Σταμάτης Γαρδέλης: «Είχα ερωτευτεί όλες τις συμπρωταγωνίστριές μου» – «Γλίτωσα από φόνο λόγω ζήλειας»
Τηλεόραση

Σταμάτης Γαρδέλης: «Είχα ερωτευτεί όλες τις συμπρωταγωνίστριές μου» – «Γλίτωσα από φόνο λόγω ζήλειας»

Σταμάτης Γαρδέλης: «Είχα ερωτευτεί όλες τις συμπρωταγωνίστριές μου» – «Γλίτωσα από φόνο λόγω ζήλειας»

Οι θυελλώδεις έρωτες που έζησε

Καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4» βρέθηκε ο Σταμάτης Γαρδέλης και έκανε μια αναδρομή στο παρελθόν και τους θυελλώδεις έρωτες που είχε βιώσει.

Ο ηθοποιός που ήταν ο ζεν πρεμιέ της δεκαετίας του ’80 παραδέχτηκε πώς είχε ερωτευτεί όλες τις συμπρωταγωνίστριές του.

Μεταξύ άλλων, διηγήθηκε και μία άκρως σοκαριστική ιστορία όταν μία γυναίκα λόγω ζήλειας αποπειράθηκε να τον σκοτώσει.

«Το να πούμε “μου την πέσανε”, “με κούφανες” ήταν ατάκες της εποχής. Η Ρένα Παγκράτη τα έλεγε από πιο παλιά! Ο Δαλιανίδης προσπαθούσε να πάρει από την προσωπικότητά μας και από την εποχή. Αυτό ήταν και το γνήσιο! Αποτύπωνε μια εποχή, σχολιάζοντάς την και ήταν κοντά μας.

Ο Πάνος Μιχαλόπουλος ήταν ο ωραίος της ταινίας και εγώ ο απροστάτευτος, ο μικρός που θα γινόταν ο ωραίος. Κάποιοι έρωτες στα περιοδικά ήταν τσιμπημένοι, κάποιοι στημένοι. Ο καθένας είναι πώς αισθάνεται και πώς λειτουργεί μέσα στο πλαίσιο της δουλειάς και παριστάνεις τον ερωτευμένο.

Εγώ είχα ερωτευτεί όλες τις συμπρωταγωνίστριές μου, οι περισσότερες το ήξεραν. Εγώ το εξέφραζα μέσα από τον ρόλο. Μέσα στον ρόλο και όταν μπαίναμε στην ψύχωση ενός χαρακτήρα, τις ερωτευόμουν. Είχα τον απόηχο, έπρεπε να κάνω αποσυμπίεση στο καμαρίνι. Για αυτό πλέον αποφεύγω τους ρόλους του ερωτιάρη».

«Η Αμερική δεν μου άρεσε καθόλου, ούτε ο ρυθμός της, ούτε η έπαρσή της! Ήμουν ερωτευμένος, ήθελα να επιβιώσω στην Αμερική, είχα νοικιάσει και ένα σπίτι. Χρήματα δεν είχα αλλά δούλευα και έπρεπε να δώσω το ενοίκιο, στο αυτοκίνητο, κάποια άλλα χρέη. Τελείωσε ο έρωτας γιατί ερωτεύτηκε άλλον η σύντροφός μου.

Έχω φάει χυλόπιτες στη ζωή μου! Γιατί θες να με πληγώνεις; Για να δυναμώνω την υπεροψία μου το κάνεις αυτό; Τελείωσε έτσι και τα μάζεψα και έφυγα. Νομίζω ότι έχω αφήσει και χρέος στην Αμερική».

«Με τρόμαζε η ρουτίνα, η συνήθεια, η δέσμευση. Μου αρέσει να είμαι μόνος μου, να κοιμάμαι μόνος μου, να αποφασίζω μόνος μου. Το θέμα είναι να είσαι μόνος σου αλλά όχι μοναχικά. Να ονειρεύεσαι και παράλληλα να κάνεις όνειρα. Ζηλεύω ναι! Όχι πολύ αλλά ζηλεύω αν ο άλλος της κάνει ένα κλικ στο μυαλό και γελάσει με ένα αστείο.

Και εμένα με έχουν ζηλέψει πολύ, μέχρι φόνο! Σταμάτησα το κάρφωμα από μαχαίρι. Το 1980 έγινε αυτό, με τρόμαξε. Αφού έγινε και πάλη, το βράδυ πίσω από τη βιβλιοθήκη στην Ακαδημίας, στον δρόμο. Είχε προηγηθεί μια απόπειρα αυτοκτονίας. Απομακρύνθηκα».