Η απόλυτη συνταγή για σιροπιαστή σοκολατόπιτα στο air fryer!
Ένα εύκολο και λαχταριστό γλυκό, ιδανικό για όσους λατρεύουν τη σοκολάτα και έχουν φριτέζα αέρος από τις συνταγές του Άκη Πετρετζίκη!
Υλικά:
Για το σιρόπι
- 20 γρ. κακάο
- 1 κ.γ. στιγμιαίο καφέ, σε σκόνη
- 200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 κ.σ. κονιάκ
- 200 γρ. νερό, βραστό
Για το κέικ
- 2 αυγά, μεσαία
- 60 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- ½ κ.γ. αλάτι
- 60 γρ. νερό
- 60 γρ. ηλιέλαιο, + έξτρα για τη φόρμα
- 1 βανιλίνη
- 90 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.
- 25 γρ. κακάο, + έξτρα για τη φόρμα
- 12 γρ. μπέικιν πάουντερ
Για το γλάσο
- 100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
- 60 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- Για το σερβίρισμα
- κουβερτούρα, λιωμένη
- φύλλα δυόσμου