«Το προξενιό της Ιουλίας»: Ο Γιωργίκης, η «πέτρα του σκανδάλου» και ένας αναγκαστικός γάμος
Σειρές

«Το προξενιό της Ιουλίας»: Ο Γιωργίκης, η «πέτρα του σκανδάλου» και ένας αναγκαστικός γάμος

«Το προξενιό της Ιουλίας»: Ο Γιωργίκης, η «πέτρα του σκανδάλου» και ένας αναγκαστικός γάμος

Αναλυτικά οι ρόλοι που θα υποδυθούν οι ηθοποιοί

Μεγάλο ενδιαφέρον και περιέργεια έχει προκαλέσει η νέα σειρά του Alpha, «Το προξενιό της Ιουλίας», που θα ξεκινήσει τη νέα τηλεοπτική σεζόν.

Η σειρά μας πηγαίνει πίσω τη δεκαετία του ’50 όπου η κοινωνία ήταν ακόμη αρκετά πιεστική και κλειστόμυαλη, με τη γυναίκα να μην έχει τον πρώτο λόγο στο σπίτι.

Αντιθέτως, οι νεαρές ιδίως κοπέλες φρόντιζαν να ακολουθούν τις οδηγίες της οικογένειας δίχως να φέρουν καμία αντίσταση.

Μελέτης Ηλίας, Ευγενία Ξυγκόρου, Άννα Μάσχα, Δημήτρης Σέρφας, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Δημήτρης Αλεξανδρής, Ελισάβετ Μουτάφη, Σίσσυ Μουτάφη είναι τα μέχρι στιγμής ονόματα που έχουν ανακοινωθεί για τον ακριβή ρόλο που θα υποδυθούν.

Ιουλία (Ευγενία Ξυγκόρου)

Κόρη της Στάσας και του Νικόλα, η Ιουλία είναι μια νέα κοπέλα ερωτευμένη με τον Γρηγόρη που δεν της επιτρέπεται να ακολουθήσει την καρδιά της.

Αναγκάζεται να παντρευτεί τον γαιοκτήμονα Γιωργίκη Προβιό που μαγεύεται από την ομορφιά της όταν τη βλέπει και θέλει να την κάνει γυναίκα του.

Ο έρωτας αντιμέτωπος με τα “πρέπει” της κοινωνίας. Το προξενιό ως κεντρικό στοιχείο της ιστορίας, αναδεικνύει τις συνθήκες που επικρατούσαν στην κοινωνία της ελληνικής επαρχίας στα τέλη του ’50, όταν τα ένοχα μυστικά κρύβονταν στη σιωπή. Τότε που οι γυναίκες δεν όριζαν τις ζωές τους, καταδικασμένες στη μοίρα τους.

Γιωργίκης Προβιός (Μελέτης Ηλίας)

Ο Γιωργίκης Προβιός είναι ένας μεγαλοκτηματίας του Θεσσαλικού κάμπου ο οποίος μαγεύεται από την ομορφιά της Ιουλίας και στέλνει αμέσως προξενιό για να την παντρευτεί.

Η οικονομική επιφάνεια του Προβιού είναι τέτοια που τον καθιστά ιδανικό σύζυγο.

**Να σημειώσουμε, πώς ο ρόλος που θα υποδυθεί ο Μελέτης Ηλίας είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από ότι τον έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα στην ελληνική τηλεόραση.

Γρηγόρης Ραζίνης (Δημήτρης Σέρφας)

Είναι ο γιος του Στράτου και της Κυριακούλας Ραζίνη. Έχει σπουδάσει γεωπόνος και δουλεύει κοντά στον πατέρα του στα κτήματα, ξέροντας πως μια μέρα θα τα αναλάβει.

Ο Γρηγόρης είναι σχεδόν μία «πέτρα σκανδάλου» αφού λίγο πριν η Ιουλία παντρευτεί τον Γιωργίκη Προβιό έχει σχέση μαζί του και μάλιστα μένει έγκυος!

