«Σπαρτιάτες»: Θα υπάρξει «μπλόκο» στη Βουλή λόγω Κασιδιάρη;
Τηλεόραση

«Σπαρτιάτες»: Θα υπάρξει «μπλόκο» στη Βουλή λόγω Κασιδιάρη;

«Σπαρτιάτες»: Θα υπάρξει «μπλόκο» στη Βουλή λόγω Κασιδιάρη;

Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις;

Η είσοδος του ακροδεξιού κόμματος «Σπαρτιάτες» στη Βουλή έχει ταράξει τόσο τους Έλληνες πολίτες όσο και τα υπόλοιπα κυβερνώντα κόμματα.

Στο Live News μίλησαν ο συνταγματολόγος, Κωνσταντίνος Μποτόπουλος, και ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Κώστας Παπαδάκης.

Λόγω του ότι ο επικεφαλής του κόμματος, Βασίλης Στίγκας, ευχαρίστησε τον Ηλία Κασιδιάρη αλλά και ο ίδιος μέσα από τη φυλακή έκανε αναρτήσεις υπέρ του κόμματος, τα πράγματα έχουν περιπλακεί.

Υπάρχει παραθυράκι που να μπλοκάρει τους «Σπαρτιάτες» αφού υπάρχει η υπόνοια ότι ο αρχηγός είναι εν τέλει ο Ηλίας Κασιδιάρης;

«Η δήλωση του Κασιδιάρη για υποστήριξη των Σπαρτιατών έγινε μετά την ανακοίνωση των συνδυασμών που θα συμμετείχαν στις εκλογές. Άρα ο Άρειος Πάγος δεν διέθετε τα στοιχεία εκείνα που θα του επέτρεπαν να επέμβει.

Κατά τη διάρκεια της εκλογική περιόδου υπήρξαν επανειλημμένες δηλώσεις του Ηλία Κασιδιάρη ακόμα και κατά τη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής, ότι θα υποστηρίξει τους “Σπαρτιάτες”.

Το κόμμα αυτό διενήργησε μια προεκλογική εκστρατεία με τη φωτογραφία του Ηλία Κασιδιάρη σε αφίσες. Δεύτερον, την ημέρα των εκλογών ευχαρίστησαν όλοι την υποστήριξη του Κασιδιάρη και τέλος ο ίδιος ο Κασιδιάρης μέσα από τη φυλακή διέρρευσε οι φωτογραφία με τη λέξη ‘’νενικήκανεν’’.

Όλα αυτά μας οδηγούν στο συμπέρασμα πως πραγματικός ηγέτης των Σπαρτιατών είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης. Αυτό που μπορεί να γίνει είναι να υπάρξει προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο το οποίο έχει την αντίστοιχη αρμοδιότητα», ανέφερε ο κ. Παπαδάκης.

Από την πλευρά του, ο κ. Μποτόπουλος, είπε: «Αυτή είναι μία κρίση που την κάνει το Ανώτατο Δικαστήριο όχι μόνο για την ευχαριστήρια δήλωση αλλά λαμβάνοντας υπόψιν όποιες ενέργειες γίνουν από εδώ και πέρα. Τρίτον και πιο σημαντικό, πρέπει να δούμε επιπτώσεις θα έχει αυτή η ακύρωση.

Θα έχουμε είτε επανάληψή των εκλογών ή θα ξαναγίνουν στις 12 εκλογικές περιφέρειες στις οποίες εξελέγησαν. Είναι βέβαιο πως οι προσφυγές θα γίνουν αλλά πρέπει να σκεφτούμε τις επιπτώσεις».