Το προξενιό της Ιουλίας: «Ο Επιφάνειος συσχετίζει την Ιουλία με την Ευγενία και φοβάται ότι…»
Σειρές

Το προξενιό της Ιουλίας: «Ο Επιφάνειος συσχετίζει την Ιουλία με την Ευγενία και φοβάται ότι…»

Το προξενιό της Ιουλίας: «Ο Επιφάνειος συσχετίζει την Ιουλία με την Ευγενία και φοβάται ότι…»

Όσα αποκάλυψε ο Γιάννος Περλέγκας για τον ρόλο του ως μοναχός Επιφάνειος

Ο μοναχός Επιφάνειος ήρθε αντιμέτωπος με το παρελθόν του στη σειρά, Το προξενιό της Ιουλίας, και οι μνήμες του τον κάνουν να υποφέρει.

Ιδίως η επαφή του με τον Χρήστο που τον βάζουν σε μια διαδικασία να αποδείξει ότι ο θάνατος της Ευγενίας μόνο αυτοκτονία δεν είναι.

Ο Γιάννος Περλέγκας παραχώρησε συνέντευξη στον Τηλεθεατή και μιλά για τον ρόλο του αλλά και κατά πόσο θα υπάρξει συνάντηση ανάμεσα σε εκείνον και τη Χάδω.

«Σε όλη τη σειρά ο Ανέστης – Επιφάνειος παλεύει με τη συνείδησή του, η οποία αναγκαστικά βέβαια έχει διαμορφωθεί πια από τη χριστιανική του πίστη. Ο “θαμμένος” Ανέστης “ξυπνάει” ερχόμενος σε επαφή με το παρελθόν του, ζητώντας εκδίκηση. Ταυτόχρονα, όμως, υπάρχει ο Επιφάνειος πλέον που όλα αυτά τα χρόνια παλεύει να “σκοτώσει” τον Ανέστη. Υπάρχουν δύο πρόσωπα τουλάχιστον μέσα στον ίδιο άνθρωπο.

Πιστεύω πως ούτε ο Ανέστης ούτε ο Επιφάνειος έβλεπαν ή βλέπουν τη Χάδω σαν διάβολο. Κατ’ αρχάς, ο Επιφάνειος έχει πολλές ενοχές για τη μοιχεία, η στροφή του στο μοναχισμό μαρτυρά κι αυτό, εκτός των άλλων. Έχει να κατηγορήσει τους Προβιούς για πολλά, όλα αυτά τα χρόνια, όμως, έχει μάθει στη συμφιλίωση με την αμαρτία και στη μετάνοια θεωρώντας τον εαυτό του πρωταίτιο του αμαρτήματος που βαραίνει όλους τους. Επίσης, μην ξεχνάμε ότι ο Ανέστης παρά την ιστορία του με την Ευγενία ερωτεύτηκε τη Χάδω παράφορα.

Αναμένω ως ηθοποιός με χαρά και αγωνία την περιβόητη συνάντηση της Χάδως και του Ανέστη, για τη συνάντησή μου με τη συνάδελφο Άννα Μάσχα. Για αυτό που πραγματικά αναρωτιέμαι είναι αν θα είναι μια συνάντηση του Ανέστη με τη Χάδω ή του Επιφάνειου με τη Χάδω. Θα είναι ενδιαφέρον δηλαδή ποιες από τις πλευρές του χαρακτήρα του καθενός τους θα επικρατήσουν σε αυτή τη συνάντηση, οι εκδικητικές ή οι συμφιλιωτικές.

Το γεγονός ότι ο Επιφάνειος γνωρίζει ότι η Ιουλία είναι έγκυος από το παιδί του Ραζίνη και παντρεμένη πρόσφατα με τον Προβιό, προφανώς του προκαλεί ανατριχιαστικές σκέψεις αφού συσχετίζει τη μοίρα της εγκύου Ιουλίας με τη μοίρα της εγκύου Ευγενίας. Γνωρίζει την ιστορία της Ιουλίας και από την ίδια που του εξομολογήθηκε και από τον πατέρα του Γρηγόρη αλλά και από τις διηγήσεις του Χρήστου. Ξέρει δηλαδή από νωρίς ότι όλο αυτό το κοκτέιλ είναι εκρηκτικό και μοιραίο θα έλεγε κανείς».

Διαβάστε επίσης

Το προξενιό της Ιουλίας επόμενα επεισόδια: Ο Επιφάνειος κρύβεται από τον Στασινόπουλο και…