Στάσα, μητέρα Ιουλίας (Ελισάβετ Μουτάφη)

Η Στάσα, μητέρα της Ιουλίας, είναι μια γυναίκα που παντρεύτηκε τον Νικόλα Σκούταρη με προξενιό που της έκανε ο πατέρας της λίγο πριν πεθάνει.

Ο Σκούταρης ήταν ένας καλός άνθρωπος που, όμως, εκείνη δεν αγάπησε ποτέ.

Έχει παράλληλη πορεία ζωής με την κόρη της Ιουλία καθώς και εκείνη παντρεύτηκε τον άνδρα της με προξενιό. Έχει πολύ δυνατό χαρακτήρα, εκείνη είναι η αρχηγός της οικογένειας.

Κυριακούλα Ραζίνη (Πέγκυ Τρικαλιώτη)

Η Κυριακούλα Ραζίνη είναι μητέρα του Γρηγόρη και αρκετά σκληρή γυναίκα αφού είναι κλεισμένη σε όλα τα στερεότυπα της τότε κοινωνίας.

Πρόκειται για μια τυπική γυναίκα εκείνης της εποχής που είναι εγκλωβισμένη στα ήθη και τα έθιμα.

Μεταξύ άλλων είναι και γιαγιά του νόθου παιδιού της Ιουλίας. Ο άντρας της πέθανε πάνω σε καυγά με τον πατέρα του καλύτερου φίλου του γιου της – σύμφωνα πάντα με το βιβλίο-.

Χάδω, αδελφή Γιωρίκη Προβιού (Άννα Μάσχα)

Η Χάδω είναι η μεγάλη αδελφή του Γιωργίκη Προβιού, του μεγαλοκτηματία της Λάρισας που του προξενεύουν τη νεαρή Ιουλία.

Μοιάζει να μην έχει τρυφερότητα και αγάπη για κανέναν. Την απασχολεί μόνο η ομαλή λειτουργία του σπιτικού των Προβιών που είναι το βασίλειό της, ο χώρος που κάνει κουμάντο.

Κωστής Στασινόπουλος (Δημήτρης Αλεξανδρής)

O Δημήτρης Αλεξανδρής υποδύεται τον Κωστή Στασινόπουλο. Διοικητής Χωροφυλακής Λάρισας, φέρει τον βαθμό του ταγματάρχη.

Άνθρωπος του καθήκοντος, σοβαρός, του αρέσει η εξουσία και το κύρος, αλλά δεν τα έχει καταχραστεί ποτέ.

Προβλέπεται να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις της σειράς, με βάση το ομώνυμο βιβλίο.

Φιλιώ, κόρη Στασινόπουλου (Σίσσυ Τουμάση)

Η Φιλιώ είναι μια από τις δύο κόρες του Στασινόπουλου. Είναι ένας χαρακτήρας που είναι κάτι άλλο από αυτό που δείχνει. Παγιδεύεται σε μια ζωή που εκείνη θα ήθελε.

Βέβαια, είναι αρκετά κακομαθημένη και κάνει τα αδύνατα δυνατά για να αποκτήσει αυτό που θέλει, τη στιγμή που το θέλει.

Σίγουρα πρόκειται για έναν ρόλο που θα ανακατέψει την τράπουλα για να τα φέρει όλα στα δικά της μέτρα και σταθμά.

Ρήγας Σκούταρης (Τάσος Λέκκας)

Ο Ρήγας είναι ο μεγαλύτερος αδελφός της Ιουλίας και το πολυαγαπημένο παιδί της Στάσας. Αν και τα βιώματα με την κόρη της είναι κοινά, η Στάσα έχει περισσότερη αδυναμία στον γιο της, Ρήγα, κάτι που τον κάνει αρκετά «χαϊδεμένο».

Αψύς και οξύθυμος και με έντονη προσωπικότητα αφήνει το στίγμα του για τα καλά, αφού είναι πλήρως ταυτισμένος με τη νοοτροπία της τότε εποχής.