Η απόλυτη συνταγή για σιροπιαστή σοκολατόπιτα στο air fryer!

Ένα εύκολο και λαχταριστό γλυκό, ιδανικό για όσους λατρεύουν τη σοκολάτα και έχουν φριτέζα αέρος από τις συνταγές του Άκη Πετρετζίκη!

Υλικά:

Για το σιρόπι

  • 20 γρ. κακάο
  • 1 κ.γ. στιγμιαίο καφέ, σε σκόνη
  • 200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • 200 γρ. νερό, βραστό

Για το κέικ

  • 2 αυγά, μεσαία
  • 60 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 60 γρ. νερό
  • 60 γρ. ηλιέλαιο, + έξτρα για τη φόρμα
  • 1 βανιλίνη
  • 90 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.
  • 25 γρ. κακάο, + έξτρα για τη φόρμα
  • 12 γρ. μπέικιν πάουντερ

Για το γλάσο

  • 100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • 60 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • Για το σερβίρισμα
  • κουβερτούρα, λιωμένη
  • φύλλα δυόσμου

Διαβάστε εδώ την εκτέλεση της συνταγής!