Σωτήρης Τσαφούλιας: «Έχω εταιρεία πώλησης πετρελαίου στο ναυτιλιακό κομμάτι»
Τηλεόραση

Σωτήρης Τσαφούλιας: «Έχω εταιρεία πώλησης πετρελαίου στο ναυτιλιακό κομμάτι»

Σωτήρης Τσαφούλιας: «Έχω εταιρεία πώλησης πετρελαίου στο ναυτιλιακό κομμάτι»

Ο γνωστός σκηνοθέτης μοιράστηκε τους προβληματισμούς του

Τους προβληματισμούς του για την ελληνική κοινωνία, αλλά και την πορεία του στην σκηνοθεσία και την οικογένειά του, μίλησε ο Σωτήρης Τσαφούλιας στην εκπομπή Καλύτερα Αργά.

Ο γνωστός σκηνοθέτης μίλησε για τον ρόλο του γονιού και απάντησε: «Δεν είμαστε καλοί γονείς» και εξήγησε: «Γιατί αρχικά, και να θέλαμε, δεν μας αφήνουν. Όταν έχει γίνει πλέον απαραίτητο να δουλεύουν και οι δύο από το πρωί μέχρι ο βράδυ. Δεν έχεις και τις αντοχές να ασχοληθείς τόσο ποιοτικά όσο θα ήθελες».

Αναφερόμενος στην ιδιότητά του, ο Σωτήρης Τσαφούλιας δήλωσε: «Ένας σκηνοθέτης πρέπει να είναι παντού αλλά για μένα το πιο σημαντικό είναι το κείμενο. Μπορείς να το διορθώσεις, να ζητήσεις εξηγήσεις και να το κατανοήσεις. Δεν είχα ποτέ στο μυαλό μου να κάνω μία υπερπαραγωγή αλλά ιστορίες που αξίζει να τις μοιραστώ με τον κόσμο. Δεν έχω καλλιτεχνικά απωθημένα».

 «Δεν έχω τέτοια φιλοδοξία»

Αναφορικά με τη σχέση που έχει αναπτύξει με τον κόσμο, αλλά και με τους συναδέλφους του, τόνισε: «Δεν μπορώ καθόλου τη φασαρία αλλά χαίρομαι τις κουβέντες και την επαφή που έχω με τον κόσμο στον δρόμο. Στον καλλιτεχνικό κόσμο υπάρχουν άνθρωποι με τους οποίους θα ήθελα να συνεργαστώ. Εγώ δεν αντιπαθώ κανέναν, ίσως υπάρχουν όμως κάποιοι που με αντιπαθούν».

«Ένας σκηνοθέτης πρέπει να είναι παντού αλλά για μένα το πιο σημαντικό είναι το κείμενο. Μπορείς να το διορθώσεις, να ζητήσεις εξηγήσεις και να το κατανοήσεις. Δεν είχα ποτέ στο μυαλό μου να κάνω μία υπερπαραγωγή αλλά ιστορίες που αξίζει να τις μοιραστώ με τον κόσμο. Δεν έχω καλλιτεχνικά απωθημένα», τόνισε στη συνέχεια.

«Είχα την ευκαιρία να κάνω καριέρα στο εξωτερικό αλλά δεν έχω τέτοια φιλοδοξία», πρόσθεσε.

«Δεν μπορώ καθόλου τη “φασαρία” αλλά χαίρομαι τις κουβέντες και την επαφή που έχω με τον κόσμο στον δρόμο. Στον καλλιτεχνικό κόσμο υπάρχουν άνθρωποι με τους οποίους θα ήθελα να συνεργαστώ. Εγώ δεν αντιπαθώ κανέναν, ίσως υπάρχουν όμως κάποιοι που με αντιπαθούν», αποκάλυψε σε άλλο σημείο.

«Ο Λάνθιμος είναι κορυφαίος. Εγώ έχω μάθει να επικοινωνώ με τα έργα. Δεν πάμε να συγκρίνουμε το έργο του ενός σκηνοθέτη με τον άλλο, είναι ξεχωριστά σύμπαντα για μένα όλα αυτά», επισημαίνει ο επιτυχημένος δημιουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

«Έχω εταιρεία πώλησης πετρελαίου στο ναυτιλιακό κομμάτι», αποκάλυψε ο Σωτήρης Τσαφούλιας.

Διαβάστε ακόμα

Σωτήρης Τσαφούλιας: «Δεν εγκλωβίζω τον εαυτό μου σε μία ιδέα ή ένα δόγμα»