστήρες δημιουργούσαν την αίσθηση της καταιγίδας.

Φυσικά, για τις ανάγκες των απαιτητικών γυρισμάτων επιστρατεύτηκαν από την παραγωγή του «Ναυαγίου» και κολυμβητές, ως βοηθητικοί ηθοποιοί, προκειμένου να αντέξουν τα πολύωρα γυρίσματα στο νερό.

Μια συνταρακτική ιστορία επιβίωσης, συμπαντικών συμπτώσεων, αλλά και δύναμης ψυχής που έχει στόχο να ταξιδέψει τον τηλεθεατή σε μια άλλη εποχή, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χαριτίδη και σενάριο Γιώργου Κόκουβα ξεκινά στο MEGA.

«Το Ναυάγιο», ένα ταξίδι που δεν τελειώνει, έρχεται στο MEGA αυτή την Κυριακή 1 Οκτωβρίου στις 21:00, με διπλό επεισόδιο και κάθε Κυριακή με Τετάρτη στις 22:50.

Διαβάστε επίσης

Σκιαδαρέσης – Το Ναυάγιο: «Θέλω το κοινό να μισήσει τον ρόλο μου»